На самата пяна си пишеше да се слага една ивица по краищата и по средата да се слага W-образно, имаше и картинка. И аз я слагах точно като на картинката. Преди да сложа следващия лист слагах още веднъж в самата фуга на предишния лист и понеже вече листа не се мърда на никъде там ставаше най-здраво. Накрая с почукване и натискане потърсих места където не е добре залепено и като намеря такова място пробивам малка дупка колкото да вкарам маркучето и слагам още пяна. Дюбели изобщо не съм слагал, и ме е яд, че ги купих предварително и сега си ми стоят. Ако е залепена с обикновено лепило и има лошо залепени места пак могат да се пробият такива малки дупки и да се подсили с пяна.
Пробвах да отлепя едно парче - стана на парчета и стъргах остатъците с нож.
Пяната беше 15лв в Бриколаж и беше само за употреба с пистолет. Пишеше, че стига за 5м2, но всъщност стигаше за 10м2.
Мнения/съвети за външна топлоизолация
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Мнения/съвети за външна топлоизолация
за да не пускам отделна тема .. искам да си направя снимки на къщата с термокамера за да видя какви загуби имам .. някой с идея откъде да наема .. или като услуга да го е чувал????
вчера имаше репортаж по темата, как съкооператорите могат да се изловят кой краде топлото. Домоуправителят с решение на домсъвета може да вземе/наеме, или де да знам как го водят, от топлофокация такава камера. За къща ще трябва да питаш, но ако някой друг вземе, може да услужи
Ето и конктакти: "Абонатите, които биха искали да се възползват от технически екип и обследване с термовизионна камера могат да получат повече информация на телефон тел. 958 22 25, посочват от дружеството."
Показваше доста детайлно разликата от -5 до +5, но предполагам това се настройва.

Показваше доста детайлно разликата от -5 до +5, но предполагам това се настройва.
Последна промяна от VWGT на Вто 28 фев 2012 21:16, променено общо 1 път.
Не е вярно,че каменната вата е опасна или вредна,по-скъпа е доста и много трудно се работи с неч,НООООО е най добрия изолатор.Бригадите които могат да я направят в България сигурно се броят на пръстите на 2 те ми ръце.
Изчислено е за България,че дебелината на изолацията при плътност на стиропора 25кг/м3 е 7 см.
95% от строителите в България работят с 5см дебелина и плътност до 15 рядко до 18кг/м3.
Перфектния вариант е основен стиропор да е 6см за да можеш да варираш 4-7см ако са криви стените ,а те със сигорност са.Ако искаш още да свалиш цената минаваш на основен 5см под това ниво вече си хвърляш парите на вятъра.
Колкото и да е невероятно стиропора диша докато фибрана не,а и фибрана е доста по- скъп.Фибран се ползва както каза колегата на основата поради тази му непропускливост,най-натоварена част от фасадата,и най вероятно като носеща част на вероятен цокъл или друга облицовка.Също фибран се слага и при обръщането на прозорците.
Дълго е за обяснение и има милион подробности които трябва да знаеш.
Всичко доста по-евтино от останалите е некачествено(няма безплатен обяд).Всяка голяма икономия или спестяване на материали се на наказва с оново извършване на операциите и загуба на пари.
Астро терм са доста добри за стиропора.Важното е да не са криви самите листове и да отговарят на написаното на опаковките.Обърни внимание на едни стиропори пише плътност ДО 18,а на други плътност 25 или 30.Това До е много важно .Как може да се пробва.Хващаш листа с две ръце и го огъваш около гърдите си,ако се счупи от леко огъване познааааай,ако се съпротивлява.Лист с дебелина 7см и голяма плътност съм го рязал на 3 пъти или с трион.
Без да ме обвинява някой за марки или, че препоръчвам за някоя такава,Баумит и Вебер са евтини марки не че са толкова лоши и като цена качество са що годе добри.По-горния клас са Церазит и най-доброто но и най-скъпо е Терако(шведски лепила и мазилки).Терако са с 2 класи над другите.
Аз бих избрал за себе си стиропор на церазит или астротерм и мазилка,шпакловка и грунд на Терако.Мрежата да не е в никакъв случай китайска(тя е най -евтина.
ДЮБЕЛИРАНЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
Виждал съм фасади без дюбели защото изпълнителя е решил да скатае едни пари и резултата е......вероятността да стане проблем не е чак толкова голям за ниска сграда8-10м но при силен вятър спестени пари от лепило,необезпрашена фасада,лошо поставяне на мрежа и др една повреда на фасадата ще ти струва правене на ремонт на Поне една стена.
Вярно е че никой няма да вложи повече старание от теб,но колкото и да четеш,колкото и да ти кажат приятели или ние тук,никога няма да можеш и знаеш повече от една добра бригада.При всички случай ще я направиш по-добре от 50%от майсторите.Но и със сигурност ще направиш повече грешки и ще вложиш повече пари и време от колкото да ти я направят.Ако ти я правят трябва да си подготвен теоритично за да не те еб.....ат което ще се опитат.
Отиди в магазин и там си искай брошура със цялата система на изолацията всички ще ти дадът(всеки иска да си продаде стоката).
Пак казвам не лобирам за никоя марка,нямам нищо общо с производители и дистрибутори.Имах късмета да работя в изключително добра бригада и 3-4 обекта се направиха от сериозни инвеститори с наистина качествени матеряли(децата им имат апартаменти в тези блокове
)
Успех в начинанието и помни,че най-евтиното после излиза по- скъпо.
Изчислено е за България,че дебелината на изолацията при плътност на стиропора 25кг/м3 е 7 см.
95% от строителите в България работят с 5см дебелина и плътност до 15 рядко до 18кг/м3.
Перфектния вариант е основен стиропор да е 6см за да можеш да варираш 4-7см ако са криви стените ,а те със сигорност са.Ако искаш още да свалиш цената минаваш на основен 5см под това ниво вече си хвърляш парите на вятъра.
Колкото и да е невероятно стиропора диша докато фибрана не,а и фибрана е доста по- скъп.Фибран се ползва както каза колегата на основата поради тази му непропускливост,най-натоварена част от фасадата,и най вероятно като носеща част на вероятен цокъл или друга облицовка.Също фибран се слага и при обръщането на прозорците.
Дълго е за обяснение и има милион подробности които трябва да знаеш.
Всичко доста по-евтино от останалите е некачествено(няма безплатен обяд).Всяка голяма икономия или спестяване на материали се на наказва с оново извършване на операциите и загуба на пари.
Астро терм са доста добри за стиропора.Важното е да не са криви самите листове и да отговарят на написаното на опаковките.Обърни внимание на едни стиропори пише плътност ДО 18,а на други плътност 25 или 30.Това До е много важно .Как може да се пробва.Хващаш листа с две ръце и го огъваш около гърдите си,ако се счупи от леко огъване познааааай,ако се съпротивлява.Лист с дебелина 7см и голяма плътност съм го рязал на 3 пъти или с трион.
Без да ме обвинява някой за марки или, че препоръчвам за някоя такава,Баумит и Вебер са евтини марки не че са толкова лоши и като цена качество са що годе добри.По-горния клас са Церазит и най-доброто но и най-скъпо е Терако(шведски лепила и мазилки).Терако са с 2 класи над другите.
Аз бих избрал за себе си стиропор на церазит или астротерм и мазилка,шпакловка и грунд на Терако.Мрежата да не е в никакъв случай китайска(тя е най -евтина.
ДЮБЕЛИРАНЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
Виждал съм фасади без дюбели защото изпълнителя е решил да скатае едни пари и резултата е......вероятността да стане проблем не е чак толкова голям за ниска сграда8-10м но при силен вятър спестени пари от лепило,необезпрашена фасада,лошо поставяне на мрежа и др една повреда на фасадата ще ти струва правене на ремонт на Поне една стена.
Вярно е че никой няма да вложи повече старание от теб,но колкото и да четеш,колкото и да ти кажат приятели или ние тук,никога няма да можеш и знаеш повече от една добра бригада.При всички случай ще я направиш по-добре от 50%от майсторите.Но и със сигурност ще направиш повече грешки и ще вложиш повече пари и време от колкото да ти я направят.Ако ти я правят трябва да си подготвен теоритично за да не те еб.....ат което ще се опитат.
Отиди в магазин и там си искай брошура със цялата система на изолацията всички ще ти дадът(всеки иска да си продаде стоката).
Пак казвам не лобирам за никоя марка,нямам нищо общо с производители и дистрибутори.Имах късмета да работя в изключително добра бригада и 3-4 обекта се направиха от сериозни инвеститори с наистина качествени матеряли(децата им имат апартаменти в тези блокове

Успех в начинанието и помни,че най-евтиното после излиза по- скъпо.

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
То от къща до къща има разлика ама не си казал за колко етажа става въпрос.Че и скеле чак.Ти си знаеш
Насоки ти дадохме с колегите колкото можем.Ако има нещо питай.Успех
Насоки ти дадохме с колегите колкото можем.Ако има нещо питай.Успех
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
yano написа:НООООО е най добрия изолатор
За другото си прав ама това не е вярно!Вата е най-слабата от т.н. "ефективни топлоизолациии" - екструдран пенополистирол(Фибран

Иначе по пресни оферти които имам цялостна изолация с 5 см. стиропор е 34 лв/м.кв. ,а с 20 см. стиропор е 54 лв/м.кв.
Ето ти и някви отделни цени на материалите:
http://baumarket.bg/department/heatinsulation_dep/
Върни се в “ОФФ-Топик - други”