За Голготата на лекаря

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: За Голготата на лекаря

Мнениеот Ljubon » Пет 02 дек 2011 23:27

Joker, с най-добри чувства към теб, но струва ми се се явяваш от групата на изчезващите видове.
Имам преки наблюдения над съсед-гинеколог (няма да споменавам каква кола кара и каква караше преди).
Като се наспи сутрин към 10.30ч отива да "поработи" малко до обяд, връща се да обядва и да поспи, след обяд още 2-3ч. работа. Ако не е докарал поне една хилядарка за деня, значи си е изгубил времето. От такива търговци не търсете хуманност и съчувствие. :012:

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 02 дек 2011 23:29

Попадал съм и на едните и на другите,не е приатно,грозно е но единствения начин да ти обърнат нужното внимание е да си платиш,тъпо но факт :roll:
Все пак са част от умрялата ни от скръб държава и от изтормозеното ни от мизерия общество,не може всички около теб да са нагазили до шия в лайната а ти да светиш в бяло.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 02 дек 2011 23:39

Жокере, ясно, е че на много места по край сухото гори и мокрото, искам обаче да ти задам един директен въпрос.

Ти докладвал ли си за нередност твой колега и ако до момента не си, би ли го направил?

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 02 дек 2011 23:44

Нещата са леееко изопачени....Хората искат наказание за грешките и перверзиите на някои "лекари" ... Доста се дискутира тази тема навсякъде...не се слагат всички лекари под общ знаменател- повярвай ми.... :)

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пет 02 дек 2011 23:50

vucata написа:Нещата са леееко изопачени....Хората искат наказание за грешките и перверзиите на някои "лекари" ... Доста се дискутира тази тема навсякъде...не се слагат всички лекари под общ знаменател- повярвай ми.... :)

Е не всички, ама 99% от "лекарите", не разбирам защо няма осъдени на затвор? Не знаеш какво правиш, ама го правиш, отивя си човека заради твоето незнание и алчност - то си е чисто престъпление, ама "лекари" в затвора няма - това е към тезата на Жокер и голготата става още по-черна...

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Съб 03 дек 2011 0:32

Петър Петров написа:Е не всички, ама 99% от "лекарите", не разбирам защо няма осъдени на затвор? Не знаеш какво правиш, ама го правиш, отивя си човека заради твоето незнание и алчност - то си е чисто престъпление, ама "лекари" в затвора няма - това е към тезата на Жокер и голготата става още по-черна...

Много интересно ... как изкара 99%, че и некадърни? Специалист ли си, че можеш да прецениш? Правил си изследване или как? Осъдени лекари има. Не знам защо смяташ, че трябва да ходят в затвора - стига да са осъдени условно и да нямат право да практикуват - взимат им хляба.

Ljubon написа:Като се наспи сутрин към 10.30ч отива да "поработи" малко до обяд, връща се да обядва и да поспи, след обяд още 2-3ч. работа. Ако не е докарал поне една хилядарка за деня, значи си е изгубил времето. От такива търговци не търсете хуманност и съчувствие. :012:

Кой за каквото е учил. То и моята работа е да комуникирам с хора - да говоря по телефона и да пиша мейли, но взимам повече от тези, дето по цял ден цепят дърва. Човекът може да си има име и при него да ходят платежоспособни клиенти. Ако получава достатъчно защо да се зоро и да стои по 10 часа?

Това имах предвид в първото си мнение - все се гледа в паницата на другия, правят се обобщения, знае се кой колко е кадърен и колко получава.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 03 дек 2011 0:58

Къв е смисъла на тая тема, чета и не мога да разбера.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 03 дек 2011 12:06

Rijo написа:Кой за каквото е учил. То и моята работа е да комуникирам с хора - да говоря по телефона и да пиша мейли, но взимам повече от тези, дето по цял ден цепят дърва. Човекът може да си има име и при него да ходят платежоспособни клиенти. Ако получава достатъчно защо да се зоро и да стои по 10 часа?

Това имах предвид в първото си мнение - все се гледа в паницата на другия, правят се обобщения, знае се кой колко е кадърен и колко получава.

Това за ученето е ясно. И тук не става въпрос за завист или надничане в канчето на другите, но някои неща, при това незаконни, просто няма как да ти убягнат от погледа. Имам предвид, че някои лекари погазват хипократовата клетва и са доста безкруполни, за да си осигурят бързо високия стандарт на живот.

Но Joker е пуснал темата, за да напомни за обикновения изтерзан лекар, който с цената на много лишения продължава да практикува достойната си професия и спасява всеки ден човешки живот. Поклон пред такива достойни за уважение лекари! :bowdown

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 03 дек 2011 12:35

Ljubon написа:
Rijo написа:Кой за каквото е учил. То и моята работа е да комуникирам с хора - да говоря по телефона и да пиша мейли, но взимам повече от тези, дето по цял ден цепят дърва. Човекът може да си има име и при него да ходят платежоспособни клиенти. Ако получава достатъчно защо да се зоро и да стои по 10 часа?

Това за ученето е ясно. И тук не става въпрос за завист или надничане в канчето на другите, но някои неща, при това незаконни, просто няма как да ти убягнат от погледа. Имам предвид, че някои лекари погазват хипократовата клетва и са доста безкруполни, за да си осигурят бързо високия стандарт на живот.

Но Joker е пуснал темата, за да напомни за обикновения изтерзан лекар, който с цената на много лишения продължава да практикува достойната си професия и спасява всеки ден човешки живот. Поклон пред такива достойни за уважение лекари! :bowdown

Не е истина колко сте прави и 2-мата. Аз съм положението на Rijo и се чувствам тъпо защото мой близък е един от най-добрите очни лекари в страната и работи на 2 места.

Факт, е са се намерили хора, които успешно експлоатират системата за сметка на пациентите. Тези хора може много лесно да се отсеят, просто следващия път като попаднете на такъв да си направите труда да видите какви са ви правата и да пуснете една жалбичка, а не да се скача на нож срещу всички лекари.

Същото се отнася и за лекарите, които съвестно си вършат работа вместо да търгуват с човешки съдби. Хубаво би било като забележат, че техен колега работи активно за оронването на името на професият да го докладват.

Проблема, е че в общия случай си мълчим.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 03 дек 2011 13:02

Ся кво стана? Хората виновни, че убихте 3 родилки и сума друг народ и естествено - НЯМА ВИНОВНИ. Кой ви е карал да ставате лекари и да учите много и така нататък?!?! НИКОЙ! Ваш избор е. Като са се посрали вашите колеги, ще си сърбате попарата! Бизнесменчета! Докате се пазите един друг и никога няма виновни. Така ще е. Някой ден, на някой баща ще му избие чивията, след като сте убили щерка му и ще влезе в болницата и ще изпотрепе де що доктори види...този ден ли трябва да дойде, за да се случи реформа в системата и реформа в самосъзнанието ви? Предполагам да. Нещата се променят, само като ножът опре в кокал.

Жокер, нищо лично. Уважавам позицията ти и не искам да те слагам под общ знаменател, но ти си най-пряк свидетел на упадъка на вашата гилдия и не знам защо взимаш позиция на мъченик...

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Съб 03 дек 2011 13:29

Повечето лекари са по гадни и долни от полицаите!-Ако не дадеш пари на полицая най-много да отнесеш фиш или акт,а при тези бекруполни животни ако не платиш може да загубиш и най-ценното:ЖИВОТА СИ!-Примери колкото си щеш а на последък и зачестяват!
joker написа:Другите учеха професия...ние се учехме на изкуство и стоицизъм..изкуството да контактуваш с всеки - от клошаря до професора,стоицизма да изтърпиш гледката на човешкото страдание и смъртта за да можеш хладнокръвно да се бориш с тях.

Колега тук си го казал много хубаво,но мисля да те поправя:
"Другите учеха професия...ние се учехме на изкуство и стоицизъм..изкуството да контактуваш с всеки - от клошаря до професора,стоицизма да изтърпиш гледката на човешкото страдание и смъртта за да можеш хладнокръвно да ИСКАШ ПАРИ."
п.п.-Нищо лично разбира се.....говоря от опита си при контакти със представители на твоето съсловие!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 03 дек 2011 14:13

ДА си лекар е най-хуманната професия в целия свят. За съжаление тук се напълни с не дотам кадърни търговци с човешко здраве. За това :bowdown пред Лекарят човек.

naydenov23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naydenov23 » Съб 03 дек 2011 14:34

Навремето сигурно е било така. Обаче в момента ....
Сестра ми е медицина 5-ти курс и я виждам как си взима изпитите и то все с 4,50 и отгоре. Даже аз в УНСС-то отделях повече време за учене. И като си представя, че това същество ще стане доктор, то и другите ѝ колеги са същите де.
Приятелят ѝ тази година завърши с 5 и малко, а разбира от обща медицина по-малко и от мен. Даже не знае какво е аналгетик. Обаче като кара кола за 80 бона някак си си изкара дипломата пича.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 03 дек 2011 16:19

не знам какъв е тоя човек, който може да понесе цялата човешка болка и страдание, да бъде съпричастен винаги, но в същото време когато е необходимо да бъде достатъчно корав, да вземе вярното решение и да извърши правилното действие.

Нека да не забравяме, че това е професия, за която заплащането в БГ е много под социалното ниво. И вместо държавата да се погрижи, това свое задължение тя го е прехвърлила на лекаря, т.е. да се оправя както може. Вариантите за него са два, да ходи и да работи в чужбина (както правят много) или да остане в БГ и да се оправя както може (или става бекрупулен, или работи за без пари, семейство, нормален социален и материален живот). С две думи, живеем в материален свят, където всичко струва пари, здравето най-вече ... и виновните за това не са лекарите.

от друга страна, никой не е казал, че болницата и лекаря имат възможност винаги да лекуват успешно на 100%. Не, те просто увеличават шанса за живот. Интересно ми е, тези които заявяват смело "ами да са учили за друго", как ли щяха да се чувстват, ако 50% от докторите наистина го бяха направили, и за елементарен преглед да чакаш повече от колкото се чака със записване за смяна на масло в сервиза, и услугата щеше да струва колкото половин кола ?

И на последно място да попитам, какво според вас е правилното наказание за лекар, който е неправил неволна грешка, която е коствала на някого здравете ? Преди да ми отговорите, съпоставете го със стандартите при правораздаваенто в БГ, примерно спрямо умишлените убийства, накзаните за безразсъдно поведение (каралите пили и убили хора). Разбира се тук изключвам докторите маниаци, които съвсем умишлено нанасят щети, те просто са във втората група.

Това е положението, това е БГ. Виновните измежду самите лекари са много по-малко отколкото при тези, които ги "менажират". Спирам дотук, щото политиката като цяло не е тачена у форума, а точно там е проблема ...

Потребителски аватар
rosi17go
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosi17go » Съб 03 дек 2011 18:19

Трябва да се спре рекета с @избор на екип@.
Аз като раждах преди време таксата беше 300$ (устна договорка с доктора)
Все едно сме на женския пазар. Ако нямаш пари не те поглеждат.
Иначе има свестни доктори, поклон. :bowdown

Върни се в “ОФФ-Топик - други”