Измерване на радон в жилища на първи етаж и в къщи.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Измерване на радон в жилища на първи етаж и в къщи.

Мнениеот bobocamaro » Сря 14 сеп 2011 9:08

Така, бидейки рафиниран простак бях помолил:
bobocamaro написа: да прочета тук- производител, модел и спецификация.

Отговорът Ви за "електрет" е незадоволителен.
petarkolev написа: Поставянета на детектори е най-добре да бъде в спалня или детска стая или място където човек прекарва по-голяма част от времето си.

Да запитам: как решихте, че "черната кутия" се поставя точно в спалня и детска стая ?
"Обследваният" газ е по-тежък от въздуха, образува се в почви богати на уран и се просмуква от там първо в приземните помещения.
Период на полуразпад 4 дена, на производните му оше по-малко.
С повишаване на надморското равнище намалява и концентрацията му.
И, защо да слагаме "кутията" в детска стая на 16-тия етаж примерно?
И изобщо:
petarkolev написа: Всеки в Гугъла може да си прочете.

Така че това вече не ми е интересно.
По натам:
petarkolev написа: Тези които са съгласни да съдействат, моля да дадат адресите си (на ЛС)

Абсолютно безобразие, разполагате ли с администратор на лични данни ?
petarkolev написа: колегата идва и дава детектора без да влиза в жилището. отделно може да се лигитимира с магнитния си пропуск за НЦРРЗ

С този пропуск колегите могат да ходят на работа. Това НЕ Е документ за легитимация, на вратата ми няма слот който разчита магнитни карти.
Поредно безобразие.
Цялата работа смърди, очаквам от Вас адекватни отговори:
- кой стои зад това ? искам да го чета другаде. Не писано от вас тук.
- параметрите и модела на играчката, да не повтарям като слабоумен
Ако не успеете да се обосновете, за мен сте глобален измамник.
Нещо от сорта на WS teleshop и рендето вьорнер.

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Сря 14 сеп 2011 9:19

bobocamaro написа:Така, бидейки рафиниран простак бях помолил:
bobocamaro написа: да прочета тук- производител, модел и спецификация.

Отговорът Ви за "електрет" е незадоволителен.
petarkolev написа: Поставянета на детектори е най-добре да бъде в спалня или детска стая или място където човек прекарва по-голяма част от времето си.

Да запитам: как решихте, че "черната кутия" се поставя точно в спалня и детска стая ?
"Обследваният" газ е по-тежък от въздуха, образува се в почви богати на уран и се просмуква от там първо в приземните помещения.
Период на полуразпад 4 дена, на производните му оше по-малко.
С повишаване на надморското равнище намалява и концентрацията му.
И, защо да слагаме "кутията" в детска стая на 16-тия етаж примерно?
И изобщо:
petarkolev написа: Всеки в Гугъла може да си прочете.

Така че това вече не ми е интересно.
По натам:
petarkolev написа: Тези които са съгласни да съдействат, моля да дадат адресите си (на ЛС)

Абсолютно безобразие, разполагате ли с администратор на лични данни ?
petarkolev написа: колегата идва и дава детектора без да влиза в жилището. отделно може да се лигитимира с магнитния си пропуск за НЦРРЗ

С този пропуск колегите могат да ходят на работа. Това НЕ Е документ за легитимация, на вратата ми няма слот който разчита магнитни карти.
Поредно безобразие.
Цялата работа смърди, очаквам от Вас адекватни отговори:
- кой стои зад това ? искам да го чета другаде. Не писано от вас тук.
- параметрите и модела на играчката, да не повтарям като слабоумен
Ако не успеете да се обосновете, за мен сте глобален измамник.
Нещо от сорта на WS teleshop и рендето вьорнер.

И така по тоношението на изписаното ще ти кажа само къде се намираме и ако имаш някакви въпроси може да дойдеш, ще те посрещна на входа и ще те заведа до секцията Радиационен контрол в ядрената енергетика т.е. колегите които провеждат проучването ще ти покажат и документите на международната организация (Международната агенция по атомна енертия), която финансира проекта.Адрес : 1606 София, ул. "Георги Софийски 3", двор на ВМА, сграда 7

П.С. Никой не те кара на сила да участваш в мероприятието. Отделно тона ти ми се струва прекалено заядлив и не много дружелюбен. Приятен ден.

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Сря 14 сеп 2011 16:16

Щеше да е много по лесно ако беше отговорил на въпросите.Не можем всички да дойдем, на адреса а ни е интересен отговорът. :)

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 14 сеп 2011 16:31

Да попитам, само за радон ли следи това?
Не измерва ли радиационния фон наоколо?
И понеже живея на 7-я етаж, явно опасност от радон за мен няма, е ли възможно да донесат един ГМ брояч, ей така, да съм спокоен?

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Сря 14 сеп 2011 18:15

petko5 написа:До колкото имам информация, базирана на източник работещ в ИЯИЯЕ, радиациония фон около ЦУМ и Шератон е много по-висок от колкото в АЕЦ Козлодуй между 5-ти и 6-ти енергоблок !

Този "уред" каквото и да покаже винаги ще е под съмнение !

Истината е там вътре в ИЯИЯЕ, която е държавна институция и ако има нещо по -сериозно, то това никога няма да излезе наяве, както стана през далечната дата на 26 04 1986год !

Колега дори и не подозираш колко голяма доза истина има в думите ти, хората навремето са си изяли марулите с охота след радиационният дъжд разбира се, а комунягите са дали гласност едва на 2 или 3 май, след манифестациятал

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Чет 15 сеп 2011 9:08

Поредния блъф! Пълна глупост, някой ще нагуши парички от тези пищялки....

Бабите ви които са живяли до 100 години че и нагоре, просто всяка седмица са си мерили радона в къщите които са били приземни керепичени .... и като им се роди детенце му купуват космодиск и магнитен на*уйник , да не говорим че почти няма хора които да не си оцветявят великденските яйца с пейнт зум (пълен та*ак). Аааа пропуснах да кажа, че всички столетници са носили гривни Power balance ноооо на четирите крайника , това е тайната! Какво се чудите , взимайте по една парочистачка и да ви е мирна главата, иначе кой ще ви трепе микробите :063: :063: :063:

Не не не ..... народа бута масло ЯКО.... всички са пощурели , а и има които тепърва се връзват .......

Големи хора сте , стегнете се !

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 15 сеп 2011 9:12

ъъъ... какво му плащаш на това?
Малко ти е неуместно сравнението на топ шоп с ИЯИЯЕ

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Чет 15 сеп 2011 10:24

ISRalien написа:ъъъ... какво му плащаш на това?

Нищо не му плащаш, Ивайло. Такъв тип детектор се предоставя безплатно от лаборатория.
Яд ме е, че колегата така и не пожела да драсне два съществени реда.....а не беше трудно.
http://www.rpii.ie/Your-Environment/Rad ... nment.aspx
http://home.howstuffworks.com/home-impr ... radon3.htm
Широка мода е при тъпите американи, тъпи и параноични, да се прави радонов тест на ново жилище.
Преди да го заплатят, разбира се. После следват индустриални замазки и балансирани вентилационни системи. :screwy
Както и да е.
Господин petarkolev : ако кампанията Ви е с научна цел, с цел събиране на данни, екология и т.н. желая Ви успех.
Ако зад Вас стои нЕкой бърз печалбар...да върви по дяволите.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 15 сеп 2011 10:45

bobocamaro написа:Господин petarkolev : ако кампанията Ви е с научна цел, с цел събиране на данни, екология и т.н. желая Ви успех.
Петър го познавам лично и мога да гарантирам 100%, че не ползва форума за комерсиални цели.
Просто понякога е пестелив на думи и остава неразбран за околните.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Чет 15 сеп 2011 17:34

Това ,че Вие не плащате не значи че са безплатни!

Това е държавна далавера и някой гуши евро парички !

Вервайте ми!

Ми някой smart ass е решил да си даде проекта за радон-простотията , някой вътрешен е решил да го представи красиво пред евро комисията , платил е където трябва, за бумащината не говорим. Отпускат парички, купуват с тях от съответната договорена фирма пищялките и всичко е ток и караме S500.

Със същия успех може да се монтират противовзривни сензори за метан по обществените кенефи от бай Тошово време ,които са под земята. На пръв поглед безплатни за наемателя/собственик.

Със още по-голям успех , същите сензори по мазетата на блоковете където си правят туршии хората пак се отделят разни работи!

Бих добавил и датчици за влага, щото видиш ли влагата е предпоставка за мухъл, а мухъла е доста неприятен за здравето , и т.н. пак опираме до "безплатно за народа"

Най ме кефят хората от статистиката. Всяка седмица търчат насам натам и питат дадена услуга още ли струва 20 лева. На коментара "Аз аго бях едим управник , да съм ви уволнил всичките, какви са тия въпроси всяка седмица?" , отговора е "Еееее, то това държавата не го плаща, европейска програма е :screwy :screwy " и от там са ми прозрачни...... Ми не става ли една анкета по мейл-а , който отговори .... , няма да плащат заплати ....

Не ми се коментира просто :не:

Строим пътища. Ми разходете се по околовръстното, загледайте как работниците обикалят багера според позицията на сянката, на обед (слънцето е горе и няма сянка) те са в обедна почивка... Като гледах един как копае , беше много на slow motion. .... :не: Бачкат от 9 до 16:30. Хората бягали в чужбина , ми дай им смени 24 часа , да работят! Няма да бягат! Пътищата ще станат 4 пъти по бързо.... :не:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 15 сеп 2011 22:03

Колеги искам само да ви кажа,че от време оно в тези структури на ВМА(някога ВМИ) работят доблестни и честни хора,Те бяха онези,които в Чернобилската авария се изправиха срещу ДС и БКП и казаха истината...докато всички останали се правеха на шутовеВярвайте им....само нека си направят корекция на медицинския елемент от презентацията...имат хора за това под ръка!

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 16 сеп 2011 7:18

vasstop написа:
bobocamaro написа:Господин petarkolev : ако кампанията Ви е с научна цел, с цел събиране на данни, екология и т.н. желая Ви успех.
Петър го познавам лично и мога да гарантирам 100%, че не ползва форума за комерсиални цели.
Просто понякога е пестелив на думи и остава неразбран за околните.

Напълно подкрепям, Петър е много печен и аз го познавам лично.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Пет 16 сеп 2011 8:49

bobocamaro написа:Искрено се извинявам за острия тон. :oops:

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Пет 16 сеп 2011 9:08

Няма нищо. :beer

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 16 сеп 2011 20:54

Не изразявам съмнение относно ничия честност. Просто съм на мнение, че всеки, който иска подобно нещо, при това публично във форума, следва да даде пълна информация за програмата, кой отговаря за нея, кои са хората, които участват в нея, конкретни документи за започването, управлението, начинът за събиране на резултатите, условията за участие, изискванията към участващите, начинът за легитимиране на представителите, техническите спецификации на уредите, евентуалните, ако има, негативни влияния върху хората, които поставят този уред в дома си и т.н, и т.н.
Ако това е невъзможно, мисля, че ще е най-добре темата да се заключи, защото не смятам, че форумът е място, където на членовете му да се предлага участие в научни експерименти, за които няма предоставена достатъчно информация и без да е уточнено как е регламентирана тази дейност законово.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”