Въпрос за дъно и захранване...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 11 ное 2006 14:59

точно с nf2 искам да взимам :)

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Съб 11 ное 2006 15:12

buFka написа:точно с nf2 искам да взимам :)

тогава щом ще правиш gamerска машина, не се скъпи, купувай "И" нова хубава кутия и мощно захранване, иначе ... :?
но всичко си е цифра в такава машинка, 2 видео карти , бърза и много памет...но пък NFS Carbon ти върви на макс детайли.....
лично аз си взех пролетта - ASUS P5LD2 - intel 945 чипсет, с CELERON на 3.2 / пускал съм го на 4.2 ей така за спорта/ с видео ASUS 6600GT с ДДР3 памет....сега ако взема един dual core P4 и памет на 667Мхз ще тръгне добре / не играя много често игри , но за пример NFS Most Wanted ми върви на макс без проблем!/
за SLI режим мисля че захранването има отделен изход за захранването на видео-то /не съм сигурен,но може и за това да питаш/

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Съб 11 ное 2006 15:14

Значи ти без конкретните компоненти малко трудно ще си сметнеш консумацията на системата, друг е въпроса че и самата консумацие е трудно да се сметне защото не е постоянна величина...Общо взето подобни сметки имат смисъл ако ще правиш сървър примерно.Аз сега кото се замисля май само ментета съм ползвал, ама пък и ПЦ-то ми не е виждало кой знае какъв зор

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 11 ное 2006 15:21

Svetilio написа:gamerска машина

мисля, че няма да прави gamerska машина. За работа му трябва на колегата комп и предполагам, че видеото няма да е по-мощно от GF5200 или Radeon9550 - които нямат някакви специални изисквания към захранването.

Буфка, само си виж захранването дали има този така наречен "Pentium 4" конектор - един 4 пинов с две жълти и две черни жици в него :)

Изображение

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 11 ное 2006 15:51

значи момчета и момичета....няма да правя геймърска машина, машината ми трябва за работа наистина. Видеото дори няма да го сменям - взимам си ATI Radeon 7000 от сегашната машина и готово. Не ми се вкарват пари за новата машина, затова смятам да си сглобявам по отделно чарколяците за една стара, но стабилна, вместо за нов боклук от нисък клас със SiS чипсет.

какво ще има в машината:
Дъно с nForce2, АМД процесор, DVD-RW и още едно DVD устройство, АТИ Радеон 7000 (ако не се поддържа от новото дъно просто ще ползвам видеото от дъното), един Мaxtor 40GB (сегашния) и един външен USB от около 80-160 ГБ смятам да взема и флопи, скенер и принтер....но само скенера дърпа ток през USB-то. А да...забравих - минимум 1ГБ рам (след време може и до 3ГБ да скоча).

мусуре, нямам го тоя п4 конектор...но няма и да взимам пентиум :)

ПС. Външния хард е точно за да си синхронизирам данните в работата и у дома, вместо да купуам лаптоп...ако някой намери по евтино решение може да свирка ;)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 11 ное 2006 16:06

Абе той се води "Pentium4" конектор, зашото го въведоха с излизането на П4, обаче 90% от дъната с nForce чипсет го изискват! Просото ако не искаш да сменяш захранването - виж предварително какъв е модела на дъното и дали му трябва такъв конектор. То не че няма преходници и може и твоето захранване да пригодиш, ама ще се усложни врътката.

Иначе за тези неща, които си написал, 250W ще ти стигнат доволно.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Съб 11 ное 2006 17:24

Аз съм сега с такова дъно, бетон е откъм работа, нямам никакви оплаквания,звука е малко зле, ама не е болка за умиране. В светлината на твоите планове - вземи си едно китайско захранване, Codegen примерно, към 10-15 лева е, нямаш грижи! Пак ти казвам, да смяташ консумацията на машината има смисъл само за сървър примерно и или гейм машина, абе за нещо със екстремално работно натоварване.
ПС Картата ще ти стане, има джъмпер на дъното за АГП 4х/8х превключване, трябва да си го настроиш само и си ОК
Успех от мен

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 11 ное 2006 17:30

ега не заменя моя фортрон 250В с коудген :) па ако ще и 800В коудген да е....

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Съб 11 ное 2006 17:32

ОК :lol: ще ти го кажа с други думи тогава - не ти е нужно ново захранване, според мен :lol:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 11 ное 2006 17:34

така и мисля да направя....ако не издебна оня енермакс на ниски пари, карам с тоз фортрон докат не намеря друг енермакс на ниски пари :)

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Съб 11 ное 2006 17:37

колега buFka ето една статия за захранванията http://hardwarebg.com/reviews.php?read=22
а темата свързана със статията - http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... ge=1&pp=25
ако имаш желание може да я прочетеш само 15 странички е :)

а по темата ако имаш излишни пари инвестирай в захранване 300 - 350В, аз съм един 500в блусторм и съм спокоен :), в интерес на истината на мойта машина пробвах 300В фортрон и компа не пожела да запали, като разкачих половината периферия всичко тръгна :)

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Съб 11 ное 2006 17:41

buFka написа:.....
какво ще има в машината:
Дъно с nForce2, АМД процесор, DVD-RW и още едно DVD устройство, АТИ Радеон 7000 (ако не се поддържа от новото дъно просто ще ползвам видеото от дъното), един Мaxtor 40GB (сегашния) и един външен USB от около 80-160 ГБ смятам да взема и флопи, скенер и принтер....но само скенера дърпа ток през USB-то. А да...забравих - минимум 1ГБ рам (след време може и до 3ГБ да скоча).
....

За тази конфигурация и 250 ватовия фортрон ще върши работа без проблем, ако искаш да се подсигуриш - можеш да вземеш 300 ватов...
Силни 5 и 12 волта по принцип търсят клокърите защото им трябват стабилни напрежения към ЦПУ - а като гледам - ти нямаш намерения да се занимаваш с екстремен овърклокинг...

Леко отклонение:
Аз съм с 300 ватов Фортрон и ми държи стабилен процесора(Athlon 1800+) до 2300 РЕАЛНИ мгх и 1.8волта при номинални 1.6в, както и шина над 200 мгх при 2.9 волта към паметта...

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 11 ное 2006 18:01

orgasmatron написа:колега buFka ето една статия за захранванията http://hardwarebg.com/reviews.php?read=22
а темата свързана със статията - http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... ge=1&pp=25
ако имаш желание може да я прочетеш само 15 странички е :)

а по темата ако имаш излишни пари инвестирай в захранване 300 - 350В, аз съм един 500в блусторм и съм спокоен :), в интерес на истината на мойта машина пробвах 300В фортрон и компа не пожела да запали, като разкачих половината периферия всичко тръгна :)

на 15-та съм се отбелязал и аз :) чел съм я цялата...обаче са ми неясни. Явно не ме грее много много коя е силната линия, не мисля да клоквам.

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Съб 11 ное 2006 19:31

buFka написа:..... Явно не ме грее много много коя е силната линия, не мисля да клоквам.

Точно така - ако си решил да сменяш захранването на всяка цена - взимай някое марково 300 или 350 ватово и това е! Без да те интересува на кое коя линия е по-силна - ама ти казвам, че и старото ще ти върши работе, пък ти си преценявай ;)
Също така чети и хардуер-бг - има интересни неща ;)

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Съб 11 ное 2006 21:17

@bufka:

Ако не си се фиксирал 100 процента на Енермакс, може да хвърлиш един поглед на BeQuiet или Seasonic, за Фортрон ти е ясно...

На твое място бих пробвал дали компа няма да работи с сегашното ти захранване. Според мен няма да е проблем.

Високи ампери ти трябват на 5 волта , доколкото знам, ако имаш примерно над 4-5 харда в компа. Не гледаи ватовете, важното е ефективността на захранването.

Ако взимаш друго захранване, гледаи го при сички случаи да е с 12 см перка.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”