Идеи за собствен бизнес с 50k?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Идеи за собствен бизнес с 50k?
Колега нищо лично просто съвет. Образован си с няколко следдимпломни квалификации, предполагам чужд език и компютърна грамотност.Ами какво търсиш приятелю още в България,нещата тука няма да се оправят поне в близките 20-30 години и все ще сме си така затънали в блатото и ще се измъкваме от всякакъв вид кризи.Изчезвай навън.
- vladobo
- Автомобил: мерцедес
- Двигател:
milmar написа:Аз , ако нищо не разбирам (автора не посочи какво може да прави без служители , а малко темата звучи сякаш си търси съдружник ... както и да е) , но имам 50 бона бих организирал едно оклосветско пътешествие на семейството си .... или ако не стигат - на Европа поне . Не се шегувам
.
Иначе в женската суета е добре да се инвестира , има много кифли с още повече балъци покрай себе си да плащат, аз на такива кифли им викам иначе ....
Колега мисля че имаш предвид моя отговор с това изказване за "кифлите".Без да си запознат с моя случай немисля че е редно да ме определяш като балък(не мислуиш ли). Е първото което е незнаеш защо съм бил там и защо съм и търсел дрехи( ако беше запознат с града и хотела и това което е на партера му , щеше да се сетиш защо съм обикалял за дрехи). Второ- това дали съм и ги купувал аз или не е мои проблем а не твой. Трето - темата не е как да си изхарчи парите а какво да направи с тях за да не ги изхарчи а да инвестира в нешо печелившо за да може основния капитал да го запази и да има печалбичка от която да преживява , без да губи основното. И невидях да му даде смислен отговор какво може да направи с такава съма освем лекомислено да я издуха. Докога ще цапаме всяка една тема. К'во ви е.е от къде са му парите? Може да има наследство а може и да ги е изкарал (усетих завист), но не е това заглавието на темата. А зашо нечетете немога да си обясня (и то хора които най- добре би трябвало да са запознати с правилата). Поне да бехте му казали след всичките дивотий - абе пич отвори барче, кръчма , бозаджииница , зашото аз мисля че.... еди к'во си. Темата е съвсем за друго а не как е изкарал парите си, фука ли се и да ходи ли на почивка.
- Jogo_1
- Автомобил:
- Двигател:
plamen000000 написа:Колега нищо лично просто съвет. Образован си с няколко следдимпломни квалификации, предполагам чужд език и компютърна грамотност.Ами какво търсиш приятелю още в България,нещата тука няма да се оправят поне в близките 20-30 години и все ще сме си така затънали в блатото и ще се измъкваме от всякакъв вид кризи.Изчезвай навън.
няма опция "Харесва ми" - но това е

- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
plamen000000 написа:...какво търсиш приятелю още в България,нещата тука няма да се оправят поне в близките 20-30 години и все ще сме си така затънали в блатото и ще се измъкваме от всякакъв вид кризи.Изчезвай навън.
Щото съм бил навън и съм видял какво е. Не е чак толкова розово, колкото си мислят повечето хора.
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
Колега, без лоши чувства, но повечето отговори, които ще получиш предполагам са ти ясни - бистро, магазин ... но никой от тези "съветници" няма да те ориентира за разходите, които те очакват. А те са най-важни! Питаш за най-важното - ИДЕЯТА! Никой от форума няма да те насочи, към пазарна ниша, която е свободна и може да се атакува! Той сам ще го направи, защото идеята в бизнеса е най-важна. Пари се намират за бизнеса, важна е идеята! Останах с впечатление, че не си ориентиран, което е още по-лошо. Така най-лесно можеш да загубиш целия капитал, а и да се оплетеш в задължения, което е още по-лошо. И за да не спамя, те насочвам да купиш недвижимо имущество. Магазин, обработваема зема, парцел на апетитно място и да го превърнеш в спортна площадка ... и да отдаваш под наем. Тук имаш най-малък риск от загуба. Успех! 

пресни впеч. за аптеката-бюрокрация,подкупи-към 20 000 ,за зареждане към 70 000 .струва си единствено ако отвориш аптека в малко градче без много такива ,големите аптечни вериги перат пари,уреждат се с апетитни договори с държавни агенции,каси и фалират малките играчи...
бих ти препоръчал животновъдство-малка ферма с крави или овце-субсидии ,добри изгледи за бъдещо разширяване на бизнеса-животните се размножават,овцете примерно с много бързи темпове...но ти май по скоро искаш търговия...
каквото и да направиш , пожелавам ти успех,но има да кихаш за наглата безчетна армия от бюрократи,за данъци и осигуровки и има да храниш безбройни надървени,ебливи и много плодовити цигани.
бих ти препоръчал животновъдство-малка ферма с крави или овце-субсидии ,добри изгледи за бъдещо разширяване на бизнеса-животните се размножават,овцете примерно с много бързи темпове...но ти май по скоро искаш търговия...
каквото и да направиш , пожелавам ти успех,но има да кихаш за наглата безчетна армия от бюрократи,за данъци и осигуровки и има да храниш безбройни надървени,ебливи и много плодовити цигани.
- VALENTINO_ROSSI
- Автомобил: MK3 GTI 16V 20YAHRE
- Двигател: ABF 1997
- Контакти:
Ако тези 50к се влагат в София мисля че няма да направиш
нищо свястно или може би нещо малко някъде забутано и на първата
година ще затвориш защото ще изкарваш по 200-300лв. на месец в най-добрия
случай.Ако е в Шумен вече предполагам бирата е друга ако мога така да се изразя.
В София има прекалено голяма конкуренция,прекалено много молове,големи вериги магазини
за хр.стоки(Билла,Кауфланд и т.н.),аптеки,заведения и т.н.Мисълта ми е такава че ако ще правиш
нещо то трябва да е голямо,изпипано,различно....трябва да си подготвен с голямо търпение и здрави нерви
и много пари ако искаш това "нещо" да ти изкарва пари.
нищо свястно или може би нещо малко някъде забутано и на първата
година ще затвориш защото ще изкарваш по 200-300лв. на месец в най-добрия
случай.Ако е в Шумен вече предполагам бирата е друга ако мога така да се изразя.
В София има прекалено голяма конкуренция,прекалено много молове,големи вериги магазини
за хр.стоки(Билла,Кауфланд и т.н.),аптеки,заведения и т.н.Мисълта ми е такава че ако ще правиш
нещо то трябва да е голямо,изпипано,различно....трябва да си подготвен с голямо търпение и здрави нерви
и много пари ако искаш това "нещо" да ти изкарва пари.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Франчаиз за Шумен, за София за нищо няма да ти стигнат
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Ако питаш мене най-добре е в банката.Виж за лихвите и така е най-добре.Лично ние държим известна сума пари на влогове и така прибираме константна печалба на всеки 3 месеца без риск(минимален).
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Незнам в Шумен как е, но тука в Хасково един приятел направи дюнерджийница и засега е много доволен. Ако при вас няма не е зле да се опита. Преди години пак с него имахме баничарница в Пловдив, но там голяма конкуренция и нищо не направихме. Така че всичко е до късмет. И кръчма съм държал за една година и бях доволен, но наема от 1000 лв направо ме "събаряше". Пък кръчмата работеше само зимата, но наемодателя искаше за да я запазя да му плащам и за лятото. Еми не става 

-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
За шумен ако е мисля, че няма свестен детски парти клуб. Иначе аптеки бол и дюнери а пък кафета по главната - сам си знаеш. Мои размисли - лесно ще намериш персонал на малки пари защото в шуменския университет има бол кандидат учителки млади момичета дето това им е бъдещата работа и би трябвало да се радват да намерят нещо подобно докато учат. Доброто е ч инвестираш според парите си - т.е. Колкото пари имаш толково оборудване купуваш - няма определени неща които да има в парти клуба. Е има някакъв минимум разбира се. Свързваш се с някой сладкарски цех (мога да помогна за това) и предлагаш торттите и пастите за рождените дни и си ти.
Един съвет от мен - като си правиш сметката сметни и колко време можеш да поддържаш бизнес без оборот - и така реши колко и в какво да инвестираш. Няма бизнес който да влети с стабилни обороти веднага.
Един съвет от мен - като си правиш сметката сметни и колко време можеш да поддържаш бизнес без оборот - и така реши колко и в какво да инвестираш. Няма бизнес който да влети с стабилни обороти веднага.
Колега кажи реално колко искаш и си мислиш да правиш на месец с този бизнес и за кой град става въпрос 

Регистрирай ООД, наеми в Шумен апартамент за офис - предполагам че е не повече от 300-400 на месец, обзаведи го с някакви бюра 2-ра употреба, купи 3-4 читави компютъра + принтер + факс, наеми 2-3 студенти от Шуменския на 5-600 лв. стартова заплата да владеят що-годе PHP, Javascript, HTML и т.н. и един дизайнер и им плащай 5-6 месеца да се обучават, ако някой от тях е и админ, още по-добре, ако не, ще трябва да си намериш , докато през това време ти си правиш реклама и търсиш клиенти - за сайтове, Web сървисиз някакви - за това не ти трябват повече от 30к за една година, през която може да ти потръгне, а може и да не. Ако ти потръгне, инвестициите е доста вероятно да се възвърнат доста бързо - добавената стойност при разработка на софтуер е доста голяма. През това време си отчитай разходите - накрая на годината държавата ще ти възстанови поне част от разходите за офиса, а и ще ти останат поне 10 бона от първоначалните. Това е риск все пак ... Примерно на сайт да вземаш по 3-4 бона, по 2-3 сайта на месец да правиш, ще можеш да плащаш добри заплати и за една година ще можеш да сбереш парички за черен Жиб
. Най-добре е ако имаш някоя връзчица да "печелиш" я поддръжка на софтуер в обшината( примерно да им направиш софтуер за детските градини ), я на някое общинско предприятие. Поддръжката на софт обикновено е доста по-доходоносна от разработката му.
( П.С. това бих направил аз ако имах 50к + аз бих се включил в разработката, понеже съм в близка сфера )
Но така няма да работиш сам - ако искаш сам да въртиш някаква търговийка, тези пари биха ти стигнали за някакво квартално магазинче, в което да продаваш ти и някой от семейството ти на смени - но в търговията добавената стойност не е толкова голяма - там се печели от голям оборот - което за квартално магазинче е мъчно, а и освен това вече е пълно с такива.

( П.С. това бих направил аз ако имах 50к + аз бих се включил в разработката, понеже съм в близка сфера )
Но така няма да работиш сам - ако искаш сам да въртиш някаква търговийка, тези пари биха ти стигнали за някакво квартално магазинче, в което да продаваш ти и някой от семейството ти на смени - но в търговията добавената стойност не е толкова голяма - там се печели от голям оборот - което за квартално магазинче е мъчно, а и освен това вече е пълно с такива.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
ak_47 написа:Регистрирай ООД, наеми в Шумен апартамент за офис - предполагам че е не повече от 300-400 на месец, обзаведи го с някакви бюра 2-ра употреба, купи 3-4 читави компютъра + принтер + факс, наеми 2-3 студенти от Шуменския на 5-600 лв. стартова заплата да владеят що-годе PHP, Javascript, HTML и т.н. и един дизайнер и им плащай 5-6 месеца да се обучават, ако някой от тях е и админ, още по-добре, ако не, ще трябва да си намериш , докато през това време ти си правиш реклама и търсиш клиенти - за сайтове, Web сървисиз някакви - за това не ти трябват повече от 30к за една година, през която може да ти потръгне, а може и да не. Ако ти потръгне, инвестициите е доста вероятно да се възвърнат доста бързо - добавената стойност при разработка на софтуер е доста голяма. През това време си отчитай разходите - накрая на годината държавата ще ти възстанови поне част от разходите за офиса, а и ще ти останат поне 10 бона от първоначалните. Това е риск все пак ... Примерно на сайт да вземаш по 3-4 бона, по 2-3 сайта на месец да правиш, ще можеш да плащаш добри заплати и за една година ще можеш да сбереш парички за черен Жиб. Най-добре е ако имаш някоя връзчица да "печелиш" я поддръжка на софтуер в обшината( примерно да им направиш софтуер за детските градини ), я на някое общинско предприятие. Поддръжката на софт обикновено е доста по-доходоносна от разработката му.
Tва с наемането на програмисти съм го мислил и проучвам и за него

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
а ти разбираш ли от програмиране ?
ако не - забрави
ако не - забрави
Върни се в “ОФФ-Топик - други”