Мнениеот jrc2 » Нед 25 дек 2011 16:57
Искам само да довабя нещо...като човек който 70% от тялото му е покрито с татуси.../дето някой казват "е тва вече е пракалено.."/ НЯМА такова понятие като 3D татуировка...това не знам кой тиинейджър го е измислил но забелязвам бързо се е разпространило и наслоило в средите като обобщение за хубава татуировка.Всеки себеуважаващ се и добър тауист може да играе така с иглите и боите за да постигне желания ефект...
Мога страшно много да изпиша по темата,по нагоре колега е засегнал хигиента,общо взето е така както е написал,ще добавя от моя опит и видяното през годините,че човек зарасен с ХИВ вируса не съм срещал но пък за сметка на това с Хепатит,да речем имаше бройки..межди 5 и 10...бъдете внимателни и предпазливи...вече сме 2012 почти...таттоо студио специално в София има доста...някой от които се славят с добратат си работа на момчетата там.Един тауист преди всичко и на първо място трябва да бъде художник..да може да рисува...другото вече се учи..занаят..и аз мога да отпечатам една "плетеница" на ръката да и пълня после...но не това е целта нали?
Няма да казвам кои са студията в София,да не се сметне за реклама,по горе в първите мнения от темата е спомената едно име...то само говори са себе си...е това е и "моя" татуист.Мислете добре какво искате,не си правете татус "щото видиш ли е модерно" или "за лятото..."Обмислете идеята,дизайна,доверете се на татуиста,споделете с него,оставете и той да прецени,не винаги това което мислите вие,че е най-добре то задължително е такова.Една и съща татуировка стои по различен начин на двмата човека...татуровката е начин на изразяване,не само цветна или едноцветна картинка по кожата..тя носи послание...хубаво би било това послание да значи нещо за вас.Познавам доста хора които в години си са си правили различни татуировки на различни тематики,прескачали от една в друга..и накрая станало едно голямо мазало,особено ако са правени при повече от един татуист.Един съвет:НЕ си правете малка татуровка тип "надписче на китката", "нещо такова...нали...мъничко..." без да ми се обиждат имащите такива, ще съжълявате...повярвайте ми...адски смешно е като се види мъж с силно изразено примерно рамо и тауировка с големината на яйце примерно...
Напоследък забелязвам тендецията,че хората започнаха да се поотпускат,в обществото татуираните хора започнаха да се приемат като нормални,а не "бивши затворници или наркомани",етикет от социалистическо време...
И така..с две думи...не ходете в студиото с снимка свалена от Gooogle с думите "искам ама точно това"...бъдете индивидуални...обяснете на татуиста идеята Ви и я споделете взаимно първо на листа хартия...
И сега е времето за направата на татуировки...ЗИМАТА!!! един татус ми трябва време...след нарпавата...реанимация..поне 2 месеца никаква пряка слънчева светлина...за това казах по горе,че лятото е твърде неподходящо..защо? Сетете се какво прави слунцето с цветната Ви тениска на простора след няколко изпирания...е това се случва и с туша под кожата Ви като го пече слънцето...
Айде,че много се отплеснах...успех на всички и Весела Коледа!!!