идея за карта VISA

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
makaron
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: идея за карта VISA

Мнениеот makaron » Съб 14 апр 2012 9:38

C-bank

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 14 апр 2012 11:24

makaron написа:C-bank

Кой?
Малко по-аргументирано можеш ли да пишеш, или да вадим кристалните топки?

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Нед 15 апр 2012 6:03

tdi90 turbo написа: ... ще ми трябва по време на пътуването в чужбина за зареждане на гориво,за плащане на таски за магистрала,за ферибот,за квартири и всичко останало,даже ми обясниха тук едни приятели че ако сметката ми е в лева в която държава съм ако тегля примерно от банкомат автоматично ми обменя валутата

Колега чувал ли си поговорката Кешът е ЦАР!!!
Специално по време на пътуване гледай да плащаш повечето неща в брой, спецялно дребните покупки, както колегите са писали по горе има фалшиви банкомати, мошенници, дебитните карти от други държави не винаги се приемат навсякъде пък били те и ВИЗА, за частна квартира пак пари в брой трябва. Повечето дебитни карти имат лимит на транзакциите, като се врътнеш през няколко магазина и си ги подминал и после или неможеш си ползва картата ден/седмица (там който лимит си надхвърлил) или банката ще те "изненада" в гЪрб :beat_butt2 с "приятни" такси и комисионни.

Иначе задължително си вземи поне две карти на различни банки примерно виза и мастеркард, американ експрес не си вземай, че не вървят навсякъде.

tdi90 turbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tdi90 turbo » Нед 15 апр 2012 7:15

x15 написа:
tdi90 turbo написа: ... ще ми трябва по време на пътуването в чужбина за зареждане на гориво,за плащане на таски за магистрала,за ферибот,за квартири и всичко останало,даже ми обясниха тук едни приятели че ако сметката ми е в лева в която държава съм ако тегля примерно от банкомат автоматично ми обменя валутата

Колега чувал ли си поговорката Кешът е ЦАР!!!
Специално по време на пътуване гледай да плащаш повечето неща в брой, спецялно дребните покупки, както колегите са писали по горе има фалшиви банкомати, мошенници, дебитните карти от други държави не винаги се приемат навсякъде пък били те и ВИЗА, за частна квартира пак пари в брой трябва. Повечето дебитни карти имат лимит на транзакциите, като се врътнеш през няколко магазина и си ги подминал и после или неможеш си ползва картата ден/седмица (там който лимит си надхвърлил) или банката ще те "изненада" в гЪрб :beat_butt2 с "приятни" такси и комисионни.

Иначе задължително си вземи поне две карти на различни банки примерно виза и мастеркард, американ експрес не си вземай, че не вървят навсякъде.

http://fakti.bg/biznes/36485-tam-kadeto ... plastmasa-

Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Нед 15 апр 2012 7:16

Аз си извадих дебитна карта(VISA ELECTRON) на First Invest Bank ,като нямам такси за подръжката .Когато пращам през ПОС терминали няма такса,когато тегля от банкомат на FIBank е 10 ст,от банкомат на друга банка в 90 ст. В чужбина таксите са следните: 3 лв от банкомат + 1,5 % от изтеглената сума ПОС-безплатни.Нямам такса по подръжката.Един покер играч ми препоръча да си взема дебитна карта с чип,били по-трудни за фалшифициране(копиране ).

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Нед 15 апр 2012 7:35

eminem94 написа:Аз си извадих дебитна карта(VISA ELECTRON) на First Invest Bank..

тва е истината.Няколко плюса за ПИБ:

tdi90 turbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tdi90 turbo » Нед 15 апр 2012 7:41

scuba написа:
eminem94 написа:Аз си извадих дебитна карта(VISA ELECTRON) на First Invest Bank..

току що разгледах сайта на банката условията изглеждат добре,ще отида най вероятно до офиса им з пълна информация,а колкото до колегата с кеша това е ясно че кеш ще трябва,но картата още повече :да:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Нед 15 апр 2012 8:25

tdi90 turbo написа:..но картата още повече :да:

относно кеша и картата, да споделя един случай:
Хургада. Египет. 24 часа преди да тръгна за София. Всички пАРИ са изхарчени. Зъбобол над 12 часа. Болница. 148 евро за временна пломба докат си стигна до София. КАРТАТА (кредитна) ме спаси. Лошо е да се връщат. Хубаво е да ги имаш когато ти потрябват

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 15 апр 2012 8:49

tdi90 turbo написа:
scuba написа:

току що разгледах сайта на банката условията изглеждат добре,ще отида най вероятно до офиса им з пълна информация,а колкото до колегата с кеша това е ясно че кеш ще трябва,но картата още повече :да:

Колега, виж условията на сайтовете на ЦКБ, ДСК и ПИБ и сравни таксите.
На теб ти трябват поне 2 карти, ДСК преди 3-4 години даваха виза електрон + маестро, сега не знам дали е така, но е добре да си поръчаш втора виза на същата сметка, колегите ти обясниха защо. Маестрото - за България.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 15 апр 2012 12:03

ПИБ са измекяри невиждани :!: :!: :!: Имах издадена дебитна карта при тях и за да била по сигурна ми я смениха с такава с чип но вече кредитна БЕЗ ОТПУСНАТ КРЕДИТ само за да могат да ми взимат 39лв на година Да не говориме че за теглене на по голяма сума искаха заявка И ПАК ИМА ТАКСА която не беше малка

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Нед 15 апр 2012 14:00

tdi90 turbo написа: Колега чувал ли си поговорката Кешът е ЦАР!!!
............
http://fakti.bg/biznes/36485-tam-kadeto ... plastmasa-

Швеция е една друга бира :beer

Потребителски аватар
newgeneration
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот newgeneration » Нед 15 апр 2012 18:58

KirilGeorgiev написа:ПИБ са измекяри невиждани :!: :!: :!: Имах издадена дебитна карта при тях и за да била по сигурна ми я смениха с такава с чип но вече кредитна БЕЗ ОТПУСНАТ КРЕДИТ само за да могат да ми взимат 39лв на година Да не говориме че за теглене на по голяма сума искаха заявка И ПАК ИМА ТАКСА която не беше малка

Не разбирам как ще ми издадат кредитна карта без аз да съм пожелал изрично това...Обикновената дебитна,задължително я сменят с такава,но с чип,с цел сигурност.Може да са ти дали VISA ELECTRON,която е международна дебитна карта...
http://www.fibank.bg/bg/page/108

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 15 апр 2012 19:06

И аз разбрах след две години че картата вече не е дебитна а кредитна Нали не мислиш че сам съм пожелал да им плащам такса за да ползвам собствените си пари :beer

Потребителски аватар
newgeneration
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот newgeneration » Нед 15 апр 2012 19:24

KirilGeorgiev написа:И аз разбрах след две години че картата вече не е дебитна а кредитна Нали не мислиш че сам съм пожелал да им плащам такса за да ползвам собствените си пари :beer

Мразя подлите номерца на банките.Милиони събират от такси и комисионни за 1г.Търси си правата...

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 15 апр 2012 19:29

Проблема е че те гледат в очите и те правят на маймуна Написах ги тези неща за да си отваря очите колегата зщото това че е в банка не означава че няма да го излъжат :beat_butt2

Върни се в “ОФФ-Топик - други”