Колега, ПОМАК се пише идва от помъчени българи ... няма да обяснявам , който иска да прочете ...
1.Кой е собственик на апартамента?
2.Той не е ли вписан в домовата книга?
3.Ако не е вписан , не трябва ли за всеки апартамент да има човек който да участва на ОС , да взема решение и т.н.
4.Ако се събере подписка от живущите и се предаде в общината няма ли да има ефект, с една жалба например ?
5. В краен случай и съдилища има!
Казус с домоуправител
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Re: Казус с домоуправител
feikot написа:Всички си плащаха добре...
Дай Боже всеки му. Тая фраза като я чуя... мед ми капе на сърцето. Само дето в случая е в минало време

Правиш протокол от ОС със задължение всеки апартамент да внася колко ти е изгодно, издаваш квитанции на "редовните" за периода, че са платили определената такса, съдиш цървула, ама него няма за какво, за това мелесите дето се явяват собственици, за невнесени суми. Според зависи, говориш с адвокат, като се споразумяваш за % от това което вземе, така той сам върши работа. "Покриването" на % ще дойде от "протоколираните" суми, които трябва да внасят ежемесечно. По този начин, длъжника не може да докаже, че е внесъл пари защото няма документ и сумите са дължими, в същото време протоколът е валиден, понеже всички освен него са го подписали.
Лично мое мнение е, че вместо по ЗУЕС, тоя протокол да е съставен по ЗЗД. ЗУЕС е супер спорен, недомислен и с много "бъгове"/според мен/, почти неприложим, поне в голяма част от случаите, докато ЗЗД е стар, обработен и развит. Не че и там всичко е ок, но все пак, поне е в сила

- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
направете асансъора с ключе,които плаща има такова и готово
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
freestyler911 написа:Колега, ПОМАК се пише идва от помъчени българи ... няма да обяснявам , който иска да прочете ...
Батка,много добре знам как се пишат потурчените българи,курсова работа съм писал.Дисертация мога даже.Това е като транскрипция на дума от чужд език и с "у" и с "о" става
calm Всичко е много коректно казано от теб,ако само те не плащаха.Спряха да плащат още 3 апартамента.А са общо 8 (10 и 2 не живее никой) защото те не плащат.Едната казва,аз няма да плащам,докато те не си платят.Другите казват,няма да ви плащам асансьора на вас на последния етаж и прочие и прочие.Отделно керемидите са заминали всички по покрива и трябва почти по 600 лв, да се съберат,ама това е страшен мираж.
А пък да не казвам,че на мен никой не ми плаща нафтата да ходя да плащам сметки,отделно,че аз не получавам никакви пари за което си търкам подметките да отида да платя до каса на ЕоН или на поддържащата фирма,отделно,за загубеното време не получавам неустойки.Общо взето нямам никакви положителни черти от това да се занимавам с изтървани безмозъчни селяни.Едно време,домоуправителя е получил гараж,касиера също.Моята изба е 4х2 метра.
За днес вече съм назначил събрание в 19 часа,дано да не си изтървам нервите,че уж успявам да се сдържам и да ги правя трудноосъзнати само със словото.Ама някой може да ми отнесе шамара.И без това скоро не съм играл волей.
- calm
- Контакти:
Ами... бацееее- кофти. Аз разбрах, че другите си плащат. Ориентирай се към приключване и къща. Не се занимавай с глупости за да не дойде момент, в който да ти взимат пръстови отпечатъци и проби за остатъци от барут по ръцете. 

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Наемете си адвокат, в нашия вход след години обещания че ще платят осъдихме няколко човека. Сега си плащат вече. Това с боя не е вариант, защото саморазправата е забранена. Знам че сигурно те сърбят ръцете ама по-добре недей, защото като нищо може да стане голяма беля и да съжаляваш цял живот.
- feikot
Боя съм го изключил още в самото начало.Поне не отмоите ръце де
за това са приятелите.
Следващата стъпка е това,тази вечер на събранието,ще видим до какво заключение ще се стигне.

Следващата стъпка е това,тази вечер на събранието,ще видим до какво заключение ще се стигне.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
олей,събрание запари .Успех
Говори им спокойно,без да се газирах излишно

Говори им спокойно,без да се газирах излишно

- calm
- Контакти:
Що бе? На нашите събрания като стане въпрос за пари е весело. Всеки харесва идеята и става малко като предизборна кампания в политиката. Валят обещания за съдействие и готовност от всеки да даде пари и да помогне с каквото може. После идва тръпката- след ден- два когато касиерката тръгне да събира парите. Мишоци всеки е виждал...
- feikot
Мина без фрактури
Тоя ся се съгласи да плаща и за мое учудване ме подкрепяше.Обаче друг кукумицин пък се появи.Щяла да плаща по 1 лв,80 стотинки за асансьор и 20 за ток
а само таксата за асансьора е 28.Казах и,че ще и заваря вратата и да си изкара от терасата врата.
Както и да е стигнахме до някакво заключение,ще видя за напред какво ще става.

Както и да е стигнахме до някакво заключение,ще видя за напред какво ще става.
- calm
- Контакти:

Баце, ти си готов за професионален домоуправител. Помисли, има хляб в тая работа

Върни се в “ОФФ-Топик - други”