трябва ми фактура от хотел в София

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Re: трябва ми фактура от хотел в София

Мнениеот baracuda681 » Съб 17 сеп 2011 22:32

Petrolhead написа:А не може ли, ако утре трябва да спя в хотел в София да пиша на колегата да ми даде данните си за фактура, да ми издадат фактура и да му я изпратя.
Пък той да почерпи

Никакъв проблем! Само накарай да ти издадат фактурата в 1 ред! Предполагам, че датата няма да е проблем, но колегата да каже. Само дето трябва да се уточните какъв разход се покрива ;)

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Съб 17 сеп 2011 22:33

Winner25 написа:Не ми се налага често да ползвам хотели, но пък малкото пъти когато съм ползвал не съм получавал касов бон :)
Предполагам че не съм само аз.
В случая моята фактура (която не съм получил) ще свърши работа на колегата :wink: Само трябва да има някой познат, предполагам и затова е пуснал тема във форума, а не е отишъл в някой хотел :да:

Ако твоите пари са осчетоводени и ДДС е платено просто забрави да ти дадат фактура за нощувка преди месеци.
Баракуда, признават се фактури без касови бележки. Същалявам, че те разочаровам така. Поплачи си малко, няма проблем.

До Petrolhead - Това е решението.

ПП: Много се дразня, когато някой както е в случая си няма хич хал хабер от счетоводство и остроумничи. Ако бяха толкова лесни нещата, колкото си ги мислите...

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Съб 17 сеп 2011 22:42

Vettel написа:
Winner25 написа:Не ми се налага често да ползвам хотели, но пък малкото пъти когато съм ползвал не съм получавал касов бон :)
В случая моята фактура (която не съм получил) ще свърши работа на колегата :wink: Само трябва да има някой познат, предполагам и затова е пуснал тема във форума, а не е отишъл в някой хотел :да:

Ако твоите пари са осчетоводени и ДДС е платено просто забрави да ти дадат фактура за нощувка преди месеци.
Баракуда, признават се фактури без касови бележки. Същалявам, че те разочаровам така. Поплачи си малко, няма проблем.

До Petrolhead - Това е решението.

Ох пиша за последен път и спирам защото... Фактури се издават и без касови бележки - това са фактури с отложено плащане - по банков път. Дали ще осчетоводи фактура с или без касов бон е решение на счетоводството. Фактура и касов бон се издават срещу сумата заплатена за стока или услуга, минала през програмата на хотела или директно от касов апарат. Когато се издате касов бон, трябва да имаш налични пари срещу него, иначе не ти излиза касата и на края на дена си бъркаш в джоба. Ако някой ти напише ръчна фактура, ще ми е много интересно да видя как ще ти я осчетоводят без касов бон. Както и да е. Колегата да ходи в някой треторазряден хотел като Цура и дано да стане.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Съб 17 сеп 2011 22:56

Общата култура я имаш. :bowdown Обаче колко неща незнаеш... mhihi Няма да обяснявам публично, защото ще ми се карат. И аз спирам.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 17 сеп 2011 23:06

Vettel написа:

Защо да е преди месеци :roll: Аз може днс да съм си тръгнал от хотела или утре сутринта да си тръгвам :)
Не знам колко хора минават през един хотел дневно и дали всички си искат касов бон, но предполагам че има начин :)

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Нед 18 сеп 2011 8:50

Vettel написа:Общата култура я имаш. :bowdown Обаче колко неща незнаеш... mhihi Няма да обяснявам публично, защото ще ми се карат. И аз спирам.

Моля те да ми обясниш, за да не ме уволнят :mrgreen: Колегата ако пази някоя стара фактура, може да я сканира и прерправи.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Нед 18 сеп 2011 22:37

Всички като гледам сте за уволнение деа. Бедна далавера за жълти стинки. Що си не седнете на задниците всички и не се занимавате с глупости.

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Нед 18 сеп 2011 22:47

calm написа:Всички като гледам сте за уволнение деа. Бедна далавера за жълти стинки. Що си не седнете на задниците всички и не се занимавате с глупости.

Човека може да нощува при познати, а да представи разход пред шефа за 50-100 лв....
Защо да не ги прибере...
Ако си толкова широк, ела да ми донесеш една стоянка утре mhihi

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Пон 19 сеп 2011 0:46

След две предупреждения относно предишния ми пост и кратък размисъл относно бъдещото ми пребиваване във форума ще кажа...зарежи

Последна промяна от group® на Пон 19 сеп 2011 0:50, променено общо 2 пъти.
Причина: Имаше своя шанс, но реши да се правиш на интересен! Сега получи истинско предупреждение за спам, ненужен коментар!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”