Селянията по хората

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Селянията по хората

Мнениеот lion_heart002 » Пон 11 юни 2012 22:21

На нас едно време от джетата едно време и бутона за включване на фаровете бяха гепили,хем колата беше с аларма,случки бол,сега като се замисля....
Имах голф 2,бяха се опитвали да го крадат,патрона разбит...Нямам думи!
Толкова много ''приятни'' случки...
На един съсед пък му запалиха буса на паркинга преди няколко години,на друг пък му откраднаха ладата и на следващата вечер си я намери пред блока,паркирана на същото място от което беше изчезнала и заключена,обаче със свалена газова уредба! :bowdown :bowdown :bowdown

А приятеля ти няма как да повярва,ама истината е,че битието определя съзнанието...Онзи ден ходих до една тукашна морга,че ми трябваше един ключ за BMW.Ами коли в перфектно здраве на по 150 000-200 000км оставени за смачкване.И то 99% от 2002-а година насам,няма кой да ги кара-не струват нищо.Е затова не може да ти повярва.Колко сааби,волвота,беемвета ей така си заминават,даже и части не се свалят повечето случай.Една алхамбра докато бях там TDI черна на цвят без забележки дойде на ход до моргата,срязаха и полуоските с оксижена,махнаха мотора и джантите и айде на пресата... Ама айде,че темата отива в друга посока.Е затова приятеля ти не вярва,защото е трудно за вярване-наистина е ТРУДНО!!!

Последна промяна от lion_heart002 на Пон 11 юни 2012 22:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Пон 11 юни 2012 22:23

Има си такава тема viewtopic.php?f=59&t=86733 :deal

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 11 юни 2012 22:27

Само рев какво било в БГ. А като ходим из парка с децата гледам млади и интелигентни млади хора, с билета за самолета в джоба люпят семки като мишки,покрай тях -свинщина . Като им направя забележка- налитат на бой, иначе някой все им е виновен. Пак казвам на крадеца-бой , а на когото му е дотегноло- да си взема семките и чао !

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пон 11 юни 2012 22:35

Тебе те чухме първия път! :lol:
Истината е,че ако имаш малко акъл в главата няма да стоиш да люпиш семки и да правиш свинщина!Лично мен свинщината адски ме дразни!Всичко си е до човека,но не можеш с лека ръка да отречеш факта примерно,че докато навсякъде има закони в бг такива няма.Както и факта,че освен чалга,простотия и мангале друго в бг вече няма,тъжно ама факт,даже още има дупки по улиците! То ако беше много хубаво,нямаше да има отрицателен прираст на населението.
А защо всички тези неща са така-ми не знам,така и не можах да разбера.Но когато няма никакви закони-първо го отнася обикновения човек-правило е това!
А именно щото не ревеме и не се оплакваме,затова си ни и яздят!
Между другото семки не употребявам,цигари също,алкохол само понякога и в малки количества,карти също не играя! :wink:

Потребителски аватар
BLADE8209
Автомобил: Polo 6N2 2001
Двигател: AMF + remap

Мнениеот BLADE8209 » Пон 11 юни 2012 22:41

За тази цялата ситуация с днешната младеж сме си виновни и ние като общество и родители (аз още не съм) но това не ни оправдава да не възпитаваме децата си в други ценности и затова на повечето хора им е по лесно да хванат пътя защото там пътеката вече е отъпкана. Как пък не чух един дето е отишъл в САЩ и да е казал че не му харесва тази толкова полицейска даржава (за реда става въпрос) всеки казва всичко е уредено и всеки си плаща данаците.

И нещо от отминалите години

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 11 юни 2012 23:18

milmar написа:Айде стига с БГ това БГ онова и терминал 2 и 5 . Който е крадец - бой , който не му харесва в БГ и че е българин - чао и успех!

:bowdown

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пон 11 юни 2012 23:55

lion_heart002 написа:Тебе те чухме първия път! :lol:
Истината е,че ако имаш малко акъл в главата няма да стоиш да люпиш семки и да правиш свинщина!Лично мен свинщината адски ме дразни!Всичко си е до човека,но не можеш с лека ръка да отречеш факта примерно,че докато навсякъде има закони в бг такива няма.Както и факта,че освен чалга,простотия и мангале друго в бг вече няма,тъжно ама факт,даже още има дупки по улиците! То ако беше много хубаво,нямаше да има отрицателен прираст на населението.
А защо всички тези неща са така-ми не знам,така и не можах да разбера.Но когато няма никакви закони-първо го отнася обикновения човек-правило е това!
А именно щото не ревеме и не се оплакваме,затова си ни и яздят!
Между другото семки не употребявам,цигари също,алкохол само понякога и в малки количества,карти също не играя! :wink:

Няма закони ли?!? Има, контрол няма, ама като почне да има контрол над нещо и всички пищят - полицейщина било, всичко за пари правят, олеле майкооо! Чалгата и мене ме дразни, ама тя е следствие, а не причина. Семки ям, алкохол си пийвам, цигари пуша щото ми е кеф, обаче не карам никой да ми ходи после по гъза, чистя си...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 12 юни 2012 8:06

Божеее,де да беше кражбата на антена най-голямата селяния по хората :banghead: Всеки ден хората се срещат с такива прояви на селяния и простащина че тази кражба си е направо достойна за похвала :wink:

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Вто 12 юни 2012 8:23

Има си закони, има си всичко, но май никой няма интерес да ги спазва :) . Освен когато сме засегнати казваме за "тях", че не спазват законите.
Стана въпрос за чужбината, имам приятел дето ходи често в Германия за по седмица, ами въобще не му харесвало. Дискотеките работели само в събота и никой друг ден за да може да "позаветрят" :drunk в неделя и понеделник пак на работа. Много лошо било през седмицата, в града било пустош, нямало хора по барчетата въобще, скука :D . Ама нямали били криза, какво ти пука при такива тежки условия на живот :Mr Green Fun . Освен това ако хвърлиш боклук на улицата или в парка, има вероятност да се разминеш без глоба, само с пердах от други миновачи докато си почистиш.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 12 юни 2012 8:26

milmar написа:... който не му харесва в БГ и че е българин - чао и успех!

Да разбирам ли, че щом седя още тук и не желая да емигрирам трябва да харесвам подобни прояви? Трябва ли да се радвам и да поощрявам кражбите на емблеми, чистачки, антени и тн? Трябва ли да съм доволен от случващото се в страната?
Нима нямам право да не харесвам ситуацията в държавата, простотията сред обществото и заобикалящите ни абсурди? Нима нямам право да недоволствам, да протестирам, да очаквам и да изисквам повече?

От твоето изказване излиза, че на който не му изнася... да се пръждосва, а останалите да си трайкат смирено като овче стадо и да не надават много глас...

Странен мироглед имаш колега...

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Вто 12 юни 2012 8:38

groznika написа:
milmar написа:... който не му харесва в БГ и че е българин - чао и успех!

Да разбирам ли, че щом седя още тук и не желая да емигрирам трябва да харесвам подобни прояви? ....

Не съм казал това и според мен не би трябвало да ги харесваш въобще, но си е твоя работа все пак :да: !
Всеки отговаря за себе си!

groznika написа:....
От твоето изказване излиза, че на който не му изнася... да се пръждосва, а останалите да си трайкат смирено като овче стадо и да не надават много глас...

Странен мироглед имаш колега...

Нищо подобно колега, мирогледа ми е точно обратния :да: , но забележи че почти всички правят точно това което описа, освен на приказка...

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 12 юни 2012 8:50

Дам... може би съм те разбрал погрешно в поста :)
Въпреки това смятам, че подобни теми имат своето значение. Те са отдушник и място където да се разтовари излишното напрежение. Хората имат право да са недоволни и да го споделят сред съмишленици дори и в някоя тема.
В противен случай ако всеки хване дървото и тръгнем да се саморазправяме със семкаджиите в парка, с комшията чалгаджия дето бичи Азис по цяла нощ, с циганите които обръщат кофите, с гратисчиите в автобуса, с крадците на антени и тн и тн... представяш ли си какво ще стане :)

Потребителски аватар
Малко_Направен
Автомобил: Mercedes W203
Двигател: 270 CDI

Мнениеот Малко_Направен » Вто 12 юни 2012 10:16

Грозник,прав си братче,много си прав,ама са прави и другите,които казват,че като ни засегнат,тогава почваме да говорим за законите,а инъче гледаме да минем метър,като може.Манталитета ни е такъв,балканци сме,не можем да се променим,не сме лоши хорица инъче,ама що така,какво стана,всички се узвериха.

А по темата,какво да Ви кажа...откраднаха ми колата преди седмица,разследващите органи,даже не си вдигат телефоните,които са ми дали.Нямам никаква информация,какво се случва,взеха ми ключа,връчиха ми едно писмо,че се води разследване срещу неизвестен извършител и до там.Всички,един по един от полицаите,ме питаха,имам ли каско?Ми не,нямам каско.Колата ми беше на 13 год.и не сметнах за нужно да си правя каско.Искам да си вършат работата и да не ми се налага да спя на терасата,за да си пазя колата.Сега ме е страх да си купя кола,за да не изживеем с жена ми същия ужас,да сляза да си товаря багажа,а да няма къде.Та какво викаш колега за антената си?

Потребителски аватар
Iv0o0o0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iv0o0o0 » Вто 12 юни 2012 11:29

колега не си единствен
миналата година отивам на плаж и 15 мин по късно се сещам, че съм си забравил телефона в колата връщам се и що да видя антената я няма долни хора колкото искаш за жалост :)

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Вто 12 юни 2012 12:28

Такъв е манталитета на хората около нас(повечето). Щом в нашият скромен град почнаха разни кражби и да се пипа по колите ,дето допреди 1-2години никой не си заключваше колите на улицата ,защото всеки знае коя кола на кой е и тн... Аз моята кола като я паркирам някъде гледам да е винаги удобна за наблюдение ,защото знам колко са мишчиците дето веднага ще почнат да дерат,пукат,режат и тн.... хорският яд не е хубаво нещо :evil:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”