Haralampi написа:Изводът ти е правилен, но пак не разбирам защо телефоните да са скъпи!?
Дайте ми 1 конкретен модел - ще му изровя най-ниската цена в БГ и в Германия и да видим каква толкова разлика има, че сме се заохкали и запъшкали?!
И пак казвам - доставката от Германия не е толкова скъпа, мито няма, къде е проблема точно, не разбирам!?
Отделно името на темата не се връзва - за цени за апарати ли говорим или за цени на телекомуникац. услуги? Апаратите особено в чужбина се продават основно НЕ от телекомите, а по-скоро от посредници и прекупвачи!
Човек, не искам да те обиждам, ама не схващаш май...
Купуваш си телефон от оператора когато ти излиза по-изгодно отколкото иначе, само дето тука оператора ти го туря мощно с таксите... Или викаш да си взимаме апарати и предплатени карти и да си го разцъкваме...
Аз фактически съм платил апарата за 3 лева, безкрайно по-малко отколкото 120-те лева, но след таксите се оказва много по-скъп. В Швабско си плащаш някаква минимална сума, била тя и 150 лева и те си го избиват останалото от такси 1.2 до 1.5 пъти, а не 5