Към настоящите и бъдещи родители

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 14 ное 2006 22:55

антибиотиците какво общо имат с ваксините?

Принципно и аз съм "ЗА" да се ползват антибиотици само при нужда, а не както в БГ се дават за най-малката кашлица. Просто тук медицината е още много "шано". Примерно в нормална бяла страна, когато заведеш дете на лекар с някакъв проблем, първото нещо, което му се прави е пълна кръвна картина, която разбира се се вади за няколко минути, после лекаря на нейна база изписва нужните лекарства. Антибиотици се продават по аптеките само с рецепта и лекарите по принцип ги изписват супер рядко (те за вируси така или иначе не помагат, докато в повечето случаи боледуваме от вирусни инфекции).
Тук дъщеря ми кашля цял месец, пие всякакви сиропи и никаква оправия. Ходя по лекари, напред-назад, сменям специалисти - всички викат "Нищо й няма". Е защо кашла по дяволите? Накрая ме насочват към някакъв стар кадър, който точно за една минута ми даде точната диагноза - "гнойна ангина на третата сливица", изписа ми 2 мехлема и детето след 2 дни беше ОК. Ама защо другите кьорави доктори не видяха очевидното за него? Абе примери много, да ни пази Господ от некадърни и невежи специалисти!

Иначе специално за ваксините в БГ - в момента се слагат на децата абсолютно същите, както и в ЕС. Даже един приятел, който от 9 години не е в БГ беше много приятно очуден, че на дъщеря ми ваксината е същата като на неговия син, защото той беше убеден, че тук сме много зле.

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Вто 14 ное 2006 23:07

май нямат много общо. за мен е това, че не съм ваксинирана освен за 1 грип и че не съм пила никога антибиотици.
има много вируси на грип по едно и също време на годината, жалко е, че не може за всеки един от тях да се ваксинираш.. но за децата поне за които е възможно трябва да се приложат превантивни мерки. част от тях са ваксините, нали така?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 14 ное 2006 23:09

Не мога да повярвам, че нямаш ваксинациите, които се правят в ранна детска възраст? Онези, от които остават едини кръгли белези по раменте?

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Вто 14 ное 2006 23:10

нямам. и за всичко си има причина ;) повече спорт, и ракийка и салатки (това в кръга на шегата)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 14 ное 2006 23:11

еми пази се тогава от бацили ... това сериозно ти го казвам

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Re: Към настоящите и бъдещи родители

Мнениеот yossarian » Сря 15 ное 2006 8:31

One написа:... вече са извадени по хомеопатичен път...http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=131438.0

Без да се заяждам, от това става ясно че нямаш никаква представа какво представляева ваксинацията. Ако горното ти твърдение е възможно, редица автоимунни заболявания, като множествена склероза, тироид на Хашимото, ревматоиден артрит, мусккулна дистрофия и мн. други биха се лекували с хомеоПАТЕШКИ средства :x

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 15 ное 2006 9:22

Колеги преди да бяхте постнали "мъдрите" си изкавания поне от любопитсво можехте да прочетете малко по въпроса , не ме упреквайрте мен в невежество и глупост, без да сте се поинтересъвали по темата .
Така преди век са казали , че движението на човек с повече от 60км/ч би го убило.... и примери за това дето с невежество и закостенялост хората си живеят по-спокойно и не се замислят за причинно-следсвените връзки бол....
няма да влизам в спор с никого , както казах инфо има достатъчно благодарение на глобалната мрежа , който иска да се интересува, да търси и да се просвети. който иска да вярва на многомилиардната фармачефтичната индустрия и да се ваксинира с ДНК от маймуни , свине и плъхове и бог знае още какво и после да се чуди какво става, и защо непрекъсното боледува ...Алергиите не са били познати на човечеството до преди век , СПИН също , както и много други болести на съвременния човек А това как хората са мрели преди векове от разни болести и видители сега са изченали не се дължи на ваксините, а на стандарта на живото, защото от същите болести дето са мрели европейците преди векове още мрат в африка....
Бтв преди седмица по невнимание излезе информация ,че от ваксина против грип в Израел са починали за 3 дни 6 човека.....съответно всичко бързо беше потулено, зашо ли ? какво стана с пандемията от атипична пневмония дето щеше да залеее света ? вие бихте ли си ваксина против нея ? знаете ли колко милиарда спечелиха в азия от продажбите на маски за лица, защото ваксини нямаше и в крайна сметка от тази пандемия починаха 4 човека в Китай !!!!! а птичия грип ??? дето някъде в азия от него умряха 5-6 човека (дали е от него обаче) пак ваксините дето си бихте ли го спря ???? колко пъти вие или ваши приятели след поставяне на противогрипна васкина се разболяват от грип ?? колко деца са се парализирали след поставяне на ваксина против детски паралич или са получили мозъчни увреждание ???? айде да не продължавам, бийте си ваксините и чакайте да ви подмине....

Последна промяна от One на Сря 15 ное 2006 9:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Сря 15 ное 2006 9:39

One написа:Колеги преди да бяхте постнали "мъдрите" си изкавания поне от любопитсво можехте да прочетете малко по въпроса , не ме упреквайрте мен в невежество и глупост, без да сте се поинтересъвали по темата ...

Tи си безнадежден случай! 3-6 човека по бтв, да н3е се окаже че не били копмютри а компоти! А какво ще кажеш за едидемията от хепатит в столипиново под носа ти! Това че си опасен за децата си не ме е толкова грижа, но такива като теб са предпоставка за възникване на епидемии които могат да засегнат децата на тези дето са наред в главата. И за да не звуча голословно, прочети да речем Biochemistry, Voet&Voet, 1995 second edition John Wiley&Sons страници 286, 907, 1218 и тогава бъди дебелоок да ми разправяш че не съм чел!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 15 ное 2006 9:45

yossarian написа:
Tи си безнадежден случай! 3-6 човека по бтв, да н3е се окаже че не били копмютри а компоти! А какво ще кажеш за едидемията от хепатит в столипиново под носа ти! Това че си опасен за децата си не ме е толкова грижа, но такива като теб са предпоставка за възникване на епидемии които могат да засегнат децата на тези дето са наред в главата. И за да не звуча голословно, прочети да речем Biochemistry, Voet&Voet, 1995 second edition John Wiley&Sons страници 286, 907, 1218 и тогава бъди дебелоок да ми разправяш че не съм чел!

хепатита да си чувал , че е болест на мръсните ръце ????? ромите като живечт в 18 век не хепатит ами чума и тиф могат да завъдят, гледайте по далеч от носа си и стига мъдрости

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 15 ное 2006 9:49

абе мислех да не се меся ама много ми напъва един въпрос...8)
как се вади ваксина?:twisted:
доколкото знам не е уй да го вадиш... mhihi mhihi

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Сря 15 ное 2006 9:51

One написа:

хепатита да си чувал , че е болест на мръсните ръце ????? ромите като живечт в 18 век не хепатит ами чума и тиф могат да завъдят, гледайте по далеч от носа си и стига мъдрости

Няколко пъти ти споменавам че е по-добре да мълчиш с риск да изглеждаш глупаво отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!

Хепатит тип А е болестта на мръсните ръце. Но ти не си и чувал за Хепатит тип Б, тип С, тип нито А нито С или пък за австралийски антиген, които се лекуват не, ами се поддържа живота на пациентите само с интерферон. Не по-далеч от носа си, ами един пръст от челото си невиждаш. Пак ти казах, прави си експерименти с децата си каквито искаш ,но не тиражирай глупости и невежество щото са на ниво циганите от Факултето. Заради такива като теб България е с водеща в Европа детска смъртност!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 15 ное 2006 9:51

vaskoto1 написа:абе мислех да не се меся ама много ми напъва един въпрос...8)

точната дума е десинсибилизация или иначе казано неутрализиране влиянието на вкасината.

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Сря 15 ное 2006 9:54

Ами и аз тва го питам. Ако успее да обясни и да го направи ще лекува поне няколко стотин автоимунни забоолявания :Mr Green Fun

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 15 ное 2006 9:54

yossarian написа:
Хепатит тип А е болестта на мръсните ръце. Но ти не си и чувал за Хепатит тип Б, тип С, тип нито А нито С или пък за австралийски антиген, които се лекуват не, ами се поддържа живота на пациентите само с интерферон. Не по-далеч от носа си, ами един пръст от челото си невиждаш. Пак ти казах, прави си експерименти с децата си каквито искаш ,но не тиражирай глупости и невежество щото са на ниво циганите от Факултето. Заради такива като теб България е с водеща в Европа детска смъртност!

абе многознайко вируса на хепатит Б и С се
предава по кръвен път и чрез телесните течности, със съдържание на кръв. Заразяването става като директно се смеси кръв с кръв, при необезопасен секс, при незаконна употреба на наркотици и от инфектирана жена към нейното новородено бебе.

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Сря 15 ное 2006 9:55

One написа:

точната дума е десинсибилизация или иначе казано неутрализиране влиянието на вкасината.

Как конкретно ще унищожиш избирателно антигените и респ. съответните антитела? Или това са нови думи за тебmhihi mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”