Какво заслужава този "лекар"?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Пон 11 дек 2006 8:53

relaxxx написа:....

За това наскоро се коментираше, че след влизането ни в ЕС много квалифицирани лекари ще избягат в частни клиники в западна Европа, както е станало с Чехия и Унгария. И аз да съм и аз ще си вдигна шапката. Колега FELIPE дал си парите на пане лекарят си е свършил работата, щото съм чевал как в частни клиники се дават луди пари, за не свършена работа....

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пон 11 дек 2006 9:51

Без да се ограничава до конкретния случай искам да кажа че ситуацията има две страни. Заплатите на лекарите които работят в отделенията са наистина смешно ниски...един личен лекар в София, или пък зъболекар може да си докара месечен доход от няколко хиляди лева, ако има клиенти и работи добре, докато един неврохирург /примерно/ работи за смешни пари,съгласете се че неможе да очаквате качествена работа от човек със 240 лева заплата...един вид излиза че по-скоро трябва да се притеснявам ако не ми поискат пари...абе в България както обикновено ценностите са обърнати :roll:

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пон 11 дек 2006 10:45

Заплатите на лекарите в Пирогов(примерно) не знам какви са ,но все си мисля ,че като не му харесва заплатата свят широк...междувпрочем моята също не ми харесва,но отношенията с работодателя ми гледам да са законни...поне от моя страна.
По-принцип разсъждавам така,ако иска да взема пари на ръка от пациентите да напусне,да си отвори частен кабинет(клиника)пък тогава , както казах по-горе не по двеста ,а по две хиляди да иска.
И дали примерно ако работи на заплата като лекар в частна клиника ще се държи по този начин...
Иначе от тази си позиция в държавна болница ,това което упражнява въпросния субект си е рекет(изнудване!) в чист вид спрямо пациентите и източване на пари от държавата(НЗОК)работодател в абсолютно кристалночист(като сълза) вид.
А на колегите които ме упрекват защо съм ги дал, мога само да кажа...молете се да не ви идва на главата...схемата е така отработена ,че могат да те накарат и да се молиш да ги дадеш.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 11 дек 2006 11:01

Ако няма и няма накъде, даваш му ги на тоя нещасник и му пожелаваш да ги даде за погребение :bishop

Потребителски аватар
gti
Автомобил: MK4 R32
Двигател: BFH 2003
Контакти:

Re: Какво заслужава този "лекар"?

Мнениеот gti » Пон 11 дек 2006 11:41

FELIPE написа:докога бе мамицата му...докога човек и то доктор на държавна работа :!: ще си позволява да печели на гърба на държава

Отговора е когато почне да получава адекватно заплащане за стресовите ситуации в които е поставен,защото лекарската работа не е само да преслушва със слушалката. :idea: Интересно ми е всички се натискат да дават пари на полуграмотните полицай,само и само да си запазят точките в книжката,а когато някой лекар на 300-400 лева заплата поиска пари ,след като е висял 4-5 часа над операционата маса за да ти спаси живота,става драма голяма.Замислете се кое е по-важно точките в книжката или живота?????

Потребителски аватар
saa27
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saa27 » Пон 11 дек 2006 11:55

Хора, искате да имате нормално обслужване искате да има нормално отношение към вас, искате като отидете на лекар здравната ви осигуровка да покрие всичко. Ако искате това ами вземете да си плащате данъците де. Гарантирам че поне 70 процента от вас работят някъде на заплата, а се осигуряват на минимална или на много по ниска от това от което вземат и ако греша нека някой ме поправи. Ако имаше пари в държавата(и някой който да ги ръководи - но това е друга тема) нещата май щяха да са по друг начин.От друга страна ако сте учили 15 20 години и после вземате заплата макар и 500лв.дали и вие нема да си поискате "рушветче"знаейки че всеки момент ако направиш и най малката грешка можеш да умориш някой, а допуснеш ли грешка ти носиш отговорността. Така че не предявявайте претенции много много, щото както могат да погнат доктора с икономическа полиция така могат да ни погнат и нас. Исе замислете все пак в чужбина май най платени са здравните работници.
Айде със здраве :wink:

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пон 11 дек 2006 13:12

Може ли някой да дефинира понятието "адекватна" заплата и каква е връзката му със (не)спазването на законите...дали ще ми е чиста съвестта ,ако в един момент преценя ,че ми е" неадекватна" заплатата за работата която извършвам и започна да рекетирам хората по магазинчетата примерно?
Да...не...кой преценява адекватността?
Мисля че никой не е прочел(проумял) последното ми мнение...нямам против да се дават пари ,но на свободния пазар,където аз и въпросния лекар ще сме в равни позиции-аз с парите си ,той със знанията си.
Но в държавна болница?- :no-no НЕ...НЕ и пак НЕ.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 11 дек 2006 13:24

и аз не бях доволен от старата си работа...много работа неадекватно заплащане...напуснах...тихо и кротко
сега работя на друга работа...по-добре е, но може и още...ако пак недоволствам, пак ще напусна...
п.с. имаше ли връзка с темата :roll:

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Пон 11 дек 2006 13:30

Нищо не може да оправдае подобно отношение....Не може да е оправдание това че еди кой си виси еди къде си за 200-300 лева.....лекари, учители, полицаи, ми някой да ги е вързал, да ги е карал да стават такива....
Не ме разбирайте погрешно - и аз можех сега да съм даскал по английски в някое у-ще, да вземам 250 лева месечно и да се оплаквам наляво-надясно, демонстративно да не си гледам работата и да прося пари от хората (всъщност 2 години бях учител).....
Като не си доволен от себе си не си го изкарвай на другите....
:idea:

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Пон 11 дек 2006 13:31

Аз пък специално от Пирогов съм не само доволен, а съм им супер благодарен. Когато бях там преди 5 години останах с невероятно добри впечатления от тях.
Натресох им се там в петък вечер. Не само, че ми обърнаха доста сериозно внимание, а след около час вече бях на операционната маса. Даже мисля, че някакви лекари, които не бяха на смяна викаха. Събота сутринта (към 6 мисля) втора операция. След това - страхотно отношение от страна на целия екип на 3-та хирургия, особено на едната сестра и на лекаря, който отговаряше за мен. Благодарение на него не се наложи да ми правят доста тежка операция - отваряне на гръдния кош. Иначе главният лекар на отделението беше казал, че няма смисъл да се чака повече и че трябвя да се отваря, добре че беше моят лекар. Просто нямам думи да изразя благодарността си към този човек - д-р Веселин Маринов.
И на всичкото това не ми взеха НИТО ЕДНА СТОТИНКА. Това за цял месец лежане в болницата, 2 операции, медикаменти и т.н. Аз тогава бях първи курс, нашите едва имаха пари да ме издържат и просто не знам какво щях да правя ако не беше Пирогов и лекарите в болницата.

В същото време в студентска поликлиника бяха отказали дори да ме прегледат, защото не ми бил личния лекар при тях, а аз като отидох едва дишах (това е буквално). На мен личния ми лекар е в клиниката точно до студентска (от там ме пратиха в Пирогов, щото петък вечер бил единствения работещ скенер), но хората които ме водеха не знаели и бам в студентска...

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 11 дек 2006 13:34

Ако си бил твърд противник на това, което правиш, наистина е трябвало да се свържеш с икономическа полиция.... но не си, така, че по-добре не казвай нищо повече, даже не бива да се оплакваш....ЗАЩОТО - ДАВАНЕТО на подкуп също е престъпление, не само ВЗИМАНЕТО
причини да не кажеш нищо преди това ще намериш много, но факта е един, поискали са ти подкуп - ти си дал...
всичко друго са подробности

Потребителски аватар
gti
Контакти:

Мнениеот gti » Пон 11 дек 2006 13:50

Адекватно е когато получаваш възнаграждение ,което да оправдава стреса и отговорноста на работата. :idea: Не може след като работиш 15 години в най-голямата касапница в България-Пирогов,ежедневие е да зависят от теб по няколко човешки живота и да носиш отговорност за действията които си предприел,накрая на месеца да получиш 500 лева с които да се чудиш парното ли да платиш или да си купиш храна.А същевремено отиваш на специализация в Германия и виждаш как колеги с далеч по-малък трудов стаж и квалификация карат чисто нови пасати ,А4-ки.... и нямат притеснения как да си платят отоплението вкъщи.Не казвам че само лекарите не са достатъчно добре платени,напротив като цяло труда в България е ниско платен ,пример за тове е че много чуждестрани фирми си пренесоха производството тук.Просто всичко опира до политическата престъпност в държавата и как тя е разграбвана години на ред.Това разграбване направи така нещата че когато не можеш да получиш това което тя(държавата) трябва да ти даде,примера горе с плащането на данъците е много добър,ти трябва сам да си го вземеш за да отцелееш. :idea:

ПП:Някой да не си помисли че съм лекар. mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Пон 11 дек 2006 14:37

Миналата година и аз дадох 200лв. за операция на баща ми и то не от най-леките, ама на професор, от който съм много доволен.След това ходихме няколко пъти при него и не сме имали проблеми. Обаче да си ги поиска някакъв лекар, който сигурно и не познава пациента-това си е чисто БЕЗОЧИЕ. А представете си, че той всеки ден взима по 200лв. поне от един човек, че защо му е тогава да взима заплата. Сами сметнете каква сума приблизително взема на месец. Малки им били заплатите, ама "Хипократова" клетва са дали и по желание са учили медицина. Като искат повече пари да станат строители или хамали, те вземат повече пари. И аз съм държавен служител, ама си карам на заплатка и си трайкам. Плащам си сметките, напазарувам малко и парите свършили. Затова карам и стара кола. А да сте видели доктор да кара раздрънкана кочинка? Стресирани били, елате при мен да видите какво е стрес. Чичко доктор няма да издържи в моята работа и едно денонощие. Обаче от време на време и при нас цъфне някой корумпиран лекар и тогава друга песе пеят.

Потребителски аватар
gti
Контакти:

Мнениеот gti » Пон 11 дек 2006 15:11

Snejoky написа:Стресирани били, елате при мен да видите какво е стрес.

Страшен стрес е щом ти остава време за форуми. :roll: :да: mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Пон 11 дек 2006 15:51

Колега, gti, в по-горното си мнение бе написал да не си помислим, че си лекар. Щом не си лекар, то значи си адвокат на лекар. Не всички работим денонощно, от време на време ни се полага почивка. Да смятаме ли, че всички във форума са безработни и безделници, или пък аз нещо съм в грешка? Ако е така, моля за голямо извинение!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”