Мю метал , от къде ? (Следва продължение...)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Re: Мю метал , от къде ?
Не, там слагат обикновена ламарина. Онези огромните руски цветни, екрана на кинескопа отвътре. Също екрана на двигателите на онези ролковите магнетофони. Както и екрана на трансформаторите на изделията от СССР. Само не знам с какво качество е производството му, както и съотношението на металите. В хард дисковете със сигурност отношенията и качеството на метала са много по-добри и си използвай от там. Ето снимки, стрелката:
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
К.Одаджийски написа:Довечера ще проверя, имаше в службата 2-3 съсипани, ако не са ги изхвърлили няма грижа.
За съжаление е останал само един, другите

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Така! Вече имам 5 хард диска налични!
Едно ОГРОМНО Б Л А Г О Д А Р Я на колегата bobidi!!
Та даже предложи и още бройки ако има нужда.
Току що разглобих един, и извадих ламаранината. Ще направя клипче и ще го пусна в темата за да разберете за какво става дума.
Поразен съм от ефективноста на този материал. Наистина магнитната му проницаемост е доста висока , но не очаквах такъв ефект!
След малко клип.
Едно ОГРОМНО Б Л А Г О Д А Р Я на колегата bobidi!!
Та даже предложи и още бройки ако има нужда.
Току що разглобих един, и извадих ламаранината. Ще направя клипче и ще го пусна в темата за да разберете за какво става дума.
Поразен съм от ефективноста на този материал. Наистина магнитната му проницаемост е доста висока , но не очаквах такъв ефект!
След малко клип.
- freestyler911
- Mihailov78
Да
Готин метал, дава пълно късо на магнита
Обаче си е и доста дебел де..

- freestyler911
Надявам се до края на седмицата да е готова постановката и ще постна снимки.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
freestyler911 написа:Надявам се до края на седмицата да е готова постановката и ще постна снимки.
На това не му ли казваха пермалой ???
- Mihailov78
kris11 написа:На това не му ли казваха пермалой ???
Пермалой (Супермаллой) е руската дума която използвахме за този метал при тошово време.
Сега вече сме американски поклонници и името му вече е мю-метал.

Колега, чакаме с интерес постановката с кратко обяснение.

- freestyler911
Постановката е двигател с постоянни магнити в ротора и статора, като изолацията на полу полюса е с мю метал .
Искам да уточня че пермалой има проницаемост 10 000 нютона на квадратен ампер , а мю металът има проницаемост 25 000 нютона на квадратен ампер.
Не е едно и също! Като Супермалой има около 10 пъти по висока проницаемост от мю метала , но нямам представа от къде да го найда...
След мю метала, мисля че супермалой би ми се сторил като извънземен материал. Мю металът шунтира перфектно магнита, и изолацията която прави е достатъчно прецизна за компютър (при мен не са толкова високи изискванията).
Искам да уточня че пермалой има проницаемост 10 000 нютона на квадратен ампер , а мю металът има проницаемост 25 000 нютона на квадратен ампер.
Не е едно и също! Като Супермалой има около 10 пъти по висока проницаемост от мю метала , но нямам представа от къде да го найда...
След мю метала, мисля че супермалой би ми се сторил като извънземен материал. Мю металът шунтира перфектно магнита, и изолацията която прави е достатъчно прецизна за компютър (при мен не са толкова високи изискванията).
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Mihailov78 написа:kris11 написа:На това не му ли казваха пермалой ???
Пермалой (Супермаллой) е руската дума която използвахме за този метал при тошово време.
Сега вече сме американски поклонници и името му вече е мю-метал.
Колега, чакаме с интерес постановката с кратко обяснение.
Питах защото има тороидални трансформатори със сърдечник от пермалой /от радарите "Печора" от бай Тошово време. Днес ги потърсих , но явно ссъм изхвърлил.
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Търсиш ли още хардове ? Имам в Пловдив 2 налични и можем да помислим как да ти ги пратя (примерно по един приятел дето пътува редовно) 

- freestyler911
Колега имам 5 броя към момента и най- вероятно ще стигнат.
В момента все още оформя теоретичната част , и не съм започнал да монтирам тия пластини.
За момента не са нужни иначе
Благодарско. Ако има нужда ще пиша.
В момента все още оформя теоретичната част , и не съм започнал да монтирам тия пластини.
За момента не са нужни иначе

-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
.Постановката е двигател с постоянни магнити в ротора и статора, като изолацията на полу полюса е с мю метал
Да не стане перпетуум мобиле така

- freestyler911
Въпросът не се състои само в завъртане и работата на тая играчка. Да речем че се завърти , ок работи.
Какъв е въпросът? За да го стартираш ти влагаш външна механична енергия. Първият въпрос е затихващо ли е трептенето? ( Ще спре ли да се върти и защо? Отговорът е ДА , защо не ми се обяснява , цяла дипломна работа пиша по темата) . ОК , ще спре, какъв е следващият въпрос ? Всеки се стреми към КПД по-голямо от 1 , тук е ли КПД по-голямо от 1? И как ще го определим. Тук също няма да обяснявам защото дори в рамките на една дипломна работа не е възможно да се даде точен отговор. Само ще каже ,че според закона за запазване на енергията означава ,че вложеното количество енергия ще бъде по-голямо от полученото такова, аргументите са повече от 10 , ще кажа най-важния на ,който трябва да се отговори : Ще се размагнитят ли магнитите преди да произведат толкова количество енергия , колкото е вложено за тяхното намагнитване.
Темата е доста обширна, за част от нещата няма математика... Мислех че дори ще е малко за 1 дипломна , а то като взех да го разнищвам излезе доста повече.
Какъв е въпросът? За да го стартираш ти влагаш външна механична енергия. Първият въпрос е затихващо ли е трептенето? ( Ще спре ли да се върти и защо? Отговорът е ДА , защо не ми се обяснява , цяла дипломна работа пиша по темата) . ОК , ще спре, какъв е следващият въпрос ? Всеки се стреми към КПД по-голямо от 1 , тук е ли КПД по-голямо от 1? И как ще го определим. Тук също няма да обяснявам защото дори в рамките на една дипломна работа не е възможно да се даде точен отговор. Само ще каже ,че според закона за запазване на енергията означава ,че вложеното количество енергия ще бъде по-голямо от полученото такова, аргументите са повече от 10 , ще кажа най-важния на ,който трябва да се отговори : Ще се размагнитят ли магнитите преди да произведат толкова количество енергия , колкото е вложено за тяхното намагнитване.
Темата е доста обширна, за част от нещата няма математика... Мислех че дори ще е малко за 1 дипломна , а то като взех да го разнищвам излезе доста повече.
- freestyler911
Забравих да кажа, колегата SIMO също прави нещо подобно, попита ме дали може да ползва темата за да се снабди и той със ХД за изхвърляне.
Така ,че моля колегите които имаха желание да ми помогнат но не опрях до тях , могат да помогнат на SIMO.
Така ,че моля колегите които имаха желание да ми помогнат но не опрях до тях , могат да помогнат на SIMO.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”