Мнения за тази машина ....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Мнения за тази машина ....

Мнениеот Andonov » Вто 19 юли 2011 7:26

VWGT написа:добрем щом казваш че си проверявал, имам няколко въпроса за ел скутер най-вече, да предположим, че успея да го регна в КАТ, за да съм изряден (щото познати полицаи не са единодушни като какво ще го регнат, ама да речем, че го направят), след това като как ще се регне в данъчното и какви застраховки следва да му се плащат? Питал съм застрахователен брокер, който ми каза - за тия няма застраховки! Е да де, ама щом си МПС според КАТ, ще ти трябва и ГО и данък и тн, а ако ги няма глоби, глоби ...

Ел. скутер би трябвало да се кара с категория М или А1 в зависимост от kW-те и максималната скорост.
а се регистрира по един от двата начина:
Чл. 149. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) За нуждите на
типовото одобряване пътните превозни средства се делят на следните категории,
обозначени с латински букви:
1. (изм. - ДВ, бр. 79 от 2005 г.) категория L:
а) категория L1 - моторните превозни средства с две колела, двигател с работен
обем не по-голям от 50 куб. см - в случай на задвижване с двигател с вътрешно горене,
и конструктивна максимална скорост не по-голяма от 50 км/ч независимо от вида на
задвижването;
б) категория L1е - мотопеди - моторните превозни средства с две колела и
конструктивна максимална скорост не по-голяма от 45 км/ч, двигател с вътрешно
горене с работен обем не по-голям от 50 куб. см или с 4 kW максимална постоянна
номинална мощност в случай на електродвигател;

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Re: Мнения за тази машина ....

Мнениеот Sashko_Trg » Вто 19 юли 2011 18:29

Аве не знам ама трябва да си много голям шемет че да тръгнеш с това нещо да го караш по-главните улици. 1-во че ще те усвиркат и ще те псуват до 9-то коляно, ами може и някой да не те види с това малко нещо и да те качи на капака. Аз не смятам че за това се иска категория за това нещо най-често го карат малки деца или някой възрастни дядовци които немогат да вървят. А оня ден като бях на морето и имаше само такива тротинетки които ги караха такива работници по-бутките. :) Ама само да не забравяме че по-морето законите за движение по-пътищата не въжат :D яко се карат мотори без каски и т.н.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”