За добро или за лошо?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Да взема ли дете за празниците

ДА
15
33%
НЕ
31
67%

Общо гласове: 46
Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Пет 24 ное 2006 15:01

Аз пък мисля, че няма да е лошо. Ако всичко се направи както трябва, да му е ясно на детето, че това му е един вид коледен подарък, мисля че няма да има чак такива драми.

Представете си, че на вас ви подарят за Коледа екскурзия до страхотно място. Отивате със семейството си и си изкарвате супер. И на вас и на детето ви няма да ви се връща, но това не означава, че няма да си изкарате страхотно и да запазите добри спомени.

Иначе ми е ясно, че на детето от дома след прекараните няколко дни в истинско семейство, каквото то няма, няма да му се иска да се връща и ще се чувства кофти, но... според мен по- добре малко, отколкото по- малко :-)

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Пет 24 ное 2006 15:04

И аз съм се замислял по този въпрос дали е за добро или зло, едно такова вземане на дете за празника и после хайде обратно, и си мисля, че е по скоро лошо за детето. :roll:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пет 24 ное 2006 15:04

Мдам, Коце го е изразил по-добре от мен.
Ами по пътя на логиката -> не е трябвало да ходим и ние там, щото децата ще им е гадно че си тръгваме или че не ходим всеки ден. :idea:

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пет 24 ное 2006 15:06

madmen написа:Мдам, Коце го е изразил по-добре от мен.
Ами по пътя на логиката -> не е трябвало да ходим и ние там, щото децата ще им е гадно че си тръгваме или че не ходим всеки ден. :idea:

Не е същото. В неделя бяхме по-скоро като пътуващ цирк. Пълната смяна на обстановката и то за кратко си е шок.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 24 ное 2006 15:10

СКУбА браво, страхотна идея , браво за желанието, голем си ей...
гласувах с НЕ, обаче...хората са го написали, Съни, Садиста....как ли ще се чувства детето след тия три дни на щастие, ядене, играчки, подаръци, още по-зле според мен...не знам, сложно е..имам дете и трудно се поставям на негово място, а камо ли за чуждо...
всъщност моя отговор е НЕ ЗНАМ :cry:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пет 24 ное 2006 15:16

Стиви Джи написа: Пълната смяна на обстановката и то за кратко си е шок.

Къф шок ве. Това момиченце дето не се отлепи от Силвето през цялото време ми разказа че са три деца общо(има две братчета) в дома -> за празниците и ваканциите ги изпращат задължително при така наречените им родители -> в някакво село след Симитли. Ходят там боси и гладни....
Тези деца са надраснали доста възрастта си, и знаят за живота доста повече отколкото предполагате.

Викторе -> трябва да решите сами, иначе доводи за едната или другата теза много... Всеки гледа нещата през различна призма

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пет 24 ное 2006 15:19

Споко, бе бате. Не влизам в спорове. Казвам само какво мисля и какво е положението според мен. Имам наблюдения върху всякакви случки, щото преди десетина години помагах като доброволец на една фондация, която се занимава с такива деца и съм виждал кво ли не.
А това, че в крайна сметка ще си го решат Скуба и по-добрата му половина е повече от ясно.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 24 ное 2006 15:23

Аз съм по-скоро за. От една страна - Съни е прав. Но от друга, ако следваме тази логика, не трябва да ходим нито на екскурзии, нито на море, нито в чужбина... Не трябва да правим нищо хубаво, защото ще вземе да ни хареса, и после... Не трябва и да се влюбваме, защото в един момент любовта си отива...

Така че по-скоро съм ЗА. Ако не друго, то поне детето ще види какво означава семейство, какво означава нормален начин на живот, и това ще го мотивира за напред да постигне нещо в своя живот. А и хубавите спомени остават.

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Пет 24 ное 2006 15:25

знаееш ли колко е гадно да ти звънне това дете и да ти каже кога пак ще ме вземеш, а ти в момента да не знаееш кога? и да му кажеш другата седмица.... и чак след 3 да отидеш да го видиш или вземеш и така .... "н" пъти

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Пет 24 ное 2006 15:27

Iavor написа:
Sunny написа:Смятам че не е правилно.
Тези деца не са играчка, която да вземеш, да си поиграеш с нея и да я захвърлиш обратно.
Може да му е приятно за момента, но помисли за това как ще се чувства детето след като го върнеш обратно в дома?!

:да:

Гадно е :arrow: Така му се разбива още повече детската психика-която и без това при тях е много лабилна :arrow:

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Пет 24 ное 2006 15:38

ACCELERATOR написа:...

Именно! Допълни ми мнението направо ;-)

Скуба, избора си е твой, но едно е ясно - ако го направиш, трябва да подходиш много внимателно, за да бъде крайният резултат положителен, Ама ти това много добре го знаеш предполагам. Аз си мисля, че щом сте се навили и дори пускаш тема - в крайна сметка ще го направиш, при това с успешен завършек ;-) Успех!

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 24 ное 2006 15:50

Iavor написа:
Тези деца не са играчка, която да вземеш, да си поиграеш с нея и да я захвърлиш обратно.
Може да му е приятно за момента, но помисли за това как ще се чувства детето след като го върнеш обратно в дома?!

и аз така....

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пет 24 ное 2006 16:17

напълно подкрепям мнението
залъгваш го само детето и после пак
а наистина за 2 дена няма смисъл човек
а и ти ако земеш да свикнеш и ти...............

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 24 ное 2006 20:05

не изчетох всички мнения, но да ви кажа за мен как е - преди година имах щастието да покарам една колица 300+ кончета ... многооо ми хареса, направо свикнах с нея ... много ми пасна на стила ми :)

Е, сега като си карам голфчето, знам за какво да мечтая :idea:

Който има възможност, нека даде шанс поне на едно дете, да види какво е това семейство, какви са хората извън дома за изоставени деца. Да получи малко любов, малко уюут, малко щастите ...

Прибирането в дома ще е неприятно, но със сигурност добротата няма да бъде забравена и няма да навреди :idea:

П.П. Имам роднина - социален работник, та от нея знам, че това взимане на деца за празник е полезно както за децата, така и за семействата, които го правят :idea: Така че, колега Scuba, не му мисли

Потребителски аватар
baTkoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baTkoTo » Пет 24 ное 2006 20:11

scuba много е хубаво че искаш да направиш някое дете щасливо за няколко дни но ето тук идва въпроса..
Ако ти беше някое дете което е изоставено или по др причини в дом на никой не го пожелавам
та ти как би се чувствал
Иначе е много похвално че искаш да направиш този жест на такива хора като теб правя Евалата :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”