Много нелепо отношение от колега от форума

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Re: Много нелепо отношение от колега от форума

Мнениеот vanko_VW » Сря 13 юли 2011 17:59

groznika написа:.....

не искам да изпадам спорове и ..... , просто изказах мнение ;)

да всеки има глава на раменете си, но все пак е можело да му се обади и да му каже, "ей ку.е недей да разчиташ на мен" и т.н.

а на купувача му желая да си намери по-добро голфче ;)

Потребителски аватар
VroMoS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VroMoS » Сря 13 юли 2011 18:34

Вижте, не искам да говоря въобще лошо за човека...ще си намеря друг голф,да е жив и здрав !

И въпроса не стоеше така както вие го разбрахте,тука въобще не ставаше въпрос да ходя да го гледам ,ако го харесам евентуално да го купя.
По телефона се чувахме често,защото колата беше с пълномощно,и си уговаряхме как да стане прехвърлянето...та в крайна сметка той намери нотариус ,който може да направи сделката и ще го прехвърлим на мое име само трябва да си дам данните, като през това време се чухме и ме пита дали съм сериозен,за да оправя документите и даже ме пита за вторник да отида до Пловдив да го прехвърлим ,но аз бях на работа и се уговорихме в петък да отида ,да го прехвърлим и по живо по здраво!Днеска му звъня да му кажа ,че парите са в мен,и да се уговорим за час къде да се чакаме и отговора беше... "ми аз го продадох,дойдоха ми с парите и го дадох.Ти ако беше на мое място нямаше ли да го дадеш"...
Това е здъвканата версия, както и да е ,изгорял съм с 100 лв лихва ,защото си изтеглих парите,но кой му пука за това,аз съм си преценил,че мога да изгоря 100 лв,въпроса е ,че беше некоректно от негова страна след всичките уговорки и т.н.т. от колегиалност можеше поне един телефон да ми завърти да каже така и така ,отпада сделката ,Да ама Не...оправданието беше ,"спряха ми телефона" брат телефони на път и над път,можеше да ми се обадиш от друг,абе както и да ,живи и здрави ! Ще търся явно нещо друго ,дай боже КР да изкочи :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 13 юли 2011 18:39

Поне от колегиалност е можело да ти звънне и да ти кажа - колега, така и така е работата, ще дадеш ли капаро или да я давам на купувача?
Общо взето всеки си е прав за себе си, но инициативата е била у теб, Вромос, т.е. мисля, че е трябвало да намериш начин да му пратиш капаро и да я запазиш, за да си сигурен, че няма да я продаде на друг. Както и да е... Може ли подробности за пълномощното на колата, за какво точно иде реч, че съм в кофти ситуация в момента и може да ми е от полза. Ако е удобно разбира се :beer Може да ми пишеш ЛС, ако имаш желание да дискутираме там. Ако не - здраве.
Ще си намериш кола, коли много има, само нерви и пари да имаш, друго не ти треБЕ :drunk

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 13 юли 2011 18:52

Vramos колега от това което прочетох в поста ти е бил длъжен по някакъв начин да ти сигнализира, че са му отишли с парите и ще я дава.Все пак след като се уговоря с някого аз поемам ангажимент (говоря за себе си ).Особено когато има час и дата.Това си е отговорност.В случая продавача не е бил "точен" както е гарантирал колегата Vizor, но има и такива случаи. В тоя живот или си пич, или си а бич mhihi Ако продавача чете да знае, че постъпката му не е пичовска и парите може и да му приседнат. Ще си намериш Голфче, тука по форума има не едно и две читави, успех ;)

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 13 юли 2011 18:54

Тая кола е 1000лв :D Незнам кво се тръшкате..лихви ала бала :D Аз си помислих че няква ултра далавера е изпусната :D

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Сря 13 юли 2011 19:02

Всеки според чергата си, Санто.
Ей, направо става страшно да се купува...Хубаво, продал си я, 1 СмС прати, стотинки е..

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Сря 13 юли 2011 19:05

Визоре, кво стана братчето ми... и ти ли пускаш такава тема?!
Помниш ли като ми писа как съм щял да въртя летни гуми на 28 декември на калояново и как не виждаш нищо нередно...
Виж какво става и тук, виж колко хора не виждат нищо нередно- значи ли това че не си прав.
Каквото и да пишат някои мушмороци, ти си знаеш за какво става въпрос и какво възмущение си набрал...
Айде другия път като тръгваш да храниш, малко да се поставиш на нечие място, не да ми пишеш глупости!

Иначе е така, за мен си много си прав- много нелепо отношение от колега от форума :!:

У тоя форум има хора дето за пари ще се навият и да ги клатя( има и една група, дето и без пари, ама не за тях става въпрос)...

И ако продавача е някой биташки търговец, нека си важат тия "финансови правила" дето всичко е въпрос на пари.
При положение че става м/у членове на форума, поема се ангажимент, уговорки, дума..., и тоя да се извърти така...

Искрените ми съболезнования към хората, които не виждат нищо нередно, нещо безвъзвратно е умряло в тях (или е било мъртвородено) :не:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 13 юли 2011 19:15

Предполагам за тая кола иде реч:
viewtopic.php?f=30&t=275308

Аз не бих съжалявал ни най-малко дори :roll: Може да е за хубаво пък, човек не трябва да е негативно настроен към "лошите" неща, които му се случват. :beer

Потребителски аватар
GTI 16V ABF
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 2.8 VR6 - AAA

Мнениеот GTI 16V ABF » Сря 13 юли 2011 19:16

Просто е можел да звънне едно телефонче колегата,ако е бил звъннал нямаше да я има тази тема и сичко по-живо по-здраво обаче уви нещата не са розови(поне така ми изглеждат) :lol: иначе кола ще се намери рано или кусно стига нерви да има човек :drunk

Потребителски аватар
VroMoS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VroMoS » Сря 13 юли 2011 19:27

santo_trafficante написа:Тая кола е 1000лв :D Незнам кво се тръшкате..лихви ала бала :D Аз си помислих че няква ултра далавера е изпусната :D

Всеки се разполага според чергата си колега,и аз много добре знам каква кола ми се иска да взема ,за да я правя ,но като нямам възможност си купувам голф за 1000 лв,като съм си ги изкарал сам не ми изглеждат толкова малко пари !

Потребителски аватар
VroMoS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VroMoS » Сря 13 юли 2011 19:28

Както и да е ,не е болка за умиране,ще изкочи друга оферта :)
Благодаря на всички за разбирането!
Айде със здраве!

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 13 юли 2011 19:54

Санто едни нямат за хляб други нямат за яхта ;)

Потребителски аватар
LUDsAUDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LUDsAUDI » Сря 13 юли 2011 21:10

За съжаление напоследък има доста такива темички и гледам да препрочитам по-голяма част от тях за да знам како да очаквам, тъй като в общи линии съм се регистрирал за да купувам разни части и евентуално да споделям неволи по Голфа ми. В случея обаче според мен монетата има 2 страни.
Нека се поставим на мястото на купувача, ок решил е да купува кола, поддържал е връзка с продавача и общо взето са уговорили всичко по евентуална бъдеща сделка. Аз като един купувач, решаващ се на покупка на стока на цена над месечната ми заплата, преди да изтегля скътани пари, веднага звъня на продавача и му казвам "Пич пред банката съм ще дърпам кеша, уговорката остава ли тази за която се разбрахме, има ли някакви промени за които трябва да бъда уведомен", ако ми отговорят "Ми дойде един и ми даде парите и колата замина" му казвам най-любезно чао, оставам с леко горчиви чувства и повече не се занимавам. Ако обаче каже "Всичко е наред, идваи и я отнасяй" и отида на място и ми заяви "Еми продадох я", ей това вече е некоректно отношение.
Погледнато от продавача, човечеца продава кола, както казаха по горе, него не го интересува дали това са ви джобните, дали са ви спестяванията или пък ще продавате нивите на дядо за този иначе невероятен Голф. Той коментира по телефона евентуална бъдеща сделка, без да познава човека и без да знае до колко е сериозен. В един момент при него на място идва някакво момче и му блъска парите и иска бърза сделка. Съгласете се, че в тоя момент който и да е и ако получи исканата сума, колата си отлита при новия притежател и точка, без дори да се замисля. Не смятам, че е длъжен да уведомява евентуалния предишен купувач, че колата е била вече спазарена(ако е оставяно капаро или нещо друго като предплата вече е друга бира), според мен купувача е трябвало преди да предприеме действия отново да прояви интерес, и аджеба неможа ли да отиде да види колата да каже айде да я взимам, отива в клона на банката в Бургас или Пловдив дърпа парите и се разплаща.
Преди време продавах едно А4 на смешни пари, над 10 човека идваха да го гледат и казаха, ми ще помислим, ще видя как мога да събера паи и тнт., в един момент дойде един чичка закара я в сервиза, говориха си с хорицата за колата, върна се и каза съгласен ли си за ХХХХлв., ок съгласен съм и я дадох. Аджеба аз сега длъжен ли съм да звъня на 10-те човека дето имаха някакъв интерес и уж събираха пари, за да ги предуредя, че колата вече е спазарена.
Не познавам нито един от двамата колеги, но според мен продавача не е толкова виновен колкото се изкарва, правят се някакви драми за глупусти според мен.
Не съм искал да обидя никой с нищо, ако някой се е почувствал засегнат моля да ме извини и нека запазим добрия тон :обичам ви

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 13 юли 2011 21:16

Vizor написа:Санто едни нямат за хляб други нямат за яхта ;)

Тук си много прав и цената/ стойността на сделката не променя фактите.

Сега обаче ще си позволя и аз да пофилософствам, защото съм отмъстителен келеш :lol:
Визорче с право много хора ти казаха, а и ти се съгласи, че единствения пропуск на колегата е да се обади.
И дали всичките теми из форума по тези въпроси не потвърждават това?!
Дали нямаше теми от хора, които са от другата страна (както колега сподели по-горе)?!
Дали не се извратихме прекалено покрай тая 'мизерия'?!
Пешката съвсем правилно злорадства и все пак констатира:
pe6kata написа:
Искрените ми съболезнования към хората, които не виждат нищо нередно, нещо безвъзвратно е умряло в тях (или е било мъртвородено) :не:

Лошо е ...
Много е лошо, че вече ние самите започнахме да приемаме вина, когато ни излъжат и се държат некоректно с нас.

В случая екипа няма основание, според мен, да предприема познатите действия, защото нещата наистина доста се размиха.
Лично аз (Визоре знаеш най-добре), съм за възможно най-строги мерки с/у неколегиалното отношение във форума.
Лично аз, ако имах властта щях да забраня всякаква търговия и всичко свързано с нея във форума.
За съжаление човек трябва да знае какво може и какво не.

От личния си опит за толкова година ще кажа, че най-коректните и 'пичове' могат да се окажат 'измекяри'.
Колко уговорки и думи са се нарушили пред мен ... темата ще стане дълга, като Фън, ако заразказвам.
Все пак ще споделя за един колега, който ми купи старата двойка и останаха смешни няколко лева за доплащане, защото исках да помогна.
Е вече 5-6 години, дали съм ги получил?! :lol:
Не ми пука за това, но дали мога вече така сляпо да разчитам на една дума и сума разговори?
Съжалявам и макар Пешката да е тъжно прав, ще заключа - НЕ!
Въпреки това не знам дали бих постъпил като въпросния колега, но определено бих се замислил.
И да - определено бих се обадил!
И да - монетата в случая има две страни!

Просто се отпуснах в размишления и не се ангажирам с никаква позиция по случая.
Все пак, както се вижда - ще правя всичко по силите си за да не се мърси форума с 'мизерията'!

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 13 юли 2011 21:21

Vizor написа:Едно време Даскала ги въртеше тея номера. "Ама дойде един даде ми повече пари и вече не искам да ти я дам на тебе"

Кво пак Даскала?!
Парите са кът...
Никога не стигат...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”