[quote="dermeister"]Животът в Германия няма нищо общо с този тук.
Ако си свикнал на ядене,пиене,купони,барове и т.н. си търси обяви за изпълнителен директор, дано ти стигнат парите.
Да така е.Макар че една бутилка Джак Даниелс ти е 10евро,Ред Бул 2евро.Смешни цени при минимална заплата от 1000евро.
Работа в Германия?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Работа в Германия?
princo написа:Да така е.Макар че една бутилка Джак Даниелс ти е 10евро,Ред Бул 2евро.Смешни цени при минимална заплата от 1000евро.
Така е но и не забравяй, че от тези 1000 ЕУРО, ще дадеш 500 за наем освен ако не искаш да живееш като скот.
Няма я вече тази германия в която да се направят пари за 2 години и после да дойдеш тук като шейха на Абу-даби.
- princo
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 1.8T Quattro 1997
Adnan написа:princo написа:Да така е.Макар че една бутилка Джак Даниелс ти е 10евро,Ред Бул 2евро.Смешни цени при минимална заплата от 1000евро.
Така е но и не забравяй, че от тези 1000 ЕУРО, ще дадеш 500 за наем освен ако не искаш да живееш като скот.
Няма я вече тази германия в която да се направят пари за 2 години и после да дойдеш тук като шейха на Абу-даби.
Да това е така,но ако сте двама,трима е друго.Всичко се дели и тогава може да се спести някво евро,но богат нема как да се стане освен ако не се одари тотото от 3милиона евро.

- boyanmt
- Автомобил:
- Двигател:
vinixxx написа:princo написа:В Германия само на едно място не се изисква много немски език и това е Mc Donaldc.И само те дават разрешение за работа свободно след като изкараш една година.
език не искат и на корабите
Брееееей Колега......?
Много си запознат с това дали се изисква език по корабите????
Не искат език САМО ако си посетител...и в този случй просто няма да те допуснат на борда!!!
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
boyanmt написа:vinixxx написа:princo написа:В Германия само на едно място не се изисква много немски език и това е Mc Donaldc.И само те дават разрешение за работа свободно след като изкараш една година.
език не искат и на корабите
Брееееей Колега......?
Много си запознат с това дали се изисква език по корабите????
Не искат език САМО ако си посетител...и в този случй просто няма да те допуснат на борда!!!
къв борд бе човек?говоря за самата поддръжка,боядисване и т.н
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Айде по темата
Кораби, яхти и палати на друго място ги обсъждайте 

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
И какво точно те интересува колега?
Търсачки ли - почни с monster.de и stepstone.de
Също и регистрация в xing.de е почти задължителна, говорим все пак за бизнес фейсбука на Германия
Друго какво - наем от 400 евро нагоре, зависи от града. Щом се целиш в ИТ смятай някой голям град. Тия 400 са ти за едностаен и пак няма да ти стигат. Вариант делиш едно жилище с някой и правите дялка на разходите - пак толкоз като пари, само дето кухнята ще ти е кухня, а не един котлон
Забрави за парти всяка вечер, ихо ахо и такива - излизаниците са скъпи, освен ако за теб не е щур купон да ръфаш дюнер на гарата - тогава ще минеш тънко. Заведенията определно не струват сравнено с това, което има в БГ. Общо взето сред малките барове може да попаднеш на някоя перла, дискотеките не струват по дефиниция.
А сега аз да те питам ти за каква позиция се целиш и какво очакваш - 1,2,3 ги напиши по важност, да отметнем "става", "не става", "може би"...
Търсачки ли - почни с monster.de и stepstone.de
Също и регистрация в xing.de е почти задължителна, говорим все пак за бизнес фейсбука на Германия
Друго какво - наем от 400 евро нагоре, зависи от града. Щом се целиш в ИТ смятай някой голям град. Тия 400 са ти за едностаен и пак няма да ти стигат. Вариант делиш едно жилище с някой и правите дялка на разходите - пак толкоз като пари, само дето кухнята ще ти е кухня, а не един котлон
Забрави за парти всяка вечер, ихо ахо и такива - излизаниците са скъпи, освен ако за теб не е щур купон да ръфаш дюнер на гарата - тогава ще минеш тънко. Заведенията определно не струват сравнено с това, което има в БГ. Общо взето сред малките барове може да попаднеш на някоя перла, дискотеките не струват по дефиниция.
А сега аз да те питам ти за каква позиция се целиш и какво очакваш - 1,2,3 ги напиши по важност, да отметнем "става", "не става", "може би"...
- xploda
- Двигател:
Чудомир написа:И какво точно те интересува колега?
В първото си мнение съм описал подробно горе долу какво ме интересува

- Чудомир
ОК, явно ти си знаеш твоето...Това, което те интересува, е списък с цени, а не начин на живот...След като смяташ, че с този вид информация ще получиш достатъчна представа "как е там"...заповядай:
Интернет - от 20 до 30 евро на месец за DSL, Лан-ки там няма (с малки изключения, но за тях сега няма да говоря)
Мобилни - от 25 до към 70-80 на месец ако говориш средно много или много, иначе за да могат да ти звънят - по малко от 5 евро на предплатена тарифа
Смяна на масло - във Франкфурт има една оферта за леки коли за твърда цена независимо от това колко литра сипваш, плащаш само според вискозитет 5в40 май беше 40 евро, 15в и 10в са по евтини
Само смяна с твое масло и техен филтър плюс работа е 20 евро
Сервизи - официални 70 до 100 евро на час, като тарифират по каталог - ако нещо е описано за 3 часа работа, то смяната му ще ти коства минимум тези 3 часа труд плюс части. Качество на работа и компетенция...къде беше имотикона....а, те тука -
Намирането на качествен и що годе поносим сервиз, в който да имаш доверие е истински проблем
Цена на храна - в много случаи по-ниска от БГ. На месец си смятай 200-250 за ядене. С по-малко също ще минеш, но бързо ще се запознаеш със стомашни проблеми. Докато извъртиш цялата гама на нискокачествена храна, която в началото няма как да забиколиш, поради средства и незнание, ще минат едни 3 години
Бензин - над 1,50, дизел над 1,40, газ около 0,77 (зависи къде си, към Холандия е по-евтино)
Конкретен въпрос - на какво ниво знаеш немски?
Интернет - от 20 до 30 евро на месец за DSL, Лан-ки там няма (с малки изключения, но за тях сега няма да говоря)
Мобилни - от 25 до към 70-80 на месец ако говориш средно много или много, иначе за да могат да ти звънят - по малко от 5 евро на предплатена тарифа
Смяна на масло - във Франкфурт има една оферта за леки коли за твърда цена независимо от това колко литра сипваш, плащаш само според вискозитет 5в40 май беше 40 евро, 15в и 10в са по евтини
Само смяна с твое масло и техен филтър плюс работа е 20 евро
Сервизи - официални 70 до 100 евро на час, като тарифират по каталог - ако нещо е описано за 3 часа работа, то смяната му ще ти коства минимум тези 3 часа труд плюс части. Качество на работа и компетенция...къде беше имотикона....а, те тука -

Намирането на качествен и що годе поносим сервиз, в който да имаш доверие е истински проблем
Цена на храна - в много случаи по-ниска от БГ. На месец си смятай 200-250 за ядене. С по-малко също ще минеш, но бързо ще се запознаеш със стомашни проблеми. Докато извъртиш цялата гама на нискокачествена храна, която в началото няма как да забиколиш, поради средства и незнание, ще минат едни 3 години
Бензин - над 1,50, дизел над 1,40, газ около 0,77 (зависи къде си, към Холандия е по-евтино)
Конкретен въпрос - на какво ниво знаеш немски?
- xploda
- Двигател:
Чудомир написа:Конкретен въпрос - на какво ниво знаеш немски?
0. Тепърва ще го изучавам.
- Чудомир
ОК, това поне е дефиниран base line, така да се каже. За каква позиция кандидатстваш и колко си добър в това, което правиш? Къде мислиш да учиш езика - в БГ или "там"?
Питам, защото моя опит е следният:
Мой познат си намери работа в Сименс (немска компания) без да знае немски, само с английски. Детайли обаче не знам, ако искаш мога да го питам
Аз обаче съм видял вече 2 немски подразделения на американски компании "отвътре", по-малката от които беше 25к служители. Въпреки че "майката" е от САЩ основния език беше немски, макар и да им се искаше да е английски. Само презокеанските "парашутисти", които идваха за по няколко месеца, бяха по принуда с работен език английски.
Кво искам да кажа - много си опира до фирмена политика, късмет и колко си добър в това което правиш
Питам, защото моя опит е следният:
Мой познат си намери работа в Сименс (немска компания) без да знае немски, само с английски. Детайли обаче не знам, ако искаш мога да го питам
Аз обаче съм видял вече 2 немски подразделения на американски компании "отвътре", по-малката от които беше 25к служители. Въпреки че "майката" е от САЩ основния език беше немски, макар и да им се искаше да е английски. Само презокеанските "парашутисти", които идваха за по няколко месеца, бяха по принуда с работен език английски.
Кво искам да кажа - много си опира до фирмена политика, късмет и колко си добър в това което правиш
- apchih
- Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
- Двигател:
Има ли някой запознат със самоосигуряващите се лица в Германия? Попаднах на работа като подизпълнител на една фирма, за която искат да съм частно лице с фирма регистрирана в Германия. Квартирата, документите за пребиваването и за регистрирането на фирмата поемат те. Говорих със счетоводител според който няма как да се води счетоводството на Германска фирма от тук, така ли е наистина? Как стоят нещата с осигуряването и данъците? Кои са плюсовете и минусите да си отвориш фирма в Германия?
- Чудомир
apchih написа:Има ли някой запознат със самоосигуряващите се лица в Германия?
С риск да си създам име на "всезнайко" мога да ти кажа, че познавам един...

Попаднах на работа като подизпълнител на една фирма, за която искат да съм частно лице с фирма регистрирана в Германия
Дотук добре - от съществена важност е в кой бранш, какво ще работиш и като какъв фирмата иска да те наеме. Тези 2 неща обикновено не съвпадат едно с друго. Лошо няма, просто разликата идва от старанието "документите да са в ред".
Също така трябва да се знае в кой град ще си, оттам в коя област, защото може според областта може да ти искат различни документи.
Квартирата, документите за пребиваването и за регистрирането на фирмата поемат те
Тук трябва да си изясниш за каква квартира става въпрос - твоя собствена или една стая делиш с още трима. Пак няма лошо, само ти подсказвам, че има разлика от квартира до квартира. Докум. за пребиваване всъщност е само 1, както и рег. на фирмата. Така че не е кой знае какво. Въпросът е, че е най добре да дойде/иде някой с теб, за да може да се отреагира не евентуални подводни камъни
Като казах "да иде някой с теб" - на какво ниво ти е немския?
Говорих със счетоводител според който няма как да се води счетоводството на Германска фирма от тук, така ли е наистина
За счетоводството съм склонен да го вярвам. Без да съм счетоводител смея да твърдя, че много от нещата, които ги има в ДЕ в сферата на счетоводството, която те инетерсува, в БГ ги няма (още). Така че - не са те излъгали.
Кои са плюсовете и минусите да си отвориш фирма в Германия
Въпросът е прекалено общо зададен, за да може да се даде конкретен отговор. Преди всичко трябва да споделиш какво искаш да правиш, за да може да ти се отговори специално за твоя случай.
- apchih
- Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
- Двигател:
Куриерска фирма. Ще разкарвам пратки с моя кола в района на Щутгарт (ще стоя само в един определен район). Най вероятно ще сме 3ма или 4ма и ще сме в една квартира с кухня, но това те го осигуряват и на човек ще се плаща около 150-200е на месец. Немския го няма никакъв, с английския съм добре, руския ми е като майчин. Мисля, че бързо ще науча основните неща на немски. Целта с която отивам там е да поработя поне 1г и да спестя пари. Ако всичко е наред от към заплащане и данъци в края на годината (ако не ми отрежат главата) е възможно да остана и за по дълго. Притеснява ме факта с намирането на счетоводител за водене на сметките и колко ще се наложи да се изръся за тази услуга. Да не стане така, че в края на годината като сметна всички разходи и приходи да съм на + за който не си заслужава да започвам тази работа.
- Чудомир
apchih написа:ще се плаща около 150-200е на месец
Тука май си изпуснал една нула, или?
P.S. Може да погледнеш и това видео, ако има кой да ти преведе ...цък...
Последна промяна от Чудомир на Вто 24 яну 2012 13:04, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”