запушване на кола на обществен паркинг

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: запушване на кола на обществен паркинг

Мнениеот hooligans » Сря 11 юли 2012 20:45

Не, че нещо, но това е спешен телефон, трябваше на КАТ да звъннеш, а не да ги занимаваш с глупости....

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Сря 11 юли 2012 20:55

Щом знам кой е,ще отида и ще му дрънна на вратата да излезе и да си премести колата...нито ще звъня в КАТ,нито на Бърза помощ...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 11 юли 2012 23:45

ХАХА - ето една случка от миналата година:

Изображение
Днес 24.06.11 в 22:45 бях свидетел как черен джип Мерцедес G клас СА 9940 НТ с водач, който говори по телефона качва на тротоара в градинката пред информационния център на Министерство на Отбраната (градинката на ъгъла на Гурко и Раковски). На тротоара имаше доста хора, които идваха от събитие, организирано пред Народния Театър (снимката е правена половин час по-късно). Тези хора, които джипът щеше да сгази, възразиха срещу това явно нарушение на законите наглостта на водача. Шофьорът прекъсна разговора си по телефона и се стигна до заплахи.

Обадих се многократно на тел. 166, откъдето ме свързаха с 1во районно, откъдето казаха, че ще пратят екип. На няколкостотин метра по ул. Гурко, имаше полицаи, при които спрях също да сигнализирам. Те на няколко пъти ми обясниха, че АБСОЛЮТНО нищо не могат да направят, защото нощно време няма паяци и дори да паркирам по средата на улицата, нищо не могат да направят. Казаха ми да отида да се жалвам на ул. Шести Септември на г-н министъра Цветан Цветанов!!!

Продължих да звъня на 166 и 1во районно, откъдето няколко пъти ми обясниха, че колегите им са там, за да следят за реда, а не да санкционират нарушения на закона за движение по пътищата и ще пратят КАТ. Затвориха, когато поисках обяснение как е възможно джип да се движи по тротоара и това да не е нарушение на обществения ред. До 23:20 - над половин час по-късно джипът продължаваше да стои паркиран в градинката, а екип нямаше.

В каква държава живеем щом всеки който има джип може да се движи в извънработно време по тротоарите, а полицията е БЕЗСИЛНА? ТОВА ЕВРОПА ЛИ Е?

Не само звънях, а и лично подканвах полицаите да си свършат работата. И те си я свършиха като ми обясниха, че абсолютно нищо не могат да направят.

Потребителски аватар
Miteto
Автомобил: Фейтън
Двигател:

Мнениеот Miteto » Съб 15 сеп 2012 16:04

Пълен ташак е нашата мила родина. Последвах примера на колегата със 112 и така щастлив се чувствах, когато служителката ми каза, че е приет сигнала. Да ама след 30 минути като им се обадих отново да попитам какво става, отговорът беше - районното е проверило номера на колата - служебен автомобил, няма телефон за връзка, нищо не можем да направим. Е в такива случаи на абдикация от страна на контролните институции оставят на гражданите само единствения избор за саморазправа. А аз никак не ги обичам тези работи. 112, 166, градска мобилност, паркинги и гаражи - всички ме пратиха при арменския поп. Това е примитивна държава. Където можеш да правиш каквото си искаш и никой копче не може да ти каже. Би било страшен бизнес едни чстни паркинги 00 - 24 с паяци и като им звъннеш, вдигат колата със солиден снимков материал и доказателства, че е в нарушение и за да си я вземе тариката да плаща 100 лева. Щото държавата не функционира.

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Вто 18 сеп 2012 9:52

Miteto написа:Пълен ташак е нашата мила родина. Последвах примера на колегата със 112 и така щастлив се чувствах, когато служителката ми каза, че е приет сигнала. Да ама след 30 минути като им се обадих отново да попитам какво става, отговорът беше - районното е проверило номера на колата - служебен автомобил, няма телефон за връзка, нищо не можем да направим. Е в такива случаи на абдикация от страна на контролните институции оставят на гражданите само единствения избор за саморазправа. А аз никак не ги обичам тези работи. 112, 166, градска мобилност, паркинги и гаражи - всички ме пратиха при арменския поп. Това е примитивна държава. Където можеш да правиш каквото си искаш и никой копче не може да ти каже. Би било страшен бизнес едни чстни паркинги 00 - 24 с паяци и като им звъннеш, вдигат колата със солиден снимков материал и доказателства, че е в нарушение и за да си я вземе тариката да плаща 100 лева. Щото държавата не функционира.

Функционира, функционира, но за едни има закони, за няма, както се пееше в една стара чалга. Аз по същия начин звъня директно на телефона на 7мо РПУ, понеже се снабдих с него и за обикновени хора бързо реагират, като ги карат да си преместят колите, но имаме едно дебело прасе, наемател в блока със стикер на МВР на колата му, един път беше запушил целия ни паркинг, звънях пак да им сигнализирам, обещаха, че ще го издирят, и естествено - резултат нула, като и станах обект на майтапи от съседите с моите благородни напъни да си търся гражданските права. Това е положението...

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Вто 18 сеп 2012 12:32

Евалата на автора, аз бих постъпила по същия начин. :applause:
Разбира се, че това е правилното. Защо да се занимавам да ритам гуми и да си повреждам обувките, с риск да се контузя, или пък да надувам клаксона и да смущавам всички съседи, събудя още 10 семейства, деца, хора след нощни дежурства... Такива свиркачи много ги "обичам" да ме будят - уникално е чувството аз да страдам, щото някой не знае как да си реши проблема. Има си цивилизован и законен начин да се разправяш.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 18 сеп 2012 13:13

PyMu написа:....или пък да надувам клаксона и да смущавам всички съседи, събудя още 10 семейства, деца, хора след нощни дежурства... Такива свиркачи много ги "обичам" да ме будят - уникално е чувството аз да страдам, щото някой не знае как да си реши проблема. ....

:bowdown :bowdown
и аз много ги обичам... или тези дето си пускат алармата пред блока, па прозореца им е от задната страна и като засвири... няма кой да я чуе....

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Вто 18 сеп 2012 13:52

Към тях да добавим и "високоуважаваните" шофьори на "тихички" дизелвои автомобили, които си разгряват сутрин колите по 10 минути под прозорците преди да тръгнат :dummy:
Толкова е яко да те събужда "одата на трактора"!

Последна промяна от Haralampi на Вто 18 сеп 2012 14:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Благовест

Мнениеот Благовест » Вто 18 сеп 2012 14:04

То така се загрява печка... :screwy mhihi С тракане нищо не става :deal
Така като чета явно аз съм "идиота",който запушва :lol: Ама какво да се направи като няма места,а някои семейства имат по 3,4 тояги,които в месеца излизат два пъти :shock Поне не сме много апартаменти,така че който има зор от комшиите знае къде да ме открие :beer

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Вто 18 сеп 2012 14:12

E... факторът кой колко коли има не е според мен въобще релевантен - за обществените места за паркиране има само един принцип - "кой превари, той завари"! Няма персонални места, няма резервирани и няма квота "на семейство"! Няма и никакво основание да се счита "прилежащо" към околните жилищни сгради или къщи! (Как ми е омръзнало да обяснявам на селяни, че мястото на улицата пред къщата им не им принадлежи, не е резервирано за тях и няма абсолютно никакво значение аз къде живея!)

Който иска подобни екстри трябва да купи терен или да плаща наем.

Ако някой твърди обратното, моля да ми покаже закон по силата на който това важи и веднага ще се съобразя!

Потребителски аватар
Благовест

Мнениеот Благовест » Вто 18 сеп 2012 14:28

Така е...Законово няма как да се противодейства на това.Въпросът опира малко до морал и лично неудобство.
Как звучи 4 коли паркирани една до друга като аптекарски шишета и в един момент се получава,че хората с по една кола няма къде да паркират...към това добавяме,че въпросните 3,4 автомобила са паметници-сиреч от тях да се освободи място си е направо природно явление.Автомобилите не могат да минат като неизползваеми според закона,защото имат рег.номера и минават ГТП всяка година...но не това ми е идеята.Имам предвид,че ако на моята фамилия са отговорни 4 автомобила,няма да ги спирам една до друга и да заемам места,щото ми става неудобно...Гледам да не обръщам внимание на подобни дребни детайли,поне не дигат гири като бъдат запушвани :talk:

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Вто 18 сеп 2012 14:34

Haralampi написа:E... факторът кой колко коли има не е според мен въобще релевантен - за обществените места за паркиране има само един принцип - "кой превари, той завари"! Няма персонални места, няма резервирани и няма квота "на семейство"! Няма и никакво основание да се счита "прилежащо" към околните жилищни сгради или къщи! (Как ми е омръзнало да обяснявам на селяни, че мястото на улицата пред къщата им не им принадлежи, не е резервирано за тях и няма абсолютно никакво значение аз къде живея!)

Който иска подобни екстри трябва да купи терен или да плаща наем.

Ако някой твърди обратното, моля да ми покаже закон по силата на който това важи и веднага ще се съобразя!

Колега прав си донякъде, но винаги има едно НО. Не може да се спира вместо да се паркира, каквато е масовата тендеция напоследък, засили се "селянина" и спре ама колко място заема не го интересува нали той е спрял(паркирал), редовно се карам с такива индивиди. Другото НО е през зимата неможе аз да рина като идиот сняг (както последната зима) и бай мангал видял че изчистено чакай да спра. Естесвено въпросният индивид ще бъде затрупан с избутаният сняг, пък после нека и той да изчисти за да излезе. Не одобрявам издевателства върху колите на тъпаците.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Вто 18 сеп 2012 14:37

Ами... откровено казано на мен не би ми било неудобно ако имам 4 коли да ги спирам една до друга! Няма нищо неморално - и аз както съседите плащам данък за всяка кола поотделно! И аз плащам пътен данък! Т.е. аз плащам 4 пъти повече от съседите с по 1 кола. Нормално е да мога да ползвам 4 пъти повече места!

Но и обратното - не бих се разсърдил ако в даден момент се окаже, че всички места са заети и трябва да спра другаде - пак казвам, за мен и моралното и неморалното правило е само едно - "кой превари, той завари"!
То по тая логика тия дето нямат коли да се сърдят защо не им оставяте по едно свободно место като им идват гости :screwy

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 18 сеп 2012 14:41

bobidi написа:Другото НО е през зимата неможе аз да рина като идиот сняг (както последната зима) и бай мангал видял че изчистено чакай да спра. Естесвено въпросният индивид ще бъде затрупан с избутаният сняг, пък после нека и той да изчисти за да излезе. Не одобрявам издевателства върху колите на тъпаците.

Тоест ти като отидеш някъде и видиш две места - едното изчистено, а другото цялото в сняг почваш да чистиш затрупаното, за да паркираш там, така ли? mhihi

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Вто 18 сеп 2012 14:45

Само да спомена, че законово всеки е задължен да чисти снега и леда пред дома си :idea: Не в полза (само) на личния си автомобил, а въобще - в полза на обществото!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”