добре бе, биячи.
представете си случай, имате тротоар пред вас, не искате там да спират коли. слагате си колче, защото общината няма ресурс да го направи. Идва някой, кърти ви колчето и ви припсува 2-3 пъти, защото той не е съгласен с това че искате да си пазите тротоара чист от автомобили. Какво правим?
битка до последна капка кръв, улицата почернява от S класи??????????
колегата не е прав и според мен е трябвало да се разбере човешки с комшията си, и да си му оправи колчето.
История с колче
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: История с колче
Извади шамарите кво го чакаш не знам.
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Незаконно поставено колче - има съответните месата към които трябва да се обърнеш. Подчертавам трябва, защото ние сме тези, които правим селски номерца и ние сме тези, които трябва да се преборят с тях и с манталитета си. Фуражка която си иска = човек който им дава = някой си слага колче = някой паркира на тротоара. Все някой трябва да се прояви като различен, за да започне промяна.
Относно колчета и общини - няма такъв филм "общината няма средства, аз ще си сложа"! От общината трябва разрешително!
п.п.
След бърз преглед в нета - за София - отивате на ул. Будапеща 17 и срещу 20лв ви издават скица с право на монтаж на колчета за ваша сметка. Когато имате съмнения, че някой е поставил такива без необходимите документи -> сигнал до общината -> 200лв глоба.
информацията не е от общински сайт и не мога да гарантирам достоверността й!
Относно колчета и общини - няма такъв филм "общината няма средства, аз ще си сложа"! От общината трябва разрешително!
п.п.
След бърз преглед в нета - за София - отивате на ул. Будапеща 17 и срещу 20лв ви издават скица с право на монтаж на колчета за ваша сметка. Когато имате съмнения, че някой е поставил такива без необходимите документи -> сигнал до общината -> 200лв глоба.
информацията не е от общински сайт и не мога да гарантирам достоверността й!
Последна промяна от stan4o_mc на Чет 14 юли 2011 14:12, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Не търся съвет или мнения, а разтуха. Чичата не мога да го поступам, защото после съдилища, работи и т.н. Срамота ще стане голяма.
А иначе за гледането гледам. Нооо не помня. Т. Е. Колчето понеже е самоделка от пвц, ниско, пълно с цимент и тръБъ вътре не се вижда като си вътре в колата.
На полицаите не ми беше удобно да откажа, толкова пъти повториха колко глявоболия са ми спестили. Сигурно ако бях отказал нямаше да има проблем с документите, просто ме направи впечатление, че ми ги държаха докрай.
И аз пробвах да променя системата но ударих на камък. защото това е реда в този случай - викам полиция и те решават. Аз няма какво да оправям колчето на съседа, при положение че е НЕЗАКОННО
А иначе за гледането гледам. Нооо не помня. Т. Е. Колчето понеже е самоделка от пвц, ниско, пълно с цимент и тръБъ вътре не се вижда като си вътре в колата.
На полицаите не ми беше удобно да откажа, толкова пъти повториха колко глявоболия са ми спестили. Сигурно ако бях отказал нямаше да има проблем с документите, просто ме направи впечатление, че ми ги държаха докрай.
И аз пробвах да променя системата но ударих на камък. защото това е реда в този случай - викам полиция и те решават. Аз няма какво да оправям колчето на съседа, при положение че е НЕЗАКОННО
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Petrolhead написа:добре бе, биячи.
представете си случай, имате тротоар пред вас, не искате там да спират коли. слагате си колче, защото общината няма ресурс да го направи. Идва някой, кърти ви колчето и ви припсува 2-3 пъти, защото той не е съгласен с това че искате да си пазите тротоара чист от автомобили. Какво правим?
колегата не е прав и според мен е трябвало да се разбере човешки с комшията си, и да си му оправи колчето.
Никой не може да си слага колче!Конкретно колегата не си е оставил там колата за цял ден,а е трябвало да си натовари багажа!Общината като нямат ресурси да направят нещо,той катосика да извади пари да си плати да му го сложат!Предполагам че и за това има закон дали може или не може!Щото ако всеки може да иска да му сложат колчета,пред нас ще направя ограда от колчета!
П.П.Една снимка на местоположението на случката от страна на автора ще е много полезна!
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ти "чуваш" ли се какви ги пишеш?!?

Как така ще си слага колче на тротоара, да не е негова собственост? На какво основание, с какво разрешително?

Чак и да му оправи колчето... е сега, бате, е сега

- Танков
- Автомобил: Golf MK1
- Двигател:
не си прав... дядката ако е му пречи да си купи тротоара и да сложи и засади ако иска палми и да си направи зоопарк, но това е общинска собственост и няма право да слага колчета, конуси, знаци и т.н. вади се разрешително от общината а и община като софия ако няма пари за колче накъде сме се запътили... попринцип колегата може да го съди за това според мен, но препоръчвам да не се занимава защото са съседи и ще си правят само мръсно...
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
аз предпочитам целия ми квартал да се напълни с нелегални колчета по тротоарите, отколкото да вдигам по 10 комплекта чистачки докато се прибера.
според мен по-малко зло е нерагламентираното колче, мразя колите спрели по тротоарите. особенно уродите, които си опират предните брони в оградите.
според мен по-малко зло е нерагламентираното колче, мразя колите спрели по тротоарите. особенно уродите, които си опират предните брони в оградите.
- Танков
- Двигател:
Petrolhead написа:аз предпочитам целия ми квартал да се напълни с нелегални колчета по тротоарите, отколкото да вдигам по 10 комплекта чистачки докато се прибера.
не ме разбирай погрешно, много добре те разбирам, но си има правила... също така мисля че може да се звънне да се извика паяк за неправилно спрели коли... ако не съм прав ме поправете...
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Какво ли би станало, ако след удара в колчето беше звъннал на застрахователя и те да си поемат нещата да си искат парите за ремонта на колата от съседа с колчето... 

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Мисля, че като се шофира трябва да се гледа и внимава, а ако колчето беше клекнало дете?
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
hooligans написа:Мисля, че като се шофира трябва да се гледа и внимава, а ако колчето беше клекнало дете?
Стига бе, ти сериозно ли? Всеки път като се качваш в колата, обикаляш ли я цялата за да няма налягали и наклякали наоколо деца и възрастни? Не дай си боже де... Нека бъдем реалисти, щото като гледам всеки зад клавиатурата е голям герой, светец, радетел за правова държава, а на улицата не срещам такива хора, или поне не с такава честота.
- goshy
- Автомобил: 2009 VW Tiguan
- Двигател: 2.0 TDI
Танков написа:Petrolhead написа:.......
... също така мисля че може да се звънне да се извика паяк за неправилно спрели коли...
В Господари на Ефира вчера точно за паяците даваха. Те не идват или подминават колите, без дори да ги погледнат. С думите "идете в общината има кой да ги вдигне"..

Аз съм на мнение, че колчето трябва да е там.

- Танков
- Двигател:
goshy написа:Танков написа:Petrolhead написа:.......
... също така мисля че може да се звънне да се извика паяк за неправилно спрели коли...
В Господари на Ефира вчера точно за паяците даваха. Те не идват или подминават колите, без дори да ги погледнат. С думите "идете в общината има кой да ги вдигне"..![]()
Аз съм на мнение, че колчето трябва да е там.
и се връщаме в дивия запад

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Колега можеш ли да дефинираш туй чудо наречено "незаконно колче"?
Тротоарите не бяха ли за пешеходци?
Питам не за да се заяждам, а защото пред блока ми е подобна ситуацията, но възнамерявам (заедно с комшиите) да поставим ограничителни колци или кашпи пред входа. Някак не върви да не мога да си отворя входната врата от поредния шофер с платена книжка и IQ на вмирисан стар чехъл...
Тротоарите не бяха ли за пешеходци?
Питам не за да се заяждам, а защото пред блока ми е подобна ситуацията, но възнамерявам (заедно с комшиите) да поставим ограничителни колци или кашпи пред входа. Някак не върви да не мога да си отворя входната врата от поредния шофер с платена книжка и IQ на вмирисан стар чехъл...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”