Благодаря за идеите и вниманието на всички включили се в темата.
Ще ги гоня до дупка. Бившият си работодател за 50лв. го осъдих, а тея до дупка.
Така съм се нервирал, че снощи изпих едно шише ракия с дедото, та сутринта като ударен самолет бях.
До дупка. Че съм тъп, тъп съм ама много мразя да ме прави някой на още по тъп.
Разламиниране на акт за раждане, как???
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Разламиниране на акт за раждане, как???
Тества ли с духалка за горещ въздух? На около 300 градуса все мисля, че ще се предаде.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Andonov написа:Тества ли с духалка за горещ въздух? На около 300 градуса все мисля, че ще се предаде.
че ще се предаде, ще се предаде, ама целия документ

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Имам духалка.
Ще експериментирам. Добра идея.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Гергин написа:Имам духалка.
ма не експериментирай с акта, че си отиде...
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
ISRalien написа:Гергин написа:Имам духалка.

то и темата си отива,ама с духалката недей.
- Supawiza
- Автомобил:
- Двигател:
mirkata 4020 написа:ISRalien написа:Гергин написа:Имам духалка.
![]()
то и темата си отива,ама с духалката недей.
Защо да си отива бе колега?
И кой си ти да казваш кога една тема си отива?
С нетърпение чакам развитие защото и аз съм в момента на този хал.
С второ бебе с ламиниран акт.
Още утре жената ще ходи да пита при нашите социални дали е така.
Интересно в общината тия защо не казват ,че не трябва да се ламинира

И ако се наложи ще ги накарам да напишат някаква уведомителна бележка да не се ламинира докато не се мине при социалните!
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Supawiza написа:С нетърпение чакам развитие защото и аз съм в момента на този хал.
С второ бебе с ламиниран акт.
Гледам, че има рецидив.

-
- Автомобил:
- Двигател:
(5) (Предишна ал.4 – ДВ, бр.21 от 2006 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. – ДВ, бр.71 от 2008 г.) Отказът за отпускане на парична помощ за деца се мотивира. Заповедта за отпускане или отказ на помощта за деца се съобщава писмено на лицето, подало молбата, в 7-дневен срок от постановяването му – може да бъде обжалвана по реда на Административно-процесуалния кодекс.
Според мен, чиновничката от „Социално подпомагане” няма законово основание да ти откаже еднократната помощ, поради липса на начин за поставяне на подпис и печат за такава. Затова, изискай от нея писмен отказ и мотивите за него. А оттам нататък ще го мислим ...
Агенция за социално подпомагане
София 1051, ул. 'Триадица' 2, телефон: (02) 811 96 07, горещ телефон (02) 935 05 50
За въпроси на граждани: ok@asp.government.bg
Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД)
София 1051, ул. " Триадица" № 2
тел: 933 90 50 или 933 90 30
e-mail: sacp@sacp.government.bg
www: sacp.government.bg
www: stopech.sacp.government.bg
www: crc.sacp.government.bg
Дирекция „Държавна политика за детето”
Директор Цвета Антонова
тел. +359 02 933-90-32
Началник отдел „Информация и анализи” Елена Карагинева
тел. +359 02 933-90-37
Началник отдел „Стандарти и лицензиране” Бистра Петрова-Зографова
тел. +359 02 933-90-33
Началник отдел „Координация, програми и сътрудничество” Радиона Никова
тел. +359 02 933-9026
Из „харта за закрила на детето:
2. Какво правим?
разработваме единна и координирана държавна политика за закрила на детето;
разработваме и контролираме изпълнението на национални и регионални програми за осъществяване закрилата на детето;
организираме проверки за спазване правата на детето от всички държавни, общински и частни училища, детски градини и ясли, обслужващи звена, лечебни заведения, дирекции "Социално подпомагане" към Агенцията за социално подпомагане (АСП) и на юридически лица с нестопанска цел, работещи в сферата за закрила на детето, и при нарушаване на правата председателят на ДАЗД дава задължителни предписания;
Според мен, последната ти стъпка е, да се обърнеш към Министерството на труда и социалната политика (като ще се позовеш на тяхната „харта на клиента”).
Желая ти успех!
Според мен, чиновничката от „Социално подпомагане” няма законово основание да ти откаже еднократната помощ, поради липса на начин за поставяне на подпис и печат за такава. Затова, изискай от нея писмен отказ и мотивите за него. А оттам нататък ще го мислим ...
Агенция за социално подпомагане
София 1051, ул. 'Триадица' 2, телефон: (02) 811 96 07, горещ телефон (02) 935 05 50
За въпроси на граждани: ok@asp.government.bg
Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД)
София 1051, ул. " Триадица" № 2
тел: 933 90 50 или 933 90 30
e-mail: sacp@sacp.government.bg
www: sacp.government.bg
www: stopech.sacp.government.bg
www: crc.sacp.government.bg
Дирекция „Държавна политика за детето”
Директор Цвета Антонова
тел. +359 02 933-90-32
Началник отдел „Информация и анализи” Елена Карагинева
тел. +359 02 933-90-37
Началник отдел „Стандарти и лицензиране” Бистра Петрова-Зографова
тел. +359 02 933-90-33
Началник отдел „Координация, програми и сътрудничество” Радиона Никова
тел. +359 02 933-9026
Из „харта за закрила на детето:
2. Какво правим?
разработваме единна и координирана държавна политика за закрила на детето;
разработваме и контролираме изпълнението на национални и регионални програми за осъществяване закрилата на детето;
организираме проверки за спазване правата на детето от всички държавни, общински и частни училища, детски градини и ясли, обслужващи звена, лечебни заведения, дирекции "Социално подпомагане" към Агенцията за социално подпомагане (АСП) и на юридически лица с нестопанска цел, работещи в сферата за закрила на детето, и при нарушаване на правата председателят на ДАЗД дава задължителни предписания;
Според мен, последната ти стъпка е, да се обърнеш към Министерството на труда и социалната политика (като ще се позовеш на тяхната „харта на клиента”).
Желая ти успех!
-
Lili
Благодаря за разясненията. Ако се излъже да ми го напише ще е много добре. И аз мислех от това да почна.
А, на колегата дето се газира ще му кажа, че ги ламинирам, защото съм тъп. Радвай се, че не си колкото мен.
Ако имаш още въпроси ги задай, ще се опитам да ти отговоря.
Благодаря за разясненията. Ако се излъже да ми го напише ще е много добре. И аз мислех от това да почна.
А, на колегата дето се газира ще му кажа, че ги ламинирам, защото съм тъп. Радвай се, че не си колкото мен.
Ако имаш още въпроси ги задай, ще се опитам да ти отговоря.
Въпрос - не може ли да се отиде то институцията, издала акта за раждане, да се върне ламинирания, да се издаде нов, придружен от бележка с подпис и печат, че старият е върнат и причините за връщането му? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Като гледам, какво масово явление е да се ламинират актове за раждане, доста голяма опашка ще се получи пред въпросното гише. А сега по същество:
1. Обжалваш становището им в по-висшестоящата инстанция – Регионална дирекция за социално подпомагане!
Обикновено тя потвърждава решението на районната (по местоживеене) Дирекция социално подпомагане – „Гарван, гарвано око не вади!”.
2. В рамките на 14 дни след втория отказ обжалваш пред Административния съд на съответното населено място по реда на Административно-процесуалния кодекс.
Последното ниво на обжалване, иначе казано, означава, че си завел дело срещу Дирекция „Социално подпомагане” по местоживеене (които първи са ти отказали помощта), в което ти си ищец, а те – ответници!
Каквото постанови съдът – това е!
3. Мисля, че също има срок за обжалване на неговото решение (в случай, че се налага – отговорът му не те удовлетворява)!
4. Въпросното дело се води БЕЗПЛАТНО! Единствено се внася такса от ... лева!
Ако решиш да тръгнеш по този „трънлив” път, ще се наложи да ми оставиш и-мейла си, за да мога на него да ти пусна примерна форма на жалба точно по този казус! Въпреки всичко, те съветвам да си потърсиш приятел-адвокат, който да ти помогне да я оформиш добре (защото аз може да съм ти виртуален приятел, но не съм адвокат)!
1. Обжалваш становището им в по-висшестоящата инстанция – Регионална дирекция за социално подпомагане!
Обикновено тя потвърждава решението на районната (по местоживеене) Дирекция социално подпомагане – „Гарван, гарвано око не вади!”.
2. В рамките на 14 дни след втория отказ обжалваш пред Административния съд на съответното населено място по реда на Административно-процесуалния кодекс.
Последното ниво на обжалване, иначе казано, означава, че си завел дело срещу Дирекция „Социално подпомагане” по местоживеене (които първи са ти отказали помощта), в което ти си ищец, а те – ответници!
Каквото постанови съдът – това е!
3. Мисля, че също има срок за обжалване на неговото решение (в случай, че се налага – отговорът му не те удовлетворява)!
4. Въпросното дело се води БЕЗПЛАТНО! Единствено се внася такса от ... лева!
Ако решиш да тръгнеш по този „трънлив” път, ще се наложи да ми оставиш и-мейла си, за да мога на него да ти пусна примерна форма на жалба точно по този казус! Въпреки всичко, те съветвам да си потърсиш приятел-адвокат, който да ти помогне да я оформиш добре (защото аз може да съм ти виртуален приятел, но не съм адвокат)!
-
Изчаквам жена ми да видя до къде ще стигне, че се сдърпахме и после съм аз ако нищо не свърши.
Още веднъж благодаря за съветите и отношението по проблема.
Още веднъж благодаря за съветите и отношението по проблема.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Балдъзата беше направили същата грешка с акта за раждане /отдавна беше/ и като видях темата питах жената какво са правили тогава и отговора беше че са си извадили нов акт за раждане и те така. Вече как и какъв нов акт са им издали за това нямам инфо !
-
Благодарско Стиви.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”