Това с мръсотията не е само до организация.
Аз не чаках в задръстване, на опашка не чаках, ядох и бира пих, и пак ядох и си тръгнах без да оставя един боклук някъде.
Или не съм българин или май си е до човека.
Авиационен фестивал "100 години българска авиация"
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Авиационен фестивал "100 години българска авиация"
smg написа:Това с мръсотията не е само до организация.
Аз не чаках в задръстване, на опашка не чаках, ядох и бира пих, и пак ядох и си тръгнах без да оставя един боклук някъде.
1:1 с моето посещение.

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Пък на въздухария нямаше вход, нямаше каси, имаше безплатен паркинг + къмпинг.
Имаше места за разделно събиране на отпадъците, имаше страхотна програма, много забавления, концерти и полезни (и пак безплатни) семинари.
Все свежи хора и никой не съм чул да се оплаква.
А вие ходете да си пукате тъпанчетата и да мрънкате
П.П. Още има, ама трябваше да се прибера, да си изкарвам хляба...
Имаше места за разделно събиране на отпадъците, имаше страхотна програма, много забавления, концерти и полезни (и пак безплатни) семинари.
Все свежи хора и никой не съм чул да се оплаква.
А вие ходете да си пукате тъпанчетата и да мрънкате

П.П. Още има, ама трябваше да се прибера, да си изкарвам хляба...
smg написа:Това с мръсотията не е само до организация.
Мръсотията си е от хората. Моите боклуци бяха предимно фасове, които отиваха в кошчетата. Съмнява ме, че химическите тоалетни са ги докарали опикани.
Единственото, което не ми хареса беше, че пишеше, че ще има осигурени паркоместа, а се наложи да паркирам в една нива, както много други.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
ISRalien написа:А вие ходете да си пукате тъпанчетата и да мрънкате
Е аз за това пукане на тъпанчетата отивам...няма по-хубаво нещо от това да настръхнеш като нерез и да се разтрепери земята под теб от рева на ракетата с крила МиГ 21,който за съжаление усети небето и порива на вятъра в задкрилките си за последен път.
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мда, беше страхотно изживяване. Като забележка мога да отбележа наистина проблема с паркирането. Отклониха ни към село Крумово и вървяхме 2-3км до пистата в жегата и прахоляка. До една степен е обяснимо, защото точно до въпросните "предвидени" паркоместа в петък е имало пожар. Другия проблем беше с озвучаването на най-близките до пистата зони за фотографи и тн. Общо взето беше трудно за незапознатите да разберат какво всъщност наблюдаваме.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Една страхотна снимка на MiG 29OVT от фестивала.
- feikot
Беляев си е Беляев !
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
feikot написа:
Беляев си е Беляев !
Двигателите с управляем вектор на тягата показват среден пръст на конвенционалната аеродинамика

- feikot
Все пак първи с този отклоняем вектор на тягата,руснаците загатнаха за 5тото поколение самолети.Климов,съчетан с ОВТ...само Хариър мисля,че му е в категорията...и раптор.Ама това са многоцелеви,а Микоян,си е прихващач 

- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
ОВТ е хубава машина, но не е нищо повече от един ъпгрейд на доста стара, но златна машина Миг 29М. Врътка се добре спор няма, но е далеч от 5 поколение изтребител според моето мнение. Ф22 Раптор го надминава в пъти по характеристики. Руснаците твърдят, че имат по-добър самолет от Раптора но той е тестови и ще минат поне 5 години докато го пуснат серийно. Ф22 раптор може да открие и унищожи ОВТ преди даже да го е засякъл.
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
feikot написа:Все пак първи с този отклоняем вектор на тягата,руснаците загатнаха за 5тото поколение самолети.Климов,съчетан с ОВТ...само Хариър мисля,че му е в категорията...и раптор.Ама това са многоцелеви,а Микоян,си е прихващач
Интересно какво ще прехваща

Ф22 се засича от 90 км. разстояние, а самия Ф22 засича от 150 км. цел. Тоест мига ще е свален преди да засече изабщо раптора.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
embi4a написа:ОВТ е хубава машина, но не е нищо повече от един ъпгрейд на доста стара, но златна машина Миг 29М. Врътка се добре спор няма, но е далеч от 5 поколение изтребител според моето мнение. Ф22 Раптор го надминава в пъти по характеристики. Руснаците твърдят, че имат по-добър самолет от Раптора но той е тестови и ще минат поне 5 години докато го пуснат серийно. Ф22 раптор може да открие и унищожи ОВТ преди даже да го е засякъл.
Руснаците не спят и даже в криза и силно намалени в сравнение с комунизма военни бюджети, разработват нов изтребител.
Това е Т50 на конструкторско бюро Сухой. За сега е в изпитателен етап, но казват че до 2 години ще бъде въведен на въоръжение.
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
ABSOLUT написа:embi4a написа:ОВТ е хубава машина, но не е нищо повече от един ъпгрейд на доста стара, но златна машина Миг 29М. Врътка се добре спор няма, но е далеч от 5 поколение изтребител според моето мнение. Ф22 Раптор го надминава в пъти по характеристики. Руснаците твърдят, че имат по-добър самолет от Раптора но той е тестови и ще минат поне 5 години докато го пуснат серийно. Ф22 раптор може да открие и унищожи ОВТ преди даже да го е засякъл.
Руснаците не спят и даже в криза и силно намалени в сравнение с комунизма военни бюджети, разработват нов изтребител.
Това е Т50 на конструкторско бюро Сухой. За сега е в изпитателен етап, но казват че до 2 години ще бъде въведен на въоръжение.
Това е точно така - но не вярвам да е напълно готов до 2 години. Може би 5 е по-реално и още 2-3 за да навлезе масово на въоръжение и обучение на пилоти. Още поне 1-2 години за доотстраняване на дребни дефекти и чак тогава ще бъде напълно боеспособен изтребител на въоръжение. Това прави около от 5 до 8 години.
Иначе ОВТ е доста добър изтребител, който превъзхожда по технически параметри Ф16 и Ф15, които са най-масовите изтребители все още. Все пак Ф22 раптор не само, че не се продава на трети страни но мисля, че има забрана да напуска изобщо територията на САЩ. И той е белязан от доста дефекти. Мисля, че в момента има забрана да лети над 6000 метра, а преди това имаше забрана изобщо да лети поради проблеми в кислородната инсталация в пилотската кабина. Все още отстраняват дефектите

- feikot
ПАК ФА или т.нар. СУ - Т50,вече лети.Имаше една лека издънка тия дни,пръцна си единия двигател,но това е отделен въпрос.Двигателите и самия самолет,се произвеждат от коренно различни фирми.За мене този ще е бъдещия повелител на небето,заедно с последния,който ще спомена. http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%A4%D0%90
ОВТ е един вид прехода към 5тото поколение изтребители.Реално не може да бъде,тъй като не е "стелт",а нали се говори,че ще е задължително да е (пълни глупости за мен).
Но какво да кажем за разработващия се в момента (малко позамразен,защото наблегнаха на Т50) МиГ 1.44 ? Това е вече руското пето поколение на МиГ http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%93_1.44
Наблегнаха после на Т 50ката,защото им се сторила по-успешен проект.А какво да кажем за "Беркут-а" ? Събра погледните на цял свят и реализира отколешната мечта на авиоинжинерите-самолет с обратна стреловидност на крилата.За разлика от ПАК ФА,този лети от 4 години и повече и няма нито една издънка.Уникален !!!
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%83-47
ОВТ е един вид прехода към 5тото поколение изтребители.Реално не може да бъде,тъй като не е "стелт",а нали се говори,че ще е задължително да е (пълни глупости за мен).
Но какво да кажем за разработващия се в момента (малко позамразен,защото наблегнаха на Т50) МиГ 1.44 ? Това е вече руското пето поколение на МиГ http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%93_1.44
Наблегнаха после на Т 50ката,защото им се сторила по-успешен проект.А какво да кажем за "Беркут-а" ? Събра погледните на цял свят и реализира отколешната мечта на авиоинжинерите-самолет с обратна стреловидност на крилата.За разлика от ПАК ФА,този лети от 4 години и повече и няма нито една издънка.Уникален !!!
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%83-47
Върни се в “ОФФ-Топик - други”