Нужна ли ни е полицията?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Re: Нужна ли ни е полицията?

Мнениеот R@do » Сря 11 юли 2012 16:37

Разбира се, че ТРЯБВА!

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Сря 11 юли 2012 16:48

lokva написа:да нужна е. но докато не обвържат заплатите които вземат със свършената работа никои няма да си мръдне пръста да свърши поне малко работа

Точно това пък би било безкрайно погрешно. Виж в болниците като навързаха доходите на докторите с "резултата" (клинични пътеки и т.н.) какво става. Вместо да мислят какво точно ти има и как най-добре да те излекуват, те си правят сметки по какви пътеки да те пуснат и колко пари ще изкарат. Или пък ако виждат какъв е проблема и че няма "пряка пътека" как да те прекарат все пак за да се стигне законно до нужното изследване.

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Сря 11 юли 2012 16:51

Трябва да има полиция, но не и в тоя и вид, 99% заплатчовци и мошеници, и надявам се 1% кадърен и съвестен кадър, относно парите които се отпускат, от горе може и да са тръгнали 3% от БВП, но въпроса е колко са стигнали до долу, щото поне по думите на полицаите които познавам и с които се срещам напоследък положението е катастрофално.

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Сря 11 юли 2012 17:16

Полицията
Правят повече нарушения от който и да е било без да са санкционирани, самите те не спазват законите който са съблюдават!
Колега, много съжалявам за колата, но честно да ти кажа забрави я. Дори и да ти я намерят те няма да ти я дадат с хиляди претексти. Виж темата на друг колега който вече една година ходи по мъките и се опитва да си вземе колата която стой в РПУ -то viewtopic.php?f=60&t=270638

Последна промяна от Vlad777 на Сря 11 юли 2012 17:43, променено общо 1 път.
Причина: Нека не навлизаме в личностни квалификации и обиди.

Потребителски аватар
Y.J
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Y.J » Сря 11 юли 2012 17:18

И каското не е много сигурно вече , преди 2 седмици на приятел му откраднаха колата в София.
Няма да споменавам марка или фирмата в която е сключена застраховката но по телефона му рекли , че от 1 година не изплащат каскота и че собствениците постоянно се сменяли и крадяли пари. Да му мислим ние facepalm

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 11 юли 2012 17:41

Y.J написа:И каското не е много сигурно вече , преди 2 седмици на приятел му откраднаха колата в София.
Няма да споменавам марка или фирмата в която е сключена застраховката но по телефона му рекли , че от 1 година не изплащат каскота и че собствениците постоянно се сменяли и крадяли пари. Да му мислим ние facepalm

Ми кажи фирмата та да не стъпваме там де,какво,реклама ли ще и направиш :Mr Green Fun

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Сря 11 юли 2012 17:55

filipov написа:Полицията
Правят повече нарушения от който и да е било без да са санкционирани, самите те не спазват законите който са съблюдават!
viewtopic.php?f=60&t=270638

Изключително вярно, почти не познавам полицай който да не работи още нещо, като някой от тях като 2-ро занимание развиват частен бизнес (абсолютно забрано) използвайки регистрация на 3-то лице (което е още едно нарушение на закона), не веднъж ми се е случвало докато возя полицай да ми каже - „За какво се връзваш ..." или „За какво ти е тоя колан..." :screwy ,злоупотребата със служебно положение и мързела в работата са изключително голям проблем в тази институция.
ПП Никой не обиждам просто споделям факти на които се натъквам ежедневно.

Потребителски аватар
Малко_Направен
Автомобил: Mercedes W203
Двигател: 270 CDI

Мнениеот Малко_Направен » Сря 11 юли 2012 18:33

Прежалих я аз вече,ама много ме е яд,че изискванията за нас стават все повече,а насреща нищо,зеро,нула.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Сря 11 юли 2012 21:40

Y.J написа:но по телефона му рекли , че от 1 година не изплащат каскота и че собствениците постоянно се сменяли и крадяли пари.

Това малко не го разбрах. Препродават ЗК и не си дават зор да плащат каско при кражба ли? Казвай кои са - ако трябва на принципа "започва с Ду и завършва на Нав".

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 11 юли 2012 22:15

Грешна е системата и организацията...тотално сбъркана.
В полицията,в здравеопазването,в образованието.....значи ли това,чед те неса ни нужни!Не са ни нужни некомпетентните хора имащи властта да бъркат и променят системата единствено само в техен интерес.Институциите нямат нищо общо с това...още по-малко хората работещи в тях!Те са част от държавността и е крайно неразумно да поствяме под въпрос съществуването им!

ssimoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ssimoo » Сря 11 юли 2012 22:45

голяма част от полицайте и изобщо от държавните служители са уредени на позицията си от тате, вуйчо, чичо, дядо и така на татък и са прередили стотици други по кадърни кандидати, и понеже не са положили капка труд за този пост не им пука особено как ще си вършат работата :)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 12 юли 2012 7:27

Ще си позволя да се впиша в тая тема с едно изречение, макар че хич не ми се иска.
Vlad777 написа:Полиция ни е нужна, но не тази, която имаме, защото тя не ни върши работа.

Бюджетът на МВР за 2012 г. е 1 милиард лева! 1 000 милиона потъват в една система с изключително ниско КПД.

Съжалявам за колата, изглежда добре на снимките.

И ще добавя един цитат в подкрепа на думите ми:
.

Влади, гледам за пореден път вадиш разни такива статистики, преди седмица време мисля беше за числеността на МВР, хайде замисли се МВР с бюджет от 1 000 милиона и 60000 хрантутковци каква му е структурата!?
От тая численост полицаи на пътя и дознатели са сигурно макс 20к човека, останалото пожарникари, жандармеристи, гранична полиция, академия, училища, администрация........ списъка е дълъг.
Та най- лесно е полицията чеп за зейе на става от нея, полиция обаче няма, а това което го има работи с допотопна техника и ограничени на минимум лимити за всичко. Иначе е гот по телевизора като се пръкне сабаале Цолова и каже 60 хиляди души полиция, на първо място в европа по разходи за полиция, а работа никаква не се върши.
Та те така те :да:

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Чет 12 юли 2012 7:49

К.Одаджийски написа:Ще си позволя да се впиша в тая тема с едно изречение, макар че хич не ми се иска.
Vlad777 написа:Полиция ни е нужна, но не тази, която имаме, защото тя не ни върши работа.

Бюджетът на МВР за 2012 г. е 1 милиард лева! 1 000 милиона потъват в една система с изключително ниско КПД.

Съжалявам за колата, изглежда добре на снимките.

И ще добавя един цитат в подкрепа на думите ми:
.

Влади, гледам за пореден път вадиш разни такива статистики, преди седмица време мисля беше за числеността на МВР, хайде замисли се МВР с бюджет от 1 000 милиона и 60000 хрантутковци каква му е структурата!?
От тая численост полицаи на пътя и дознатели са сигурно макс 20к човека, останалото пожарникари, жандармеристи, гранична полиция, академия, училища, администрация........ списъка е дълъг.
Та най- лесно е полицията чеп за зейе на става от нея, полиция обаче няма, а това което го има работи с допотопна техника и ограничени на минимум лимити за всичко. Иначе е гот по телевизора като се пръкне сабаале Цолова и каже 60 хиляди души полиция, на първо място в европа по разходи за полиция, а работа никаква не се върши.
Та те така те :да:

Колега, вярно е, че истината е някъде там, но факт е, че се работи критично зле, решение има просто, който прецени, че не може да работи качествено в тази среда нека смени прозвището или поне работодателя, но не става истината е, че държавните структури са пълни със заплатчовци които мислят главно за 15-то и 30-то число на месеца и за това как да чопнат някой девидент покрай службицата.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 12 юли 2012 8:05

Ами и армията в този й състав е 90% купчина шкембелаци дето не знаят защо са там! Едни се борят да идели в Афганистан и то не с някаква друга цел ами щото "тука си му върви заплата, а пък той ша взима по 80$ на ден командировъчни". Други пък ги пращат поради опита и знанията натрупани ИМЕННО в тази казарма и хилядите професионални курсове дето държавата им е платила, те пък не щат, щото било опасно ама тук си им е добре... Това армия ли е ? Може ли да се сравни изобщо с победите и с патриотизма тласкал воините през която и да е война със сегашния ТАЛАШ?
Знам, че има доста колеги военни, нека да не се засягат ама да сложат ръка на сърцето и да ми кажат колко от тях при евентуален проблем с Турция, Македония, Сърбия ще сложат Ак47 на рамо и ще тръгнат с готовност за бой и колко ще си вземат същия калашник и ще се приберат вкъщи да бранят само и единствено имота и семейството си, държавата и другите граждани кучета ги яли, те кво са им дали ?!?
Съжалявам ако съм обидил някой, но аз така го виждам и така го пиша...
Подобно е и в полицията - 20% от тях се опитват да свършат нещо както трябва и кво се получава ? Или единия го гонели цяла тумба циганьори да го бият, как ще им пише актове, че нямат книжки, може да са малцинство ама ей сега се събират сто човека и веднага им стават мнозинство на 1-2-3 патрулки и настръхват срещу тях с гневни думи... И ръководния орган кво прави ?!? Бърка си в г*за и вади умното решение да го премести тоя човек в друг район да не вземе да пострадал и после да се плаща трудова злополука :dummy: Да не говорим, че тоя милиард го усвояват 1-2-3-10 чичковци и за редовия полицай няма пари за лятна униформа, за телефон или дори за бензин да патрулира !!! Тя системата е крива и рано или късно се изкривява всеки, който е в нея, колкото и ревностен защитник на правдата да е ...
Другите 80% са ни ясни, "дай някой лев и няма да та закачам", "ааа не даваш, фани тоя измислен акт", "и кво като обжалваш, ти знаеш ли кой съм аз?" те на такива реплики не знам да му се развикаш ли, да извадиш като циганина брадва ли, да ревеш ли на какъв произвол си подложен и не можеш да се защитиш?!

Имам едно предложение - дайте като в училище да напишем по едно кратко есе на тема "Родната полиция ни пази - какво очакваме и какво получаваме от нея?"

Едит: Само на мен ли ми показва докато четох една страница мнения, а като тръгнах да пиша коментар случаааайно видях и втората, след публикуването се оправи де ...

Последна промяна от azrod на Чет 12 юли 2012 8:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 12 юли 2012 8:08

2.4I написа:Колега, вярно е, че истината е някъде там, но факт е, че се работи критично зле, решение има просто, който прецени, че не може да работи качествено в тази среда нека смени прозвището или поне работодателя, но не става истината е, че държавните структури са пълни със заплатчовци които мислят главно за 15-то и 30-то число на месеца и за това как да чопнат някой девидент покрай службицата.
Тя истината е някъде там вярно. Трябва обаче кардинална промяна като се почне от закони някои и влагане на още средства и то много. Защо не е като в щатите примерно, проверка и спиране на автомобил, става само с автомобил и наличие на основание. Проверката пред камерата на колата се прави и така ще станат нещата. Ама това изисква сигурно милярд лева за купуване на патрулки с камери, с компютри, с радиостанции, джипиеси и какви ли не още, та едва ли скоро ще стане това.
При нас май месец идваха на състезание с кучета румънски и македонски полицаи. Румънците идват с 3 кучета, с мерцедес спринтер разделен на 6 клетки оборудвани с климатик да не им е топло на животинките, за полицаите също има климатик де.
за униформи и работно облекло да не говорим, носеха си поне по 3 различни удобни и красиви униформи и безброй работно облекло. Македонците идват с е такова
Изображение
оборудвано за 2 кучета.
Моите колеги, които вършат същата работа и печелят състезанието си купиха лични Пасат Б4 комби, Опел кадет комби и Опел омега комби, спаркаха си по една клетка с електрожена за да си возят кучетата.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”