идея за карта VISA
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- makaron
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: идея за карта VISA
C-bank
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
makaron написа:C-bank
Кой?
Малко по-аргументирано можеш ли да пишеш, или да вадим кристалните топки?
tdi90 turbo написа: ... ще ми трябва по време на пътуването в чужбина за зареждане на гориво,за плащане на таски за магистрала,за ферибот,за квартири и всичко останало,даже ми обясниха тук едни приятели че ако сметката ми е в лева в която държава съм ако тегля примерно от банкомат автоматично ми обменя валутата
Колега чувал ли си поговорката Кешът е ЦАР!!!
Специално по време на пътуване гледай да плащаш повечето неща в брой, спецялно дребните покупки, както колегите са писали по горе има фалшиви банкомати, мошенници, дебитните карти от други държави не винаги се приемат навсякъде пък били те и ВИЗА, за частна квартира пак пари в брой трябва. Повечето дебитни карти имат лимит на транзакциите, като се врътнеш през няколко магазина и си ги подминал и после или неможеш си ползва картата ден/седмица (там който лимит си надхвърлил) или банката ще те "изненада" в гЪрб

Иначе задължително си вземи поне две карти на различни банки примерно виза и мастеркард, американ експрес не си вземай, че не вървят навсякъде.
-
- Автомобил:
- Двигател:
x15 написа:tdi90 turbo написа: ... ще ми трябва по време на пътуването в чужбина за зареждане на гориво,за плащане на таски за магистрала,за ферибот,за квартири и всичко останало,даже ми обясниха тук едни приятели че ако сметката ми е в лева в която държава съм ако тегля примерно от банкомат автоматично ми обменя валутата
Колега чувал ли си поговорката Кешът е ЦАР!!!
Специално по време на пътуване гледай да плащаш повечето неща в брой, спецялно дребните покупки, както колегите са писали по горе има фалшиви банкомати, мошенници, дебитните карти от други държави не винаги се приемат навсякъде пък били те и ВИЗА, за частна квартира пак пари в брой трябва. Повечето дебитни карти имат лимит на транзакциите, като се врътнеш през няколко магазина и си ги подминал и после или неможеш си ползва картата ден/седмица (там който лимит си надхвърлил) или банката ще те "изненада" в гЪрбс "приятни" такси и комисионни.
Иначе задължително си вземи поне две карти на различни банки примерно виза и мастеркард, американ експрес не си вземай, че не вървят навсякъде.
http://fakti.bg/biznes/36485-tam-kadeto ... plastmasa-
- eminem94
- Автомобил: Audi A4 B5 Avant
- Двигател: AVG
- Контакти:
Аз си извадих дебитна карта(VISA ELECTRON) на First Invest Bank ,като нямам такси за подръжката .Когато пращам през ПОС терминали няма такса,когато тегля от банкомат на FIBank е 10 ст,от банкомат на друга банка в 90 ст. В чужбина таксите са следните: 3 лв от банкомат + 1,5 % от изтеглената сума ПОС-безплатни.Нямам такса по подръжката.Един покер играч ми препоръча да си взема дебитна карта с чип,били по-трудни за фалшифициране(копиране ).
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
eminem94 написа:Аз си извадих дебитна карта(VISA ELECTRON) на First Invest Bank..
тва е истината.Няколко плюса за ПИБ:
-
- Автомобил:
- Двигател:
scuba написа:eminem94 написа:Аз си извадих дебитна карта(VISA ELECTRON) на First Invest Bank..
току що разгледах сайта на банката условията изглеждат добре,ще отида най вероятно до офиса им з пълна информация,а колкото до колегата с кеша това е ясно че кеш ще трябва,но картата още повече

- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tdi90 turbo написа:..но картата още повече
относно кеша и картата, да споделя един случай:
Хургада. Египет. 24 часа преди да тръгна за София. Всички пАРИ са изхарчени. Зъбобол над 12 часа. Болница. 148 евро за временна пломба докат си стигна до София. КАРТАТА (кредитна) ме спаси. Лошо е да се връщат. Хубаво е да ги имаш когато ти потрябват
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
tdi90 turbo написа:scuba написа:eminem94 написа:Аз си извадих дебитна карта(VISA ELECTRON) на First Invest Bank..
току що разгледах сайта на банката условията изглеждат добре,ще отида най вероятно до офиса им з пълна информация,а колкото до колегата с кеша това е ясно че кеш ще трябва,но картата още повече
Колега, виж условията на сайтовете на ЦКБ, ДСК и ПИБ и сравни таксите.
На теб ти трябват поне 2 карти, ДСК преди 3-4 години даваха виза електрон + маестро, сега не знам дали е така, но е добре да си поръчаш втора виза на същата сметка, колегите ти обясниха защо. Маестрото - за България.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
ПИБ са измекяри невиждани
Имах издадена дебитна карта при тях и за да била по сигурна ми я смениха с такава с чип но вече кредитна БЕЗ ОТПУСНАТ КРЕДИТ само за да могат да ми взимат 39лв на година Да не говориме че за теглене на по голяма сума искаха заявка И ПАК ИМА ТАКСА която не беше малка

tdi90 turbo написа: Колега чувал ли си поговорката Кешът е ЦАР!!!
............
http://fakti.bg/biznes/36485-tam-kadeto ... plastmasa-
Швеция е една друга бира

- newgeneration
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:ПИБ са измекяри невиждани![]()
![]()
Имах издадена дебитна карта при тях и за да била по сигурна ми я смениха с такава с чип но вече кредитна БЕЗ ОТПУСНАТ КРЕДИТ само за да могат да ми взимат 39лв на година Да не говориме че за теглене на по голяма сума искаха заявка И ПАК ИМА ТАКСА която не беше малка
Не разбирам как ще ми издадат кредитна карта без аз да съм пожелал изрично това...Обикновената дебитна,задължително я сменят с такава,но с чип,с цел сигурност.Може да са ти дали VISA ELECTRON,която е международна дебитна карта...
http://www.fibank.bg/bg/page/108
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз разбрах след две години че картата вече не е дебитна а кредитна Нали не мислиш че сам съм пожелал да им плащам такса за да ползвам собствените си пари 

- newgeneration
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:И аз разбрах след две години че картата вече не е дебитна а кредитна Нали не мислиш че сам съм пожелал да им плащам такса за да ползвам собствените си пари
Мразя подлите номерца на банките.Милиони събират от такси и комисионни за 1г.Търси си правата...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е че те гледат в очите и те правят на маймуна Написах ги тези неща за да си отваря очите колегата зщото това че е в банка не означава че няма да го излъжат 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”