Нотариус - Николай Гочев - София

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Re: Нотариус - Николай Гочев - София

Мнениеот mariovasi » Пон 13 юни 2011 18:59

KirilGeorgiev написа:На мен ми се вижда доста странно да се прави на циганин за 47лв Колега явно нещо не сте се разбрали

Е от това по горе явно не е тоѝ ,а служител от въпросният нотариат.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 13 юни 2011 19:43

В крайна сметка мисля , че трябва НАП да се поразровят из бакиите на Нотариусите и да няма оправдание , че работим със стара програма. Друг е въпроса дали софтуера им е лицензионен !!!
При тях, адвокатите сивата икомика е напред с 20г поне.
И мен са мне въртяли за фактура - не можели били да издават :screwy

Потребителски аватар
UnLucky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UnLucky » Пон 13 юни 2011 19:45

Само незнам какво толкова обсъждате, пуска се една жалба от потърпевшият/шата, с дадената ситуация и ще му дойдат на гости на гоЛУемият нотариус, че няма да ти върнат парите, се е видяло, ма поне и други да не се опарят!

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 13 юни 2011 19:52

Каква жалба бе колега ти в България ли живеш? Аз звънях на 10 телефона да ги информирам че в една от Билите не издават фискален бон и на такива глупости се наслушах че не е истина

Потребителски аватар
Dii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dii » Пон 13 юни 2011 20:10

Конкретно със самия нотариус не съм говорила, защото служителките му казаха два пъти, че е зает...не съм сигурна, че въобще знае за случая въпреки, че му писах имейл..сега кой му отваря пощата вече няма как да знам..но до днес няма отговор..и аз не смятам, че би се правил на маймуна за 47лв, но и аз със сигурност не бих хабила толкоз нерви за тези пари..още повее, че до сега сигурно съм навъртяла половината сума за телефонни разговори. Жалко обаче ако служителките му са причина за казуса а той "хал хабер" си няма човека...

Потребителски аватар
Dii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dii » Пон 13 юни 2011 20:13

KirilGeorgiev написа:Каква жалба бе колега ти в България ли живеш? Аз звънях на 10 телефона да ги информирам че в една от Билите не издават фискален бон и на такива глупости се наслушах че не е истина

Да бе, все по-често се питам какъв е смисъла да се пънем толкова, като накрая пак става това, което кажат "големите"..

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 14 юни 2011 3:06

Dii написа: Жалко обаче ако служителките му са причина за казуса а той "хал хабер" си няма човека...

Не е жалко, нали той ги е назначил. Каквато и свинщина да направят - отговорността е негова.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 14 юни 2011 6:05

ако промениш заглавието на темата по един по крещящ начин за измама в гугле ще го изкарва с големи сини букви
напиши примерно "Внимавайте - Нотариус еди кой си" или "измама с нотариус еди кой си"
а пък по темата половината нотариуси са шменти
тук като прехвърляхме кола оня само каза "кой купува" при което му кимнах и ми поиска 50 лв
след като му ги дадох 2 женици направиха документите и след 2 подписа казаха честито :shock
не се оплаквам че стана бързо ама прехвърлянето на крадени коли май точно така се получава

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 14 юни 2011 8:54

parno написа:а пък по темата половината нотариуси са шменти

Това е голата истина! :да: scare
http://olddnes.dir.bg/news.php?id=3004858
Иначе как ще се избият гореспоменатите суми. mhihi

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 14 юни 2011 23:25

Ljubon написа:
parno написа:а пък по темата половината нотариуси са шменти

Това е голата истина! :да: scare
http://olddnes.dir.bg/news.php?id=3004858
Иначе как ще се избият гореспоменатите суми. mhihi

Според мен и тук истината не е съвсем гола, ако се съблече напълно я останат няколко читави процента я не.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 14 юни 2011 23:38

Напълно нормално е да се събере такса за прехвърляне на собствеността, която в София е в размер на 2.5 % и няма как да фигурира в квитанцията за нотариалните такси, която издава нотариусът. Но няма и как да ти пращат каквато и да е информация по интернет, защото няма как по телефона да установиш, че именно ти имаш право да я получиш.
Отиди при нотариуса на място, искай среща с него и там най-вероятно ще ти дадат банковият документ, с който са внесени тези 2.5 % по сметка на общината/района, в който си адресно регистрирана.

Потребителски аватар
Dii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dii » Вто 14 юни 2011 23:57

dobrin написа:Напълно нормално е да се събере такса за прехвърляне на собствеността, която в София е в размер на 2.5 % и няма как да фигурира в квитанцията за нотариалните такси, която издава нотариусът. Но няма и как да ти пращат каквато и да е информация по интернет, защото няма как по телефона да установиш, че именно ти имаш право да я получиш.
Отиди при нотариуса на място, искай среща с него и там най-вероятно ще ти дадат банковият документ, с който са внесени тези 2.5 % по сметка на общината/района, в който си адресно регистрирана.

Тази такса за, която говориш не е тази за която говоря аз...2,5% на 700лв...колкото е оценен автомобилът не е 47 лв аз далеч по-малко...освен това, както предлагаш да ида до София ...че за 47лв най-много до Ихтиман да стигна...Благодаря на всички, които се вклюиха с постове!

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Сря 15 юни 2011 8:35

Dii написа:
dobrin написа:Напълно нормално е да се събере такса за прехвърляне на собствеността, която в София е в размер на 2.5 % и няма как да фигурира в квитанцията за нотариалните такси, която издава нотариусът. Но няма и как да ти пращат каквато и да е информация по интернет, защото няма как по телефона да установиш, че именно ти имаш право да я получиш.

Тази такса за, която говориш не е тази за която говоря аз...2,5% на 700лв...колкото е оценен автомобилът не е 47 лв аз далеч по-малко...освен това, както предлагаш да ида до София ...че за 47лв най-много до Ихтиман да стигна...Благодаря на всички, които се вклюиха с постове!

Нещо не ми се връзват нещата...

На 700лв. оценка на автомобила Нот.такса е 46,80с ДДС.

Как тогава на фактурата пише 90и няколко лева, за какво са....?!

Каква е продажната цена - тази, която фигурира в договора?

Пс.
yoan4o написа:За да съдействам за изясняване на случая, ако колегата желае, да ми изпрати на Л.С. името на лицето, чиито подпис е заверил въпросниЯТ в договора /доколкото разбирам, самата тя/.

Ще проверя внесени ли са парите или не.
:да:

Едит:
Dii написа:тази за която говоря аз...2,5% на 700лв...

За Хасково Местния данък е 2,6%. mhihi

Последна промяна от yoan4o на Сря 15 юни 2011 8:43, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 15 юни 2011 8:40

И най-вероятно не са имали и удостоверение за застрахователна стойност, което е издадено в кантората на Нотариуса ... И така, те паричките си се трупат, ама без конкретна проверка и копие от договора за покупко - продажба на МПС само си гадаем.

гергана страшимирова
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот гергана страшимирова » Чет 23 фев 2012 15:41

здравейте,

Казвам се адвокат Страшимирова и имам адвокатска кантора в жк Люлин. В кантората ми идват клиенти, които търсят нотариални услуги. Изготвям проектите за пълномощни и договори и ги изпращам за нотариални заверки при Нотариус Гочев в жк Люлин, 962 блок , чиято кантора е най близо. Често се е случвало Гочев да откаже да обслужи клиенти с изготвени от мен документи.
На 23.02.2012 г. при подобен случай се обадих в кантората му и попитах една от служителките ми, защо връща клиентите ми, а тя отговори че не желаят да работят с мен. Съгласно Закона за Нотариусите и нотариалната дейност Нотариуса няма право да откаже да завери документи изготвени съобразно закона. В моя случай става въпрос освен за нелоялна конкуренция и за най обикновена човешка и професионална злоба и завис от страна на Гочев към мен .Той предпочита да загуби необслужвайки моите клиенти, само и само и аз да не печеля. Губят и моите клиенти, които като ги изпращах при Гочев си спестяваха време вместо да ходят за заверки до центъра. Имало е и клиенти, които се оплаквали от високите такси, които събира Гочев въпреки, че нотариалните такси са едни и същи за всички нотариуси. Към средата на февруари 2012 г. изпратих едни клиенти при него за заверка на изготвен от мен проекто договор за покупко продажба на МПС с материален интерес/продажна цена/200 лева. Тъй като, клиентите ме попитаха каква ще е нотарилната такса,която Гочев ще им събере, я из числих съгласно Тарифата за нотариалните такси и тя беше 45 лева. Не мина и час и клиентите се върнаха в кантората ми и ми показаха Фактура издадена от Гочев на стойност 68 лева. Бяха много ядосани. Посъветвах ги да си подадат жалба в Нотариаланта камара.
На 20.02.2012 г. ми се наложи да изпратя брат ми и секретарката ми до Гочев за да си завери брат ми пълномощни. Секретарката ми ми разказа, че 40 минути са стояли пред кантората му на опашка, след което през едно гише подали на служителка пълномощните и личната карата на брат ми. Брат ми се подписал на гишето и тя занесла пълномощните за печат и подпис от Нотариуса. Условията на обслужване в кантората му, която е с площ около 15 кв.м. са под всякакви критика- клиентите се подписват на гише.
Смятам да подам жалба в Нотариаланата камара и да ги запозная с гореописаните случаи.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”