Windows Vista (има ли почва у нас)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Чет 21 дек 2006 0:16

толкова години чакахме друг Виндоус различен от ХР, че сега ли ще го сменим с Виста :no-no

само се чудя това какво животно е: Microsoft® Windows® XP Media Center Edition 2005 :?:

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Чет 21 дек 2006 8:07

maistora_1 написа:толкова години чакахме друг Виндоус различен от ХР, че сега ли ще го сменим с Виста :no-no

само се чудя това какво животно е: Microsoft® Windows® XP Media Center Edition 2005 :?:

В общи линии - същата бозе с различно име!
А иначе сериозно казано - ужким трябва да е оптимизиран за аудио/видео операции. Лично аз като го разглежадах не видях никаква разлика, освен Логото му.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: Windows Vista (има ли почва у нас)

Мнениеот vasstop » Чет 21 дек 2006 9:28

ori написа:Някой да е подкарвал новия Уиндоус? Интересува ме как се държи на половин гигабайт РАМ и 1.5 гигахерца процесор... Или може би правилният въпрос е: Ще тръгне ли на такава конфигурация? :lol:

Аз - още при пускането след инсталацията зае около 330МБ РАМ. Погледнах го, поиграх си малко и го махнах. Машината се чувстваше много зле с него.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 21 дек 2006 9:38

E това е със всички бети на MS ... нарочно го правят така ..... така беше и с бетите на XP едно време а преди това и с Windows 97 Memphis, бетата на 98 ......... нарочно пускат неоптимизирани версии дето се различават с километри от финалния продукт ;)

Media Center Edition, има допълнителни теми, и софтуер за контрол и използване на тв тунери, камери, дистанционни, и media player е друг и има допълнителни игри .... Използва се в допълнение към специфичен хардуер ...например ASUS P5RD1-V Deluxe , P5W DH Deluxe и цялата DH серия на Асус, както и други мултимедии PC - та

Последна промяна от Tyan на Чет 21 дек 2006 9:43, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Чет 21 дек 2006 9:40

Tyan написа:E това е със всички бети на MS ... нарочно го правят така ..... така беше и с бетите на XP едно време а преди това и с Windows 97 Memphis, бетата на 98 ......... нарочно пускат неоптимизирани версии дето се различават с километри от финалния продукт ;)

Нормално. В крайна сметка ползват потребителите като Бета-тестери.

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Чет 21 дек 2006 12:44

maistora_1 написа:само се чудя това какво животно е: Microsoft® Windows® XP Media Center Edition 2005 :?:

Аз съм с такова. Tyan е обяснил за кво става въпрос. Самия Media Center има още некои бъгове, ма ги оправят.

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Чет 21 дек 2006 16:13

Taкаааа...
От около час и нещо си цъкам по Q-то с едно другарче, което работи в една фирма за софтуер като тестер, демек задачата е 'счупи' приложенията, които разработват.

Та, писа ми много, изводът е един: Vista-та е доста голяма (поредна) стъпка напред в (и за/заради) профанизацията на потребителя (обикновения юзър) - /доста отдавнашна тенденция между другото/, която гълта изключително много ресурси за сметка на никому ненужни шарении (и простотии). Обещала ми е скрийншотове (т.е. плаши ме с тях). За стабилност може би е все още рано да се говори.
И каза още нещо - който си е инсталирал IE7, има мноооого дребничка и бегла представа какво го чака с вистата.

Обаче май най-прав е musura, като каза, че навремето всички сме 'ревали' срещу XP-то, а сега всички сме с него... Та и с вистата така май ще стане...

п.с. в бачкането съм с 2k, а вкъщи с XP (ама в класически вид, щото шаренията ме дразни)

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Re: Windows Vista (има ли почва у нас)

Мнениеот joro_kem » Чет 21 дек 2006 19:00

vasstop написа:Аз - още при пускането след инсталацията зае около 330МБ РАМ.
тФа ного сериозна o.s. бре, щом от рама краде толкоз...

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Чет 21 дек 2006 19:49

аз кат върл фен на епъл и с преки и пресни впечатления от таз ултрахипермегатурбогигатера4по4супер безумно тъпа и тромава ос наречена Виста (а кви ли не имена имаше преди тва) ще кажа, че тва е поредната крайно калпаво взаимствана от епъл идея тез хора от МС бидейки толкова мощни нема ли най накраа да земат да напраат една ос като хората бе аман ;) ...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 21 дек 2006 19:57

mucho написа:...

Тука се забъркваш в един безкраен спор, от който се излиза многоо трудно :wink:

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Чет 21 дек 2006 22:30

да знам закво говориш ма не ми са почва спор са ;) ... това което мога да кажа със сигурнус е, че ако ми са налага да ползвам вин (а то за жалус ми са налага) ще прудължаам да си ползвам вин2к, никъв хп никва виста и так дале ;)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 22 дек 2006 0:06

апропо, нали знаеш, че чичо Бил е един от големите акционери в ябълковата компания :wink:

а и няколко години подред офис пакета ма MS е избиран все за най-добър продукт за мак :wink:

Чичо Бил има възможностите и начините да направи точно това, което наистина иска да направи и го прави точно по този начин, който ще му донесе максимално много милиарди и то успешно вече няколко десетилетия :wink:

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Пет 22 дек 2006 10:56

да да да сичку тва гу знам - дразни ма, че винаги изхожда от финансовата лакомия, а има средствата и възможност да прави далеч по-грандиозни и революционни неща и пак да калкулира огромни печалби, нооо дан са отплесвам ...

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пет 22 дек 2006 16:33

И аз съм съгласен с Масура, вероятно след известно време всички ще сме със Виста, но аз ще гледам да изкарам максимално дълго със ХР, така постъпих и с 98, всъщност все още го имам като втора инсталация и понякога го пускам на работата, за стари ДОС приложения е по-добър от всичко друго, пък и догодина се очаква Сървис Пак 3 за ХР...така че хич няма да бързам,нека мине година-две-три.... :lol: най-малко един сървис пак ще изчакам да му направят на Вистата преди да си го сложа на компа, пък дотогава и драйверите ще са пооправили вероятно :lol:
ПС Ексел 2007 е друга ракия обаче, отсега ми текат лигите - 2 милиона реда, сбогом ограничения :banana

Потребителски аватар
Bojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bojo » Пет 22 дек 2006 18:55

За вас не знам, ама никога няма да си дам машинката на тая ламя.. Нали идеята е операционната система да работи за компютъра, а не компютъра да работи за операционната система.
Така както е тръгнало- Линукс е истината. Стабилен, защитен, вируси изключително малко- да не кажа че няма. Пък и да има- ако не влизаш като root никакви проблеми...Има и winex, crossover office, cedega...
И е също толкова шарен, без да цеди излишни ресурси от компа

Върни се в “ОФФ-Топик - други”