Просто искам да споделя

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: Просто искам да споделя

Мнениеот maxpayne » Чет 16 юни 2011 12:36

добро, добро :да:

баба ми живее в един град на 100-тина км от Плевен и впечатленията ми от там са точно като твоите. Къщата ни е на централната улица и до нас има кръчма. Уж трябва да работи до 22, но уви - ако затвори в 02 трябва да почерпиш. Съответно лятото си имат градина и по нощите са викове, крясъци и т.н. И сега любопитното - полицията е на 20м разстояние, обаче понеже пият бира за без пари познай как реагират като им се обадиш за шума mhihi

уж няма работа в града, а за 100м до площада има поне 4 кафенета. Мистерия mhihi

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 16 юни 2011 12:52

Gigabyte написа:Всеки гледа в своята паница, коментарите кой какъв е и какъв му бил идеала на живот мисля ,че трябва да си ги запазим и хората да решават това. Както за теб е смешно и тъпо едно ,за друг може да не е и обратното :) Например повечето от познатите ми смятат ,че съм луд щом съм запален на тема VW и автомобили ,просто не се вписва в тяхните идеали или хобита за живот :)

Що да си ги пазим, както примерно мен ме коментират защото си карам бавно в града според ограниченията и са едни пресветкания и форсирания, после в "Бар Кравар" това си е една важна коментируема тематика, нали :Mr Green Fun

Gigabyte написа:А и един въпрос колеги :) По ваше време не сте пушили ,не сте пили и като сте взели книжката не сте се "гъзарели" с на татко ладата (тогава такива са били колите ,днес само това е разликата май :) )

Колега ако само разликата е в колите от "време оно" и днес... :horror: 15-20 години значи ама грам не сме мръднали :roll: ... Не мисля, че съпоставката между времената тогава и сега е уместна, защото голяма част от нас не са били родени или са били в най-ранен етап на съзнателния ни живот. Не мисля, че цигарите и пиенето (в нормални количества) е най-големия ни проблем - ценности, култура и съзнанието е по-важно ! :bishop И не - не съм се гъзарил по мое време с на тати колата, защото знаех, че ако направя някоя глупост с колата му, ще има последствия за мен - и не говоря за физически!

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Чет 16 юни 2011 13:12

Toчно :) Всичко зависи от човека ,най-мразя като почне да се определя човека по това какво кара ,каква прическа има или пък каква музика слуша(познавам чалгари ,които акъла им няма сравнение с някой метъл или нещо подобно :) ). Всичко зависи от човека ;) Иначе и аз принципно гледах да си взема кола ,за да не ми държи някой сметка за неговата кола и какво съм бил направил и тн :)

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 16 юни 2011 13:14

Gigabyte написа:

Стереотипите затова са стереотипи, защото в огромния процент от случаи изводът, който ще направиш, ще бъде правилен mhihi

Потребителски аватар
knight-errant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот knight-errant » Чет 16 юни 2011 15:32

Колега, ти уби всичко детско в мен.

Аз си мислех, че у наше село сме еснафи и клюкари, защото хората разказват вицове едни за други и всеки мисли за себе си, че от него по големо нема, а то имало и по-зле ( което никак не е успокояващо, разбира се ).На нашата улица, която е сравнително голяма за селото само две семейства имаме интернет и компютър - останалите и 2 лв. за обезпаразитяване на кучето не дават и си мислят "ей, тия ще превземат света - имат компутори".

Такива ми ти работи у наше село - какво повече да ти разправям - патилото ти е по-голямо от нашето.Ние поне студентски живот имахме като хората, а това поколение и от него са лишени.

Един поздрав :)

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Чет 16 юни 2011 15:46

nokiangage,
Поздравления за това, че имаш по-различно виждане за живота в родината ни от повечето ни "съграждани"

Трагедията обаче е, че сме позволили преди време , когато ти си бил невръстен, на едно малцинство от такива примитиви да вземе връх и да налага начин и порядки на живот, недопустими в нормалния живот и общуване м/у хората !
Истинския проблем е, че държавата съвсем умишлено последните 20 години беше абдикирала от функцията си да внася ред и законност и беззаконието и безвластието се превърна в начин на живот и бизнес !

от тук насетне всякакъв опит да се въведат правила и ред удрят на камък !
Още от малки децата ни се сблъскват с апатията на възпитатели и учители, родителите се блъскат в оцеляване и изхранване и улицата ги поема с охота и възпитава по законите на джунглата....

А държавата я няма

то хора няма в нея, човеци - само скотове някакви

кофти е семката, оправия няма !

айде със здраве, кораба потъва вода има за всички

:beer

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 16 юни 2011 16:14

Вече почвам да се плаша на къде сме тръгнали?
Живея във "елитен" квартал в Русе със най-високата цена на недвижимите имоти. И сигурно един от най-наркоманските квартали. Пишлемета по на 15г усукват зелените цигари и псуват като каруцари :shock 18-годишни правят магрстрали и единственната им цел в живота е да се напият и да се надрусат :evil: Ходят като маносани по улиците и се мислят за безсмъртни :evil: Тате му купил нова кола и вижте сега колко сме вървежни. Селянията е навсякъде и нищо май вече не може да я спре. Всички им е ясно къде и кой разпространява наркотици ама родната полиция ги пази. Е те затова сме на тоя хал.

Потребителски аватар
UnLucky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UnLucky » Чет 16 юни 2011 16:25

Колега nokiangage, не те познавам нито ти мен! Но виждането ти е съвсем нормално, не търси причината в себе си, не търси и в другите! Просто се ориентирай на някъде и си гони твоите мечти, желания и намери твоята среда, макър и да не е в България!

Относно простотията която виждаш, честно да ти кажа, съм опарен доста, и съм изстинал към тея неща!
Избягвам контакт с хора "Които не ПОЗНАВАМ" въобще не искам даже и да говоря с тях, камо ли да му обяснявам защо е спрял там или защо при отваряне на вратата на колата е одрал моята, и да го пребиеш като куче, няма да те разбере, такива същества немогат да бъдат променени!

Разберете че управия в България няма да има, просто жителите в нея не я искат!
Всеки се има за по-глям тирикат от другия и това е !

ПРИМЕР: Неможе ти с колата да се удариш в улука на къщата ми, да си тръгнеш и даже да не ти пука че си направил имуществена вреда..... :screwy

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 16 юни 2011 16:49

Съгласен съм с Вас :да: и сега по-точно да отговоря на колегата UnLucky.
Та тези неща, които споделих в началото не са от вчера, много странно пък се почувствах когато бях в Щатите за 4 месеца - културен шок! Няма такива ситуации - спира си последния Мустанг кабрио, чака на светофара и аз естествено зяпам - де съм виждал такова нещо не на картинка. Но по-интересна е реакцията на шофьорката (към 70 годишна :shock ) - попита ме дали ми харесва и се надявала и аз да си купя някой ден такъв! :shock :shock :shock

Друго - една вечер бяхме на една бензиностанция със служебния Форд E350 да хапнем и заредим и спира една кола с уникален бас! :banana Аз съм се облегнал на Форд-а и гледам естествено -слизат двама афроамериканци(Timberland, синджири, кърпи абе като по филмите) и една мадама, естествено загледах и колата и пича ми вика - ела да я видиш, кажи коя ти е любимата песен да я чуеш тук! :shock :shock :shock

Шефа на компанията за която работех има коли от 1904 до да кажем 1950 на обща стойност над 40 млн долара и си е направил собствен шоуруум за да ги държи на закрито. Караше си иначе прасето - S600 V12 от 1997(мечтата ми). Този човечец беше един ден в Mc Donalds пред мен на опашката, облечен в син гащеризон, бяла тениска и кецове от 10 долара да кажем, си беше нормален човек и пусна хора да минат преди него, защото не бързал! :shock :shock :shock

Няма да сравнявам американци с европейци, защото всичко е прекалено различно, но подобни неща тук няма как да се случат!!! Доста такива случки имам, но няма смисъл да разправям всичките!

А пък най-странното е, че когато бях излязъл от хотела да изхвърля боклука, слушах музика и тръгна Слави Трифонов - Кога Зашумят Шумите и ми стана едно такова мило...че чак сълзи... Луда работа и наистина като се прибрах в началото бях супер щастлив, че съм се прибрал в България! Честно, радвах се на всяка една дупка по пътя, защото си беше наша :patriot , но това продължи прекалено малко...

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Чет 16 юни 2011 17:06

Надминахме тиийна и мамата.... scare :bowdown

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 16 юни 2011 17:18

Битието определя съзнанието....
Не се задълбавайте в подобни размисли и страсти ....
Културата на масите и масите в Министерство на културата mhihi
Гледайте Вучков - в никакъв случай Карбовски mhihi
Ако нещо ви дразни - стойте възможно по-далеч от него

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 16 юни 2011 17:19

Манталитет...
Това е и за българите и за американците.
Тук човек се изгражда спрямо околните.
Като поживееш и ти в някое малко провинциално градче и ти ще започнеш да киснеш по кафетата, щото друго няма какво да правиш.
Поне се социализираш, ако не друго :)
Е да, тъпо е да киснеш, ако нямаш работа, ама това е друг въпрос вече..

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Чет 16 юни 2011 18:11

Не ги мисли много колега. То си е за тях. Така има повече високоплатена работа за теб и повече възможности за развитие.
Като ти навлизат в личното пространство с простотия, както сам каза, не седиш като овца ами си търсиш правата и не се даваш.

Важното е ти да живееш и да се държиш както си възпитан и смяташ за нормално, а и не вярвам да нямаш приятели и близки, които да са с подобно мислене и държание като твоето, с които да си прекарваш времето и да се наслаждаваш на живота.

Общо взето всеки да си прави каквото иска, ти си дръж на своето и недей да си го слагаш на сърцето, че чак па и да го мислиш и да се чудиш и маеш.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 16 юни 2011 18:52

Същата простотия е и тука. Само че това го прават не само пуберите ами и хора на 40 50+ :shock От там идва примера и за идните поколения като тия. Какво ти е толкова чудно. Ма и кво ти пука. Най-много да им се изсмеем до къде им стига акъла и толкова. И поне ще знам как няма да науча децата ми един ден. Пък и колко много нормални хора има също. Само че те не са по главната в кафетата. Да не са само такива я. Това ли ти е основния проблем в живота. :wink:

Потребителски аватар
Vantage
Автомобил: Golf R 2017
Двигател: Variant 4motion

Мнениеот Vantage » Чет 16 юни 2011 19:59

Добрият стар Свищов..... mhihi Картината е много добре описана. Мога да изброя 10-тина автомобила, които на всеки 5 минути виждам.(един Пасат Б 5 е сред тях, само да вметна, нали е VW форум :) )
Вече не ми и прави впечатление, когато минавам на пешеходна пътека и пред мен спряла 20-30 годишна каляска, а вътре "пичът" форсира двигателя и се чува гласа на Алисия и компания :lol: ... Не се впечатлявам и когато карам с 50-60 км/ч в града и винаги се намира някой рейсър да ме изпревари и да ми сече пътя, само и само да е първи на светофара(единственият в града mhihi ), като винаги изпреварването е придружено с погледа " Абе къв си ти, че караш с тая кошница толкова бавно и ми пречиш...." :banghead:
А за нямането на пари.... елате една вечер по дискотеките по време на семестъра(по възможност понеделник и сряда) и ще видите колко нямат пари студентите.... :dummy:
Да добавя и за задръстванията пред Еконт. Всеки ден гледам(квартирата ми е точно срещу офиса на Еконт- Веселата къща, за който е чувал :Mr Green Fun ) нови и нови идиоти, които си мислят, че другите са длъжни да ги чакат, и най-важното не се извиняват, а точно викат и се карат на другите... :evil:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”