Съвети как да възпитаме малко куче

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Имам нужда от съвет за куче порода боксер

Мнениеот enigma79 » Сря 18 юли 2012 11:43

zografski Съвсем точно го каза,който има възможност в хотели за кучета както е на запад,който не при приятели и роднини.Както казах кучето трябва да свиква да е самостоятелно,това не значи че трябва да се храни само и тем подобни.Мисля че стана ясно какво искам да кажа :deal

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Сря 18 юли 2012 11:52

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Чет 19 юли 2012 11:58

Малко ъп :

Днес Мишка е в къщи.Трябва да призная , че съм учуден колко бързо се учи.Преди да дойде вече всичко беше подготвено.Посрещнахме я без прекалени емоции - тихо и спокойно.Учудващото е , че пича от Лео Екс. каза , че палето не е издало звук.Тук съшо не скимти.Ето как подхождам :

1 нахраних я и дадох водичка
2 опознаване на терена
3 ходихме до тоалетна на терасата - тук мисля че направих греШка , като измих веднага :?:
4 запознахме се с леглото - за не повече от 10 мин се научи кое е "клетка".В момента като и дам команда "клетка" отива на мястото си :shock
5 започнах серия от планирани излизания , за да започне да свиква да е сама - В dog.bg има доста полезна тема за това :012:

Лирическо отклонение - доста мие трудно в момента , защото искам само да я мачкам :oops:

6 кучето стоеше доста спокойно в леглото си за това и дадох първата играчка
7 първо планувано излизане от апартамента за 15 мин в съседите.Кучето остана спокойно и не издаде звук.Излизането съчетах освен с даването на играчка и подаване на "Ще се върна" (това ще е вербалният знак , че ще отсъствам за кратко)
8 След като се прибрах Мишка легна да спи.Затворих вратата към хола , за да свиква да е сама.
9 събуди се и последва кратка игра и отново команда "клетка" и от хола сама отиде и си легна в креватчето :shock

Всичко това съчетавам с вербални похвали.За по късно имам още едно планувано излизано излизане от 15 мин.

Скоро ще пуска снимки и ще продължа с темата - как да възпитаме малко куче.Ще описвам какво правя и дали има ефект.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвети как да възпитаме малко куче

Мнениеот nasko1978 » Чет 19 юли 2012 12:03

Супер,браво.Дай снимки.
Трябва да си строг и последователен при обучението! :applause:

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Чет 19 юли 2012 13:58

Да спомена нещо важно :

тъй като преди малко се събудихме от сън , пак ходихме да пишкаме на терасата.Имайте предвид , че като обучавате кучето да пишка на определено място е препоръчително да не си играете там с него.

Както правя аз - взимам една цигара ( да се занимавам с нещо ) и приканвам Мишка да излезе сама на терасата.Аз си пуша без да и обръщам внимание.След като си свърши работа , задължително похвала и веднага вътре.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Чет 19 юли 2012 14:22

Пооопринцип продават и памперси за кучета с 1 капкомер се капва няква течност и кучето се учи да ходи по нужда само на определеното място.

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Чет 19 юли 2012 15:54

Не винаги деистват тия памперси.

Браво колега давай снимки :bowdown

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Чет 19 юли 2012 16:01

Аз моят змей така го отгледах с памперси. После му трябваше 1 седмица да свикне и на вън, но това е нормално :)

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Чет 19 юли 2012 16:14

И аз моя се опитах да го науча на памперси,но веднъж се изпишка на памперса 3 пъти на килима :D от там му хванах горе-доло режима на пишкане и го привиквах на терасата като му дойде времето.
Иначе е нормално кучето да се изпуска и вътре чат-пат,въпреки че е научено на терасата.В никакъв случай не му се карай колега,просто забърсваш и до там.
Те са бебенца и немогат да се стискат все още,ако не го усетиш и не го извикаш на терасата е възможно да пишка където му дойде зор :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 19 юли 2012 21:18

Уважаеми nigga...продължявам да твърдя,че не знаеш как се обучава куче....самият факт,че от самото начало се мъчиш да ползваш "вербални награди" говори за това...и моля те не ме наричай ЖокерЧЕ,че като не ми знаеш възрастта някак си е неудобно ненужното фамилиарничене.
Не е проблема,че кучето ще е с някой друг...проблемът възниква от това,че нарушаваш емоционалната връзка и нанасяш психотравма на кучето с твоето отсъствие.Кучето винаги има само един лидер и неговото отсъствие го обърква и подтиска...накратко това е стрес за него.Системният стрес срива жестоко имунитета и кучето(както при хората) става много по-възприемчиво към болести...

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Чет 19 юли 2012 22:19

joker написа:Уважаеми nigga...продължявам да твърдя,че не знаеш как се обучава куче....самият факт,че от самото начало се мъчиш да ползваш "вербални награди" говори за това...и моля те не ме наричай ЖокерЧЕ,че като не ми знаеш възрастта някак си е неудобно ненужното фамилиарничене.
Не е проблема,че кучето ще е с някой друг...проблемът възниква от това,че нарушаваш емоционалната връзка и нанасяш психотравма на кучето с твоето отсъствие.Кучето винаги има само един лидер и неговото отсъствие го обърква и подтиска...накратко това е стрес за него.Системният стрес срива жестоко имунитета и кучето(както при хората) става много по-възприемчиво към болести...

Съгласен съм, като е малко не трябва да го оставяте мн. мн. самичко. Даже аз моя до годинка много рядко го оставях сам. Ако продължаваш така нищо чудно да започне да ти прави мизерии вкъщи още от съвсем малък веднага щом го оставиш сам. За него не само че си стопанин ти си му все едно майка (баща) както искаш го разбери той гледа теб и ти подръжава по свой си начин. Иска си внимание докато е на няколко месеца не го прави нещастен, защото ти си му най - скъпото на този свят. Представи си че все едно е малко дете, на 1 год. родителите оставят ли си децата сами?

Потребителски аватар
BeerLover
Автомобил: BMW E36 Coupe
Двигател:

Мнениеот BeerLover » Пон 20 авг 2012 12:48

Здравейте колеги. На скоро почина каракачанката ми на село и един приятел ме посъветва да си взема ротвайлер/ка( все още се чудя какво да е ).Има книга за породата ротвайлер и неска си я поръчах,но ако някой от колегите знае нещо интерестно за породата кое как става бих се радвал да поговорим и да ме посъветва. Благодаря :beer

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 20 авг 2012 20:44

Moя кокер съм го свинал /иначе и на работа е с мен/ Когато излизам идва до мен , гледаме се и му обяснявам :"отивам да взема нещо и ще се върна бързо.Лягай да спиш".Гледа ме гледа ме и се врътва и си ляга да спи. Оставял съм го в офиса сам и съм ходил до Бургас и обратно - никакви проблеми, никакви щети. Само дето следобяд правим двойн по км разходка задължен съм му/.Мога да го взме а с мен /на климатика няма проблеми в жегите/ , но да лашкам по завоите няма смисъл.

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Вто 21 авг 2012 8:47

BeerLover - говори с Жокера и Брабуса - а ако се решиш след 3 месеца мога да ти намеря един прекрасен Куч от марката.

А иначе какво се случва с моето песче ( 2 месеца и 21 дни ) - не знам дали колегите са прави , че си нямам и идея за това как се обучава / възпитава куче , но Мишка вече ходи само на вън по нужда , остава само за различен период от време - 2 до 7 часа и не си е и помислила да направи някоя беля ! Основните неща като - седни , лягай , стой мирна , донеси и т.н. вече ги владеем и още много други.

Кучето е изключително умно и разбрано и вече е любимец на всички.Имаме си 2 приятелчета - пит на 4 месеца и английски кокер на 2 год.

Ваксини , обезпаразитяване ( вътрешно и външно ) , чип , международен паспорт - всичко както си му е реда

Яде гранули , дробчета , зеленчуци , ориз ....

пс - моля , някой да не започне да ми обяснява , че е рано да я извеждам - това си е мое решение !!!

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Вто 21 авг 2012 8:57

Снимките малко съкс ама.....
Прикачени файлове
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg