Промишлена нафта !?!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
estariol_
Автомобил:
Двигател:

Re: Промишлена нафта !?!

Мнениеот estariol_ » Пон 16 юли 2012 20:42

Gigabyte написа:лично аз от промишлената съм по-доволен ,отколкото бензиностанската :roll: сипвай смело ,3ката тди вървя и върви все още без никакъв проблем както и на един пртиятел ТДИто :lol:

Съгласен съм със колегата.
Аз преди години карах едно венто ТДИ с такава нафта и със смес от нафта и масло съм го карал никакъв проблем не съм имал.Прекарваш го през фуния със цедка и щом мине през нея ще мине и през двигателя,само не си правете такива експерименти с новите двигатели (коман реал или помпа дюза),защото ще съжалявате също като мен.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 16 юли 2012 21:40

Тъй като гледам иде реч за крадена нафта....досега не съм виждал тема в този форум в която да се толерира кражбата на гориво.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пон 16 юли 2012 21:57

Не е задържително да е крадена нафтата, само неплатения акциз е кражба от бюджета т.е. От всинца ни. Това ако сме супер правоверни де ;)

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Вто 17 юли 2012 11:09

joker написа:Тъй като гледам иде реч за крадена нафта....досега не съм виждал тема в този форум в която да се толерира кражбата на гориво.

Не е крадена нафтата, просто един приятел има такава, за която ми каза, че ако става да я сипя в колата ще ми каже и прилична цена.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 17 юли 2012 11:27

Ако те хванат с такава нафта в колата може да ти сложат "гривните" веднага.

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Вто 17 юли 2012 11:34

колега ако не е краден (все от някой нещо, дори и да е само акциза) то ще ти пристига със сертификат и тнт. и сам ще разбереш за чий ти е тая тема - внимавай да не те хванат, че глобите са големи + конфискуване на МПС в някои от случаите.
По въпроса с горивата има много изписано във форума (и не само) - търси, чети, ще имаш нужда и полза ако ще тръгваш по тоя път.
Съвет, ако караш малко не се занимавай, риска е безсмслен, главоболията също, имай предвид, че ползването на почти какво да е гориво, различно от продаващите се по бензиноколонките *газколонките, в МПС с двигател в вътрешно горене, се окачествява като престъпление.Та дори и да караш много имай едно на ум.Аз лично съм за спазване на законите, но има закони които са тип „Закона за първата брачна нощ" ,в случая законите уреждащи търговията и употребата на горива в БГ са частично от този тип.

myrco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrco » Пет 20 юли 2012 11:44

Когато догонят качеството на живота и доходите на "Европа" тогава да ми държат сметка как се придвижвам и отоплявам.....

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пет 20 юли 2012 11:53

radi_nrj написа:Ако те хванат с такава нафта в колата може да ти сложат "гривните" веднага.

Е как ще ме хванат?Да не ми правят проба на нафтата в резервоара :063:
Освен това няма да иде в центъра на града и да почне да развява тубите :Mr Green Fun

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пет 20 юли 2012 12:34

Ще те хванат, например като пишеш из форума, че наливаш такова гориво. Ако си мислиш, че форума е анонимен, и не може да се разбере кой си...Стига да им се занимава, има си начини.

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Пет 20 юли 2012 12:46

Цедиш нафтата и сипваш 2 кубика изгорих от таз нафта имах един резервоар още от комунизма дядото го е взел от бившия диамант (стария стъклозавод в Разград) имах проблеми само зимата трудно палеше. Сега след изчерпване на количествата зимата пак трудно пали явно не било от нафтата :mrgreen:

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Пет 20 юли 2012 13:08

Много е важно горивото какво е, ако е от индикираното, то доколкото съм запознат вече се индикира с изотопна боя, т.е. установяването на такова гориво в резервоара не е прякосвързано с физическо взимане на проба от него.
На черния пазар е пълно с горива с различен произход, не отстъпващи кой знае колко на това което се продава по колонките, има доста горива които са отпаден продукт на „Х" производство които на вид са отвратителни (примерно подобно гориво доколкото ми е известно се получава като отпаден продукт при битумните керемиди и някои полимерни производства), но са добър заместител на дизеловото гориво от колонките, важно е да се знае какво е горивото за да се даде коректно мнение, т.е. много е важно какво е горивото, т.е. индикиран дизел или ?

Потребителски аватар
vanesto

Мнениеот vanesto » Пет 20 юли 2012 14:56

Авторът на темата имаше предвид промишлена нафта, която пристигаше при нас конкретно с Декларация за съответствие на качеството на течните горива, където пише че съответства на Тежко гориво, според изискванията на Наредбата за изискванията за качеството на течните горива, условията, реда и начина за техния контрол.
л.6 т.8. (предишна т. 6, изм. и доп. - ДВ, бр. 69 от 2005 г., предишна т. 7, изм., бр. 76 от 2007 г.) тежки горива съгласно определението по § 1, т. 7 от допълнителната разпоредба и техническите спецификации на производителите със съдържание на сяра:
а) до 3,0 % (m/m) - от 1 януари 2007 г.;
б) до 1,0 % (m/m) - от 1 януари 2012 г.
Ал.1, т.7. "Тежко гориво" е:
а) (изм. - ДВ, бр. 76 от 2007 г.) течно гориво от нефтен произход, с изключение на корабно гориво, включено в тарифни номера от 2710 19 51 0 до 2710 19 69 0 по Комбинираната номенклатура на Република България, или;
б) (доп. - ДВ, бр. 76 от 2007 г.) течно гориво от нефтен произход, различно от дефинираните в т. 2, 3 и 4, което поради границите си на дестилация попада в категорията на тежките масла, предназначени за използване като гориво в стационарни инсталации, и от което по-малко от 65 % обемни (включително загубите) дестилират при 250 °С по метод ASTM D 86. Ако дестилацията не може да бъде проведена по ASTM D 86, продуктът също се категоризира като тежко гориво. "
Който му се занимава, може да сравни показателите с тези от Приложение 2, където е дизеловото гориво за автомобили.

Потребителски аватар
vanesto

Мнениеот vanesto » Пет 20 юли 2012 15:03

С две думи, ал.1, т.7 казва, че горивото може и да не отговаря на никакви показатели, и тогава е тежко гориво scare

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Пет 20 юли 2012 16:09

Колега имам сертификат от подобно гориво, в него пише „Горивото отговаря на Евро5„, масата от законно продаваното гориво за отопление или ... промишлена нафта е индикирано стандартно дизелово гориво, ще да рече дизел на който му се плаща мижав процент акциз, но това гориво отово повтарям е забранено за двг и е под строг контрол, като цяло при акцизните стоки нещата са малко ... примерно при акцизните твърди горива има седния момент / за отопление на населението е без акциз, за фирми... държавни институции с акциз, в общи линии далаверата е в неплащането на акциза.

Потребителски аватар
vanesto

Мнениеот vanesto » Пет 20 юли 2012 16:17

Да, съгласен съм, че при всички случаи е незаконно да се сипва в автомобила, но имах предвид че трябда да се види на сертификата какво пише - какъв точно тип е. Защото ако реши някой да нарушава закона, в единия случай може да няма последствия за колата, ама в другия случай не се знае какво ще стане с нея.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”