Усвояване на тераса - въпрос

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Re: Усвояване на тераса - въпрос

Мнениеот azrod » Сря 11 юли 2012 13:36

scuba написа:
azrod написа:Не бой се, ще има! На колегата кооперацията е строена преди 11 години, ами от 5 вече във всичките стаи има слягане и напуквания!

...

Хахахаха.. моята кооперация е строена през 1976. И странно защо няма напуквания. Да взема да викна твоя майстор да дойде да ми направи малко пукнатини а? Чувствам се преебан че нямам пукнатини деба

Айде да не се заяждаме ако обичаш!? 76-та година с газобетон ли са ти стените - не!
С риск да отнеса предупреждение - можеш да викаш който си искаш, мен това не ме интересува, просто предупредих момчето, а ти като имаш толкова много и добри майстори вземи му прати един и му гарантирай, че няма има пукнатини!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 12 юли 2012 7:10

Пак малко оф на темата, ама ше се включим по въпроса с пукнатините. Първо - пукнатините на самия газобетон ли са или само на шпакловката отгоре!? Защото едва ли са се напукали самите тухли /възможно е де/ по скоро е шпакловано директно отгоре, без да се сложи мрежа или да се съобрази материала за шпакловане със самата тухла. Просто газобетона е сух и бързо дърпа водата от шпакловката, така форсира узряването и се получават паяжините. Пример: имам в къщи 2 зазидвания на прозорци по 1-2кв.м в къщи с газобетон. Шпакловал съм ги с най- обикновен теракол и вътре и от вън, като от външната страна съм сложил мрежа, за 3-4 години вече няма нито една пукнатина, а от вътре станаха на паяжини шпакловките. Сега да не кажете, че съм балък та отвътре съм си спестил мрежа, ще има на мястото гипсокартон на конструкция с вътрешна изолация и напуканото няма да се вижда надявам се в края на лятото :D

Към колегата пуснал темата - един нивелир, пистолет и пяна 4-5 реда итонг са за един дообяд работа ако не са ти ръцете заврени в г.... Хубаво е крайните тухли да им се направят някакви шипове от арматура за да се захванат към съществуващата стена да не се изсипят на земята.

azrod
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 12 юли 2012 8:18

Бачо Калине, така ги прави и другаря в кючук перис, ама ти казвам, че тухлите се изпонапукаха, а са на 4 реда. Пукнатината се получи в средата на стената (около 3м е цялата). В средата остави 1.60 за джамлък и точно в самата му среда се получи пукнатина на най-горния ред е на мястото на фугата, на следващия ред е цепната тухлата, след това пак на фугата и най-долната тухла е хем-хем разцепена и тя. Да добавя само, че са дупчени и имат железа, не са пропаднали от "вятъра" на терасата :applause: Келяв материал и тва е, аз лично предпочитам Фурати ама знаеш ли дали ще издържи тежестта скапаната тераса :D

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Чет 12 юли 2012 8:59

azrod написа:Бачо Калине, така ги прави и другаря в кючук перис, ама ти казвам, че тухлите се изпонапукаха, а са на 4 реда. Пукнатината се получи в средата на стената (около 3м е цялата). В средата остави 1.60 за джамлък и точно в самата му среда се получи пукнатина на най-горния ред е на мястото на фугата, на следващия ред е цепната тухлата, след това пак на фугата и най-долната тухла е хем-хем разцепена и тя. Да добавя само, че са дупчени и имат железа, не са пропаднали от "вятъра" на терасата :applause: Келяв материал и тва е, аз лично предпочитам Фурати ама знаеш ли дали ще издържи тежестта скапаната тераса :D

Колега имал съм случай с чупене на пътен конус на шахта докато го вдига багера за транспорт, та вдига багера 1-вия - чупи се на половина, вдига втория и той на парчета, като сменихме доставчика спряха да се чупят, сам си прави извода.

ШпаХловка не шпаКловка, нещо и компа ми показва грешка - ще трябва и него да го ограмотявам :a boi de

azrod
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 12 юли 2012 11:37

Аз съм си го направил отдавна и не искам повече да си чеша клавиатурата по пръстите, просто уведомявах човека и споделих това, което видях съвсем скоро. И на мен ми е ясно, че тухлата четворка печена през комунизма има много повече мат'риал и е изпечена в пъти по-добре отколкото сегашните, ама уви можем ли всички да намерим тухли на по 30 години за да строим каквото и да е. Взимаме това, което е на пазара, а пък само времето показва добро или лошо.
Аз за конуси и мигалки си имам откъде да ги взимам ако ми потрябват, другите да му мислят :beer

П.П.: Шпакловка или шпаХловка е чуждица и точно поради това се бърка кое и как се пише. Все едно да спорим за лидер и лийдъ'...

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Чет 12 юли 2012 12:33

azrod написа:П.П.: Шпакловка или шпаХловка е чуждица и точно поради това се бърка кое и как се пише. Все едно да спорим за лидер и лийдъ'...

Няма спор шпахла е, вземи кой да е грамотно написан учебник, по стоманобетон или сградостроителство или ...

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Чет 12 юли 2012 12:47

Върни се в “ОФФ-Топик - други”