Какъв ужас преживях туко що :( (с хубаво начало :) :) )

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 05 ное 2006 11:40

teo_ss написа:Колега, сложи котето да спи някъде, че ако ще го даржиш в теб докато се наспи ще има да чакаш. Сега е замаяно от лекарствата. Пак ти казвам 100% ще се оправи. Доколкото разброх от придните ти постове си отишал общо взето навреме. Ако продължи да има проблем с оринирането ще се наложи да му сложат катетар и да стой с него няколко дни и след това всичко ще е ОК.

Те му сложиха за да източат всичко от мехура.. доста гадна манипулация бих казал... но добре че е добро коте и не драска.. иначе ако беше някое друго..
незнам прсото такава котка никога няма да намерите и да търсите само да ви кажа защото тя разбира..
съфорумци са я виждали.. скуба мрази котки ... имам компроментираща на твърдението снимка :) как си спинкат 2-мата заедно :) просто докато беше на масата в амбулаторията като му казах спокойно той просто се успокой и повече не се обади.. доктора вика каква е тази котка тя не е нормална :) докато я държахме не одраска никой пак докторите потресени..

(ЕМИ ИЗПУСНАХТЕ СИ ШАНСА АЗ КАТО Я РАЗМЕНЯХ ЗА ГАРРЕТТ Т3 НИКОИ НЕ Я ИСКАШЕ :lol: :lol: :lol: )

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Нед 05 ное 2006 11:54

Колега дано всичко да е ОК с котето.. Взел си мерки навреме, така че всичко трябва да е наред.. Много е гадно когато се разболеят и знаеш, че може да ги изгубиш тези животинки, които разнообразяват сивия ни живот.. :(

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 05 ное 2006 12:03

Много гадно.. нашият котарак почина от такова нещо.. но при него беше доста по-сложно - наднормено тегло, кастриран,...
Наистина проблемът идва от гранулираните храни ( бисквитите ).
Пък и изглежда на котараците това им е слабо място...

Дано се оправи!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 05 ное 2006 12:09

Muncho написа:Много гадно.. нашият котарак почина от такова нещо.. но при него беше доста по-сложно - наднормено тегло, кастриран,...

Дано се оправи!

Не бих каал слабо място...просто тези гранули ги запушват. НИКАКВИ ГРАНУЛИ колеги. Аз на моето коте му давам какво аз ям! От време време му зимам малко замразена копърка да се разнообразява! Котетата са супер сладурчета и искрено се надявам котето на колегата да се оправи възможно най-бързо и да го радва всеки ден!

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 05 ное 2006 12:17

chefito написа:
Muncho написа:Много гадно.. нашият котарак почина от такова нещо.. но при него беше доста по-сложно - наднормено тегло, кастриран,...

Дано се оправи!

Не бих каал слабо място...просто тези гранули ги запушват. НИКАКВИ ГРАНУЛИ колеги. Аз на моето коте му давам какво аз ям! От време време му зимам малко замразена копърка да се разнообразява! Котетата са супер сладурчета и искрено се надявам котето на колегата да се оправи възможно най-бързо и да го радва всеки ден!

след дълга борба успях да се измъкна от него без да го събудя вече съм свободен но ме боли кръста :( а тои спи като бебе.. жалко че нямам с какво да го снимам .. скръстил си е лапичките и лежи по гръб с една блузка е "облечен" с качулка.. ще се оправи .. утре ще пиша какво е станало при повторното ходене при доктора и дали е по добре вече

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Нед 05 ное 2006 13:02

На практика котенцето се е натровило. Като прибавим и лекарствата част от които са силно успокоителни ще има да спи поне до вечерта.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 05 ное 2006 13:03

teo_ss написа:На практика котенцето се е натровило. Като прибавим и лекарствата част от които са силно успокоителни ще има да спи поне до вечерта.

Така каза и доктора.. беше така добър да ми обясни всичко.. и също така да стане от леглото за да може да дойде да види котенцето..
ама ми е странно винаги е бил много жизнен сега просто не мърда :(

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Нед 05 ное 2006 13:11

Мисля, че тази болест се казва Цистит :roll:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 05 ное 2006 13:16

My написа:Мисля, че тази болест се казва Цистит :roll:

Може незнам не ми говореше с термини щото ме видя че не разбирам просто ми обясни долу горе за какво става реч..

С това коте големи емоции съм имал и щеше да ми е трудно да се разделя с него добре че се усетих на време и добре че беше един колега голфър с едно ADZ и че наруши 3 тона правила докато стигнеме до амбулаторията (или по точно докато я намерим)
Особено като се напие.. ужас става много тежко пиянство има..
Беше ми бутнал чашата с уиски и се беше полял .. след това се беше измил собственоръчно но поне 10-20 грама беше глътнал.. пада върху лаптопа облиза му монитора.. ужас .. повече съм му забранил да пие !!!

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Нед 05 ное 2006 13:42

Надявам се да се възстанови по-бързо!
Милото!Много жал ми стана и напълно те разбирам!С предишното ми куче преживях нещо подобно,но уви края не беше такъв :(
Дано скоро се оправи!Много е сладко! :lol:
А относно гранулираните храни...просто ги забрави!Давай му само в много краен случай!

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Нед 05 ное 2006 15:12

приеми едни палци и от мене :wink: направо ми се насълзиха очите, докато четох. Добре, че все пак има Happy end!

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gas » Нед 05 ное 2006 15:46

приятел,преди няколко месеца имах същите проблеми с моя котарак,и аз като теб умирам за него.заведи го незабавно на лекар,вероятно не може да се изпишка и това може да го убие ако не реагираш веднага.моя го заведох в 1 през ноща и лекаря каза че най-вероятно е нямало да доживее сутринта.запушва се уретрата от скапаните сухи храни и не може да пишка,в последствие дори го оперираха и сега си няма мадурки но поне е жив,голяма мъка е.по изкуствен начин ще му изтеглят урината,в такива моменти не разчитай на седемте му живота...

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 05 ное 2006 16:15

gas написа:приятел,преди няколко месеца имах същите проблеми с моя котарак,и аз като теб умирам за него.заведи го незабавно на лекар,вероятно не може да се изпишка и това може да го убие ако не реагираш веднага.моя го заведох в 1 през ноща и лекаря каза че най-вероятно е нямало да доживее сутринта.запушва се уретрата от скапаните сухи храни и не може да пишка,в последствие дори го оперираха и сега си няма мадурки но поне е жив,голяма мъка е.по изкуствен начин ще му изтеглят урината,в такива моменти не разчитай на седемте му живота...

Знам ама просто няма какво да направя.. ходих на лекар.. и пак неможе да се изпишка :cry: биха му инжекции .. гледам че е пил вода но май пак не става.. утре пак ще го заведа дано издържи щото наистина няма как иначе :cry: :cry:

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gas » Нед 05 ное 2006 17:30

неможеше ли да го оставиш при лекарите,трябва да му теглят урината за да не се надува пак....вкарват му нещо в пишлето и всичко изтича,направиха ли го

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Нед 05 ное 2006 19:03

много истинска история.. не оставяй така котето - отиди на друг ветеринар - заведи го на втори специалист докато не установят диагноза и не направят нещо конкретно за лечението
ул. Гладстон70 , тел.056814067
ул. Цар Калоян31, ет1, тел.09887347152
ж.к. Братя Миладинови, бл.134А, тел.056 810760
във Варна е денонощна - ветеринарна клиника ул. царевец34 тел. 05230804
дано сев оправи, че работата е сериозна!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”