red rider написа:Още преди години понеже не си знам силата и яда, баща ми направи специално за мен Си една хубава брадва . Тя беше /и все още е / обикновена руска брадва със заварена дръжка от дебела ВиК тръба
. Доста трудно я завари , но от толкова години я използвам не успях нито да я счупя , нито да я изкривя дори . Малко е тежичка но за мен това не е голям проблем , само не мога да разбера защо всички като я видят пулят очи
.
Matematiks написа:FISKARS
Уважаеми г-н Василев,
Имаме Х17 на склад. Нашата препоръчителна цена е 126лв.
ilia_d008 написа:За цепене си търси топор по добре е от обикновенната брадва!
nosex написа:
Това е за модела с 60см. дължина, демек доста късичка за човек с ръст от почти 190см. при цепене![]()
Не смеех да попитам за X25, която с по-приемливата дължина от 72см. Ако не удари 150-60лв., те па на![]()
boi4eto написа:red rider написа:...
Как търба бе човек?
Желязото не обира вибрациите и ще останеш без ръце.Ако цепиш по 1-2 дървета на ден става, но ако цепиш за ден 2-3 кубика, просто ти си не човек.
К.Одаджийски написа:nosex написа:
Това е за модела с 60см. дължина, демек доста късичка за човек с ръст от почти 190см. при цепене![]()
Не смеех да попитам за X25, която с по-приемливата дължина от 72см. Ако не удари 150-60лв., те па на![]()
С дръжка 60 или 72 см направо ще си отрежеш кръста след кубик цепене. Като ми притрябват дръжки за брадвата отивам покрай някой склад и си отрязвам хубаво дръвце 1,50 м и тук имаше един стар майстор Мамай му викаха, лека му пръст че го споменавам, ми правеше дръжката 1,20 м цепи се перфектно въпреки че съм висок 180см. Дръжка за мотика от магазина също става за брадва. Намираш си само хубава стара брадва от някой битак и си в джаза. Цепя по 25 до 40 кубика годишно и брадвите са си ток и жица. То и в цепенето си има чалъми де, че ако биеш като абдал днеска мое 5 дръжки да строшиш.boi4eto написа:red rider написа:...
Как търба бе човек?
Желязото не обира вибрациите и ще останеш без ръце.Ако цепиш по 1-2 дървета на ден става, но ако цепиш за ден 2-3 кубика, просто ти си не човек.
Малииии, тва с търбата вярно си е идиотия. 10 дървета и после цял ден изтръпнали ръце.
brum написа:Айде някой да открехне простите брадвари на чалъма тогава. Не може да е толкова сложно, все пак за цепене на дърва става дума.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: goppa и 97 госта