бъдещето на една история...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Re: бъдещето на една история...

Мнениеот nigga » Пон 29 авг 2011 20:33

ISRalien написа:Не е гоуф, нема как да ги впечатлиш колегите.
Няма смисъл от спор, не и в тоя форум.

:lol много на мЕсто

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 29 авг 2011 22:21

nigga написа:

Не сте прави колеги!!!В живота има СИМВОЛИ....те може да не са Голфове.Пазенето на символи свързани с историята е въпрос на духовност,а не на финансова стойност(макар,че и тя идва ама много по-късно!)
Ще ми се смеете,ама аз още пазя 6 зърна шарен боб,които едно дете през далечната 1978 г ми подари.Бях на войник на пост в един лют студ,когато едно 7 г момче се спря и ми ги даде с думите"Батко ти мръзнеш и ни пазиш....искам да ти благодаря и да ти подаря нещо!"Беше толкова искрено и мило...пазя тези зърна до днес..като символи.Във Варна унищожиха безмилостно редица символи от историята на града...заради финансови интереси.Но ако не пазиш символи ти просто си бездуховен човек,а човек без душа е кръстоска между банкомат и бетонен блок!!!!

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 29 авг 2011 22:33

joker написа:...

Баща ми казваше:
"Великите се различават от посредствените по това, че помнят историята си и пазят традициите си"
!!!!

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пон 29 авг 2011 22:39

scuba написа:
joker написа:...

Баща ми казваше:
"Великите се различават от посредствените по това, че помнят историята си и пазят традициите си"
!!!!

:да: :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 29 авг 2011 22:48

Не изчетох всички мнения... Нямам нерви просто...
Едва ли мога да помогна по някакъв начин за спирането на това рязане...
На Сарафово лятото имаше няколко големи самолета, не ги различавам честно казано, мислех че е музей като ги видях от далеч, но като наближих ми стана ясно. ЧЕкат касапина.
Не сме държава, племе сме. Умишлено си заличаваме следите от миналото. Умишлено свалиха всички комунистически паметници и бюстове, 6 пъти гърмяха мавзолея, и пак трудно го събориха.... Всяка година "историците" пренаписват историята за учебниците , но никой не прави забележка че събитията се изопачават според ситуацията в страната... Това е просто поредното доказателство, че мразим миналото.
Страна без история умира! Народ без минало, няма съзнание и рано или късно няма да знае кой е точно!

Последна промяна от joromnt на Пон 29 авг 2011 22:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 29 авг 2011 22:48

joker написа:
nigga написа:

Не сте прави колеги!!!В живота има СИМВОЛИ....те може да не са Голфове.Пазенето на символи свързани с историята е въпрос на духовност,а не на финансова стойност(макар,че и тя идва ама много по-късно!)
Ще ми се смеете,ама аз още пазя 6 зърна шарен боб,които едно дете през далечната 1978 г ми подари.Бях на войник на пост в един лют студ,когато едно 7 г момче се спря и ми ги даде с думите"Батко ти мръзнеш и ни пазиш....искам да ти благодаря и да ти подаря нещо!"Беше толкова искрено и мило...пазя тези зърна до днес..като символи.Във Варна унищожиха безмилостно редица символи от историята на града...заради финансови интереси.Но ако не пазиш символи ти просто си бездуховен човек,а човек без душа е кръстоска между банкомат и бетонен блок!!!!

Пак ме разбра погрешно.
Нервирах се на колегите, които оплюха pkaramitev, защото е посмял да надигне глава от стадото.
Може би само хора, които ги влече авиацията го разбират...

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пон 29 авг 2011 23:01

ISRalien написа:Пак ме разбра погрешно.
Нервирах се на колегите, които оплюха pkaramitev, защото е посмял да надигне глава от стадото.
Може би само хора, които ги влече авиацията го разбират...

И духовността.....и духовността!Щото парите и тялото са нещо много преходно!!!Преди няколко часа, под Аспарухов мост ,камион разкъса тялото на наша приятелка.....за секунди тя отлетя в отвъдното....но до последния си миг ще запомня усмивката и ...и любовта и към всичко живо и красиво...и душата и ще бъде вечно с нас!!!!!!

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Вто 30 авг 2011 9:35

Българската авиация е съсипана още със отиването си на комунизма както и още хиляди неща, имах приятел военен пилот на изтребител миг29 това беше много отдавна и съм забравил подробности но помня, че закриха базата до софия не помня къде беше и преместиха ескадрилите в пловдив, ако има въздушна опасност над българия или софия изтребителите тръгват от пловдив до всяка точка на българия /смях/ както и де е, изтребителите трябва да са в перфектно състояние и всичко трябва да се сменя по тях след като минат летателните часове заложени на частта, тогава през 2001 година една от трите налични ескадрили в която пилотираше моя познат беше в отпуска защото нямаше пари да се сменът някакви патрони на катапулта на седалката май така се казваше, тези патрони струваха крупната сума от 2000лв на изтребител така каза пилота и поради тази причина седяха на земята и амортизираха а пилотите губеха форма защото при пилотите на изтребители трябват зверски и постоянни тренировки, исках да кажа, че за военните се стискат тези нещастници та камо ли за някакви антики!
В крайна сметка човека емигрира в канада и стана пилот на гражданска авиация!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 30 авг 2011 10:56

doaiena написа:Българската авиация е съсипана още със отиването си на комунизма...

Така като гледам говориш от трето лице, базирано на историите на твоя познат...
За военната авиация - сигурно е така.
Ама за гражданската и любителската си далеч от истината.
Идния уикенд например има две събития:
Авиошоу по случай 100-годишнината на българската авиация - http://100.airshow-bg.com/
Въздухария (Фестивал на свободния полет) - http://sky-camp.com/vazduharia.html
Аз лично съм на втория по план, дано времето е с нас :banana

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Вто 30 авг 2011 11:05

ISRalien написа:
doaiena написа:Българската авиация е съсипана още със отиването си на комунизма...

Така като гледам говориш от трето лице, базирано на историите на твоя познат...
За военната авиация - сигурно е така.
Ама за гражданската и любителската си далеч от истината.
Идния уикенд например има две събития:
Авиошоу по случай 100-годишнината на българската авиация - http://100.airshow-bg.com/
Въздухария (Фестивал на свободния полет) - http://sky-camp.com/vazduharia.html
Аз лично съм на втория по план, дано времето е с нас :banana

Точно това което си цитирал, както и целия текст е написано от първо лице демек аз!

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 30 авг 2011 14:14

http://sofia.dir.bg/news.php?id=9378617
Понеже е подарък, от до, дано поне се събудят да пропуснат влекача на портала :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
pkaramitev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pkaramitev » Вто 30 авг 2011 15:01

Торнадото е подарък от Луфтвафе по случай 100г. българска авиация!
Само дето след 100г. почти не е останала такава,или е под диктовката на хамериканцити....

nik5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik5 » Вто 30 авг 2011 15:57

Според мен потапянето на самолета на Тато беше голяма глупост,защото все пак е част от историята на България както и тези самолети които колегата е показал в анимките си.Гледайки ги как са осакатени ми става жал и гадно,защото тези самолети не заслужават да свършат по този начин.Тези самолети както и самолета на Тато заслужават да са в музей на Бъласката авиация зада може всеки щом отиде там да види.Както в Ямбол ще открият музей на бойната слава в който музей ще има бойна техника така и Бългаската авиация заслужава да има такъв музей.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 30 авг 2011 16:20

Така говорите всички, все едно да се направи музей, при това за самолети, е като да се отвори баничарница...Имате ли представа каква държавна субсидия ще глътне това чудо? /аз нямам, но си представям много милиони/ Имате ли представа какви ще са евентуалните приходи? /предполагам мизерни/ Интересно ми е дали бихте заплатили 20-30лв за вход в един такъв музей?

Потребителски аватар
pkaramitev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pkaramitev » Вто 30 авг 2011 16:32

Всичко е въпрос на добър маркетинг!
И на мен ми е ясно че става въпрос за милиони,и дума не съм обелил,че утре трябва да има музей!
Но според мен е добре някои от самолетите да бъдат запазени за бъдещ музей,при едни по-добри финансови времена.
А когато един музей бъде направен с мисъл,повярвай, може да носи и приходи.
И накрая бих казал,че музеят е не само печалба,а и историята на един народ и държава.
Миналата година имах късмета да посетя техническият музей Синсхайм в Германия,направо ми падна ченето.
http://sinsheim.technik-museum.de/en
А ние дори не искаме да си запазим по един екземпляр от самолетите на коите сме летели,за един бъдещ музей :banghead:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”