Дразнят ли ви многото неработни дни по празници

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Re: Дразнят ли ви многото неработни дни по празници

Мнениеот rokera671 » Пон 05 сеп 2011 8:01

Нека този да доиде и да работи моята работа и ще го питам дали ще го дразнят празниците!?
Максимално се кефя! :beer

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Пон 05 сеп 2011 8:12

Кого изнервят празниците? Това са така наречените бизнесмени, научили се робите да им работят и прекланят глава. А са забравили, че и робите имат семейства, и те имат деца....
Друга причина няма:
-банките работят (он лаин банкиране).
-празниците са обявени една година по-рано и всеки си прави сметката

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Пон 05 сеп 2011 8:42

аз съм на смени - няма празници, няма делници, от април съм имал 5 дена отпуск. От една страна ме дразни защото работата ми е такава че имам ежедневни контакти с всички страни от ЕС и виждам колко са техните празници /пишем си предупреждения/, колко нашите и си давам сметка че това ни намалява БВП. От друга обаче стигам за 20-30 мин до офиса вместо за 40-60 :lol:

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Пон 05 сеп 2011 10:49

Към автора на темата имам един въпрос. Този иначе толкова амбициозен млад човек започнал бизнес да не би случайно да иска да стане милионер за 1 година работниците му да не искат никаква обедна и седмична почивка, ако може и да не искат и пари за работата дето я работят, а и ако може да питат за още и още и още ама без да се оплакват и да искат каквото и да е било възнаграждение. Той добре е "амбициозен млад човек започнал бизнес" ама нека се замисли, че не всичко се върти около него и неговите интереси за бъдещето му. Не всички сме "амбициозен млад човек започнал бизнес" и нали се сещаш, че като блъскаш като идиот всеки ден включително и събота в един момент си казваш АБЕ МЛАДИ ЧОВЕКО ЗАПОЧНАЛ БИЗНЕС АЗ ДА НЕ СЪМ РОБОТ и започваш да работиш на половината си КПД. Тези почивки не са направени да пречат на "амбициозен млад човек започнал бизнес" а хората да си починат от точно такива амбициозни бизнесмени искащи да направат голямата пара за няколко месеца.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 05 сеп 2011 10:59

Това не е насочено към някой конкретно:
хората в Бг не разбраха, че не се става успешен човек със скатаване и със строго спазване на работното време без грам "аванта" за работодателя.
Всички успешни хора блъскат по 10 часа на ден, поне 6 дни седмично.
Това може да се каже и за частника и за наемника.
Познавам хора със заплати хиляди евро, обаче тия хора за да стигнат до там са бачкали 10 години, по 10-12 часа на ден, 6-7 дни седмично.
Аз например вчера, в неделя, си побачках едни 4 часа и не съжалявам, така се налага в частния бизнес, после пак отидох да си пия бири.
Искам да кажа, че човек ако иска да изплува над средното ниво, трябва да се отдаде сериозно. А ако не, пак се живее, може и не лошо разбира се, но си някъде там...

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 05 сеп 2011 11:40

Отговорът на този въпрос зависи от гледната точка. За държавния чиновник на заплата всеки празник е добре дошъл и го кефи. За някой частник, който разчита на клиенти, а тях ги няма, защото "празнуват" - не е добре. Не може да се угоди на всички, все ще има недоволни. :012:

Потребителски аватар
kiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiko » Пон 05 сеп 2011 11:55

-ставаше въпрос за това ,че се сливат дни около празниците и стават дълги поредици неработни дни,за сметка на неефективното отработване в събота
-не всички работодатели са робовладелци
-винаги като може държавата се опитва официално да скатае работни дни -на частния бизнес,особено който работи с чужбина им е недобре-после рефлектира върху наетите
-скатаването е национален спорт-почва още от училище с всевъзможните извънПЛАНОВИ ваканции,затова младите нямат почти никакви трудови навици-кой ли ще работи в бъдеще.
-наистина и работодателите май не са стока,съдейки по острите мнения по тях адрес,но отиде ли се в чужбина се бачка като роб -често без оплакване,но в България не -известен синдром
-изненадвам се ,че и в чужбина било така-не споря -не знам,но ви вярвам -останал съм с впечатление ,че там се бачка яко.
- :beer

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пон 05 сеп 2011 12:02

kiko написа:-ставаше въпрос за това ,че се сливат дни около празниците и стават дълги поредици неработни дни,за сметка на неефективното отработване в събота
-не всички работодатели са робовладелци
-винаги като може държавата се опитва официално да скатае работни дни -на частния бизнес,особено който работи с чужбина им е недобре-после рефлектира върху наетите
-скатаването е национален спорт-почва още от училище с всевъзможните извънПЛАНОВИ ваканции,затова младите нямат почти никакви трудови навици-кой ли ще работи в бъдеще.
-наистина и работодателите май не са стока,съдейки по острите мнения по тях адрес,но отиде ли се в чужбина се бачка като роб -често без оплакване,но в България не -известен синдром
-изненадвам се ,че и в чужбина било така-не споря -не знам,но ви вярвам -останал съм с впечатление ,че там се бачка яко.
- :beer

Никои не говори за скатаване!Във фирмата в която съм и да изкаш не можеш да се скатаваш.Става въпрос ,че човек не е машина.Пак повтарям да доиде един ден при мен и ще го питам после!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 05 сеп 2011 12:24

kiko написа:...Писна ми ,вика,да чувам на различни езици-е пак ли не работите...
тази седмица пак 2 неработни дни(в месеца има още)-на мен лично и на хора около мен-,,самоосигуряващи се'' ни се работи,но има официален стоп...не е същото като да работиш в събота или в истински работен ден-щем не щем 2 дена няма да работим-няма никакво природно бедствие или война ,но ние ще жулим биричка ,ще мааме пържоли,лениво ще онанираме...в понеделник...

Би ли пояснил какво означава "официален стоп" и каква точно е пречката да се работи по време на празник?

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 05 сеп 2011 12:35

какво против имате бирата, пържолите и онанирането?
всичките са хубави а взети заедно в делничен ден се получава душевен пик на щастие
търсите си оправдание че бизнеса е слаб в сравнение с предни години и ако не правителството то ще са виновни почивните дни
ами да работим и на коледа?и на нова година?а отпуск за какво? при това платен - ЪпсурД!
работил съм на празници - файда никаква!само ядове че задържаш персонала вместо да ходят да правят горе изброените
а и мършавото каза - какъв е проблема на частните да работят когато всички други почиват - давайте кой ви спира :lol:

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 05 сеп 2011 12:58

Абе за работещия винаги е добре дошла почивката,ама за работодателя-ц . Няма роби,които да работят за 1/10 от това което реално заработват,няма принудени хора,да работят на мин раб зап,защото няма другаде къде и се радват и на това.

Обаче е факт,че и най-мързеливите и най-работните,са по-добре от нас.Гърците и французите например (вкл. петък се работи до обед !) са значително по-добре финансово,а германците и британците няма да коментирам.Единствено май айляци са испанци и другите европейски цигани-португалците,а реално държавите им са в пъти по-уредени и по-богати от нас.Опразни се джоба на българина от всякъде.Преди какви сватби се правиха,какви празненства...А се работеше и по-малко ;) Та,къде е разковничето се питам аз,колкото повече мързелуваш-толкова повече печелиш ли?

А пък към,автора,не вярвам,някой да го е вързал завалийката да почива днес.По тази логика какво,да не работят болници,хранителни магазини и др ли ? Като има "официален стоп".А за утре,дори и ако някой си помисли,защо се почива,то той заслужава да скочи от последния етаж,в сградата която се намира.

Тука работата става прекален светец май.Не се правете на по-големи мюсюлмани от ходжите.Дават ли ти взимай,гонят ли те-бягай!

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пон 05 сеп 2011 13:02

Не ми пречат почивните дни...С изключение на днес...защото ХААС-60 не работят :063: :drinking:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 05 сеп 2011 15:22

kiko написа: Други казват ,че така се стимулира туризма и потреблението-вярно е -повечето ми познати стимулират туризма на Гърция в момента...

Аааа недей така и по нашите курорти дойдоха,кой каквото имаше свободно в Поморие го е позапълнил...вярно за 2-3 дни ама и това са пари все пак си е края на сезона :да:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 05 сеп 2011 15:56

Откровено казано не му пука хич. То така или иначе все по празниците съм на работа хората ядът и пият а аз на работа. Има моменти в които изгубвам представа за дните от седмицата.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 05 сеп 2011 16:06

и на мен ми е хубаво да има по няколко почивни дни, супер е!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”