питане за цени на дървена дограма

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 29 окт 2006 23:50

И яз да се изкажа...
К стъклото го водят, че има коефициент на топлоизолация.. много близък до PVC - може и да е така.. но аз си поръчах К стъкло и е далеч по-студено от самата дограма.
Много е важно какво ще е разстоянието м/у стъклата в стъклопакета!! колкотпо по-голямо толкова по-добре..
Аргона вътре в стъклопакета е малко афиф работа.. ако се задържи 2 години, си е бинго...

Многокамерната дограма, е чист търговски трик.. все пак дограмата е едва 5-10% от площта на прозореца.. останалото е стъклопакет.

Шумоизолацията...
хаха...
тук ефектно е единствено 3ен стъклопакет..
съдейки по начините за спиране на средни и високи честоти, и средствата за спиране на честоти с ниско трептене /мнооооого трудно е последното/
разликата в дебелината на стъклата при само 2 стъкла или в камерите 3,4,5 ще е граничеща с нула...

тези системи за принудително изпускане на въздух.. са прекрасна идея..

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО радиатор под дограмата... или конвекторно у-во за таз работа, за да няма конденз...

Простотиите за шоково отваряне са щото никой не се сеща за горните у-ва....

та така..

Изолация на тавана е най-ефективна....
дърво на пода.. и си на 6!

...

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Пон 30 окт 2006 7:07

тенкю за всички съвети. хвърлихте ме в голям размисъл, вече нахвърлях един лист неща които трябва да знам, ся ще ги наизустя та да изглеждам компитнетно ;), сега сериозно, 3 прозореца са на североизток и един на югозапад. засега предпочитам дограмата да не е пвц, по обектите в които работя съм потрошил няколко дограми вече само от по силно тряскане, вярно може да са и някакъв ефтинджос, но как да позная колко камерна е дограмата преди да ми е монтират или да разчитам на честните сини очи на управителя на фирмата. Четох някъде че имало начин да разпознаване на това К стъкло със запалка, ама не мога да намеря къде съм го чел.
в къщи мислим да наблегнем на топлоизолацията, тихичко е, а пък може и ние да сме свикнали на шум де да знам, наблизо е летището, жп линии минават и т.н. нищо не чувам ;)
иначе за обръщането на дограмата с цел скриване на фугите аз лично ще си го правя, от вътре с гипсокартон ще си обърна дограмата а отвън с изолация ( фибран, стиропор и т.н.)

събирам още мнения и съвети :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 30 окт 2006 9:28

Разстоянието между двете стъкла не трябва да е повече от 20 мм. :!: Качествения стъклопакет не би трябвало да си изпусне аргона но уви.3ния стъклопакет е смислен но не бива от него да се очакват чудеса.Както споменах К-стъкла има милион и два вида и не си струва да играеш на хазарт-смисала не им е толкова като изолация а че връщат топлинните лъчи обратно в стаята,обаче някои да им дава пропускливост на топлина е леко казано смешно :!: Камерите на дограмата се броят просто-ако качиш някои разрез през дограма мога да ти кажа как се броят и какви са измамите-но както каза колегата площа на профила в сравнение с стъклопакета е смешен особенно при условие че ще го покриеш с фибран.ПВЦ дограма си счупил защото е некачествено сглобена-вътре в нея има стоманена рамка която ако не се захване както трябва и е нестабилна.В отношение здравина само Алуминиевите дограми са вечни,но там пък трябва да е с качествен прекъсвач на термомоста.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 30 окт 2006 10:26

и аз да кажа 2 думи, че покрай смяната в нас си станах наполовина експерт:
1. много зависи точно какво ще правиш и искаш да постигнеш
- профила както казаха е 5-10% от всичко, дали ще е 4-5-6-7-8 камерен може и да няма значение, важното е колко е широк, има 5-камерна 70мм има и 76мм ... дебелината определя изолацията и ЗДРАВИНАТА /особено в случай като моя където имам френски прозорци/, освен това загледай вътрешното изпълнение, оказа се че не всички /дори и реномирани марки/ слагат по цялата вътрешна дължина на профила метален обков, а само там където има усилие, като на пантите примерно
- прозорците - Стъклопакета ... ми той е 95% от всичко и според мен си е най-важната част
въздух/аргон, за 2 години всичко е изтекло.
К стъклото ти го обясниха, можеш да си го поръчаш така че да пречи на топлото да влиза, както и да пречи на топлото да излиза, ти си преценяваш :)
троенстъклопакет с различни дебелини на стъклата е за шумоизолация /но ти трябва задължително поне 70мм профил/, но внимавай че прозорците стават доста тежки и ако наистина нямаш нужда от шумоизлоция си вземи двоенстъклопакет, той си е ок само за термоизолация, стига да има Кстъкло.

перденца, завески - в зависимост от вида на профила са различните видове
первазчета - вътрешни и външни, желателно е да се сложат наведнъж с дограмата, защото само така може да се застъпят и да седят красиво, иначе ги лепят/коват и особено при вътрешните е малко грозно.

а тая екстра за въздуха сега чувам за нея ... :? междудругото питай си за всичко, подробно, защото ако не бях ровил сам в нета да прочета малко това онова, сега щях да съм с НЯКВА дограма, продавачите на всичките са им гола вода, знаят само да питат за размерите, кое как да се отваря и да ти сметнат цената ... толкова, от там нататък за отговор на какъв стъклопкает е подходящ, ама това няма ли да е прекалено тежко или тоя профил що е по-различен от другия и тн, ще получиш само ако зададеш правилните въпроси. Не питай за коя марка е по-добра от другите, защото като минеш през всичките ще се окаже че има само турска дограма :) за профила е еднакво важно да е направен-сглобен-поставен добре.

успех

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пон 30 окт 2006 11:24

Geleto написа:Качествна дограма правят в Девин! Един прятел си взе от там преди 6 г. за 250лв. квадрата. Ако искаш мога да го поразпитам и да ти кажа още нещо ако те интересува!!!

03041 4641 Това е телефона на завода в Девин! Дето се казва " пий вода от кладенчето" :D

Върни се в “ОФФ-Топик - други”