въртолет,или вертолет?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз пък си мисля, че вЕртолет е на руски, пък вЪртолет е на български. Но ако има някой с необорими доказателства за правописа на думата, съм склонен да му повярвам...
П.П. Като гледам резултата до момента е 50 на 50 %, така че давайте да решим спора...

П.П. Като гледам резултата до момента е 50 на 50 %, така че давайте да решим спора...

Последна промяна от stanislav_s на Вто 03 окт 2006 10:45, променено общо 1 път.
- mucho
- Палячо
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
тъй кат глеам пълен паритет на двете тези, аз почвам да си мисла, че може би наистина иде реч за дублетна форма тъй щото в образуването и на двете словоформи има логика ...
... убачи аз се още гравитирам (тука вече прекаляям
) около вЕртолет, като по-праилно и лугичну, защото фактически самолетите също са вЪртолети, сиреч те също летят щот нещо са върти (дали ше са витла или турбини или какту там точну са водат се таа) ...
... ако убачи извъртим нещата малко по йезуитски има пък и самолети, които същу излитат вертикалну, демек те па буквалну мое да бъдат наречени вЕртолети
...
... тука па веднага изскача контратезата, че когато са нарекли вЕртолет въпросното чудо на нАуката и техниката, най-веруятну се още не са съществували вертикалну излитащи самолети
...
... от друга па страна тва пуследнуту си е само мое предположение, което ако са укажи грешну сичку утива при оня дет клати гората
...
... и тука вече сметам да спръ шот станах банален, апа и рискувам да изпадна в унуй положение "Шефе щом нямаш кибрит, начи си педераст"
... убачи аз се още гравитирам (тука вече прекаляям

... ако убачи извъртим нещата малко по йезуитски има пък и самолети, които същу излитат вертикалну, демек те па буквалну мое да бъдат наречени вЕртолети

... тука па веднага изскача контратезата, че когато са нарекли вЕртолет въпросното чудо на нАуката и техниката, най-веруятну се още не са съществували вертикалну излитащи самолети

... от друга па страна тва пуследнуту си е само мое предположение, което ако са укажи грешну сичку утива при оня дет клати гората

... и тука вече сметам да спръ шот станах банален, апа и рискувам да изпадна в унуй положение "Шефе щом нямаш кибрит, начи си педераст"

Върни се в “ОФФ-Топик - други”