Писна ми от тая държава!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Аз съм си ги платил до стотинка и съм изряден отвсякъде - данък, преглед, гражданска, каско, годишна винетка вече трета година, изправен автомобил, който не е регистриран на инвалид. Не искам пътища като огледало, а просто пътища по които да не ми се разбива предницата, кривят джантите и полицаите да ме спират и да просят. Много ли искам?
-
- Автомобил:
- Двигател:
дупки
Тази отсечка е нещо страшно.Говорим за отсечката между пътен възел Мътивир и Ихтиман.За съжаление минавам оттам почти всеки ден и всеки път споменавам родата на хората ,които са отговорни за това състояние на пътя.Това не може да се опише,това трябва да се види.Дори са махнали знака за винетка в края на Ихтиман.Моят съвет е:не минавайте по тази отсечка по възможност.
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
w_smith написа:Аз съм си ги платил до стотинка и съм изряден отвсякъде - данък, преглед, гражданска, каско, годишна винетка вече трета година, изправен автомобил, който не е регистриран на инвалид. Не искам пътища като огледало, а просто пътища по които да не ми се разбива предницата, кривят джантите и полицаите да ме спират и да просят. Много ли искам?
Писъл съм го и друг път: Неплащането на данъци, е вид протест!!!! Справка: Гражданските протести и неплащането на данъци в САЩ по време на войната във Виетнам. Плащането на данъци е "вид търговска сделка" с Държавата. Тя със силовите си структури ти дава гаранция и сигурност за което ти си плащаш!
Всяко неизпълнение на този договор го прави невалиден

Ще ме крадат разни "апаши" и Държавните служители-полицаи ще си свиркат, ще има дупки по-държавните пътища и Държавните служители ще си свиркат, Здравната каса ще си прави "външни стъклени асансъори" и през това време хора ще умират без лекарства!!! Ще плащам на кукуво лято!
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tyo написа:Неплащането на данъци, е вид протест!!!![/color] Справка: Гражданските протести и неплащането на данъци в САЩ по време на войната във Виетнам. Плащането на данъци е "вид търговска сделка" с Държавата. Тя със силовите си структури ти дава гаранция и сигурност за което ти си плащаш!
Всяко неизпълнение на този договор го прави невалиден
Ще ме крадат разни "апаши" и Държавните служители-полицаи ще си свиркат, ще има дупки по-държавните пътища и Държавните служители ще си свиркат, Здравната каса ще си прави "външни стъклени асансъори" и през това време хора ще умират без лекарства!!! Ще плащам на кукуво лято!
Глупости на квадрат...
къв протест кви пет лева..
значи аз ти давам под наем една зала да си правиш нещо, ще имаш ток, вода, топло, всички удобства които са ти необходими, ама ще ти е изгоряла една крушка...
и ти няма да ми платиш в знак на протест ли?
вид договор...глупости на търкалета..
май, забравихте, че:
-имате възможност да работите и да изкарвате пари
-радвате се на здравно обслужване
-можете да си купите автомобил, и да си го карате
-можете да пишете по форума, и да четете интернет
-имате ток
-имате течаща вода
-имате образование
-има полиция и закони за спазването на които се съблюдава малко или много...
Май нещо забравихте за много основни неща..
Хайде Tyo..припомни си за тях, припомни си , че същата тази държава е дала възможност на родителите ти.. и на техните родители да те изучат, и отгледат.. така, че да можеш да пишеш тук...
Та за какъв договор ми говориш... за какво неспазване...
Я малко чукнете с пръст, и се осъзнайте, че сте от онези 5-10% който имат всички тези блага....
Айде нема нужда от некакъво оправдание за неплащането на данъци..
Същите тези хАмериканци... нали се сещаш Кенеди какво им е казал...
Не питайте какво може да направи държавата за мен.. А какво аз съм направил за нея....
И ме е яд.. от мрънкане и оплакване..
Хващаш и си търсиш правата... до дупка...важен е принципа...
като не става..
ей го свят широк.. що тука се наказвате... мазухисти...ли сте...?
нали тук всичко е гадно..
кво правите тук...
Па отидете у хАмерика.. не си плащайте там данъците...да видим.. колко весело ще стане...
ееххх...
ако всички фанем да правим протест кво ще стане....
къв протест... това е дезертьорство...
може некви хора си плащат данъците, да питат да се интересуват, да живеят с идеята за едно по-добро място....
а кво други ще протестират... на чии гръб....
та кат не си плащаш данъците.. нали крадаеш и ти.. от това което другите са платили...щот се ползваш от тез "общи" блага без пари..
та с кво се чустваш по-добър или по-различен, от поредният мазен корумпиран фурашкаджия... задаващ въпроса ... "Ми... кво ша праим ся?"
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Huizel написа:Струва ми се,че много лично приемаш всеки пост срещу "държавата". Верно,че си е наша ама си е скапана, неможеш да отречеш.Ние сме си я направили такава и ние ще си живуркаме в нея.
Естествено..че ще приемам лично...
че как иначе.. нали аз съм тази държава.. ти си тази държава.. всички сме тази държава...дори и Tyо който "протестира"...
виж горният пост.. и ще разбереш, че не е скапана..., че живеем без война...
Има трески за гладене.. ама не е скапана...
не е скапана...!!!!!
скапана е държава можеш да кажеш че е Афганистан /малиии бахти обидата в разрез с правилата/
И Да ние сме си я направили.. и ще си живуркаме..
ма аз лично предпочитам да си плащам данъците в името на светлата идея да си "живуркаме" в една по-хубава държава, която ще ни допада повечко...и най накрая да ЖИВЕЕМ!!!!
охх. темата е за маса...
wSmith... спират ченгетата щото има за какво.. нали.. просят, щото имат основание..
я да ме спрат и да не съм в нарушение.. да видиш па тогава какво ще просят...?
за съжаление все ме спират като има за какво... /в резултата 8 точки за 10 часа...

ама ФАКТ свършиха си работата...така както пише по закона...
- OldSchoolPassat
- Автомобил:
- Двигател:
wili98 ти в коя държава живееш бе ?
-имате възможност да работите и да изкарвате пари - правим го ВЪПРЕКИ държавата.
-радвате се на здравно обслужване - то се радва на нас, не ние на него, не знам излизал ли си извън БГ да видиш какво се нарича здравно обслужване, а не като тука докато стигнеш до специалист да трябв да минеш през джи пи, дето е зело 3000 пациента и не може да смогне и направления и 12312 бумащини, и ако не умреш почваш да си плащаш за допълнителни работи като престой в болница и тн.
-можете да пишете по форума, и да четете интернет - това е даденост, само талибаните го нямат. За тия дето рушът статуите на Буда говорим.
-имате ток
-имате течаща вода
-имате образование - неща, на които всяко човешко същество има право по презумция и по международните спогодби.
-има полиция и закони за спазването на които се съблюдава малко или много... - имаме НАЙ-КОРУМПИРАНАТА съдебна система, с НАЙ-КОРУМПИРАНОТО министерство на вътрешните работи в цяла Европа, с негодни за работа полицай (физически и психически).
Аз си плащам данъците, но искам и нещо на среща. А на среща няма нищо. В Италия като си платиш за часната магистрала и може камак на газ-та да сложиш, щото няма една дупчица, да те накара да намалиш. Тука плащаш данак на колата, винетки, глупости и накрая си трошиш возилото. Защо магистрала тракия не я дадоха на португалците да я направят ? Защото са корумпирани боклуци, за това. И недей изкарвай нещата, че все едно трябва да сме им благодарни на тия нещастници. Жалко че са много такива като тебе, жалко че сме се превърнали в овчи народ за разлика от едни унгарци примерно.
-имате възможност да работите и да изкарвате пари - правим го ВЪПРЕКИ държавата.
-радвате се на здравно обслужване - то се радва на нас, не ние на него, не знам излизал ли си извън БГ да видиш какво се нарича здравно обслужване, а не като тука докато стигнеш до специалист да трябв да минеш през джи пи, дето е зело 3000 пациента и не може да смогне и направления и 12312 бумащини, и ако не умреш почваш да си плащаш за допълнителни работи като престой в болница и тн.
-можете да пишете по форума, и да четете интернет - това е даденост, само талибаните го нямат. За тия дето рушът статуите на Буда говорим.
-имате ток
-имате течаща вода
-имате образование - неща, на които всяко човешко същество има право по презумция и по международните спогодби.
-има полиция и закони за спазването на които се съблюдава малко или много... - имаме НАЙ-КОРУМПИРАНАТА съдебна система, с НАЙ-КОРУМПИРАНОТО министерство на вътрешните работи в цяла Европа, с негодни за работа полицай (физически и психически).
Аз си плащам данъците, но искам и нещо на среща. А на среща няма нищо. В Италия като си платиш за часната магистрала и може камак на газ-та да сложиш, щото няма една дупчица, да те накара да намалиш. Тука плащаш данак на колата, винетки, глупости и накрая си трошиш возилото. Защо магистрала тракия не я дадоха на португалците да я направят ? Защото са корумпирани боклуци, за това. И недей изкарвай нещата, че все едно трябва да сме им благодарни на тия нещастници. Жалко че са много такива като тебе, жалко че сме се превърнали в овчи народ за разлика от едни унгарци примерно.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
я я разкажи за здравните системи на "хубавите" държави... кво викаш..щото без да искам и аз съм бил.. питал, гледал .. чешал лимона..
ми кво да ти кажа.. здравната ни система не е така зле както ти изглежда...на фона на немската.. може и да отстъпваме.. ма я виж как е в Англия, например, в Испания... във Франция.. само се поинтересувай....
Интернета даденост, тока, течащата вода, са даденост..
що не го кажеш на около 80% от населението на Земята..?
мисля че бъркаш "има право" и има....
Виждаш ли колко сме зле..
сравняваш нашето правосъдие и полиция, и квот там искаш и го изкарваш на 25 място /от европейският съюз/ като я има я няма още 10 -15 държави по-напред от тези 25..
кво излиза... с правосъдие на 30-40 място от 150 възможни е зле?
НЕ не съм благодарен на никого от онези "боклуци" а съм благодарен и виждам това което имам по подразбиране...
щото май вие явно го нямате...
Не си ме виждал като тръгна да си търся правата.. ела тогава кажи, че съм овчица
ми кво да ти кажа.. здравната ни система не е така зле както ти изглежда...на фона на немската.. може и да отстъпваме.. ма я виж как е в Англия, например, в Испания... във Франция.. само се поинтересувай....
Интернета даденост, тока, течащата вода, са даденост..
що не го кажеш на около 80% от населението на Земята..?
мисля че бъркаш "има право" и има....
Виждаш ли колко сме зле..
сравняваш нашето правосъдие и полиция, и квот там искаш и го изкарваш на 25 място /от европейският съюз/ като я има я няма още 10 -15 държави по-напред от тези 25..
кво излиза... с правосъдие на 30-40 място от 150 възможни е зле?
НЕ не съм благодарен на никого от онези "боклуци" а съм благодарен и виждам това което имам по подразбиране...
щото май вие явно го нямате...
Не си ме виждал като тръгна да си търся правата.. ела тогава кажи, че съм овчица

- OldSchoolPassat
- Автомобил:
- Двигател:
Точно пък германската здравна системе не е много много за пример, но нейсе. Мислиш ли че качеството на здравеопазването е нормално за парите, които даваш ? Мислиш ли, че е нормално една мед. сестра да взима 300лв заплата, колкото една циганка, която мете улиците ? Как после ще ме лекуват тия хора нормално ? И няма да има корупция ? Как ушев няма да пита "Сега какво ще правим?" като е станал полицай, защото не е можел да чете за стругар и като му е никва заплата ? Държавата ни е сбъркана. И то в основите. Погледни една от партиите в управляващото ни мнозинство е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА. В момента топ задача на управляващите е да "усвоят" евро фондовете и да се използват от приемането ни в ЕС за да източат максимално количество пари от хората - здравни зелени карти (временни), нови цени на какво ли не и тн и тн. Аз не мисля, че сме нормална държава.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
OldSchoolPassat написа:Мислиш ли че качеството на здравеопазването е нормално за парите, които даваш ?
Точно така е! Не е!
Само че, помисли кой се разболява? Възрастните хора! И? Те колко внасят в бюджета? 0!
В крайна сметка младите хора избягаха. Населението застарява. няма кой да плаща данъци и 1 работещ и плащащ данъци българин издържа 2-3 пенсионера и 1 циганско семейство!
Някои и повече!
Какво предлагаш? Да заебеме пенсионерите да умират или да пратим циганите в газовите камери?!?
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
как ли веднага ще ти кажа..
щото някой протестира, и не ще да си плати здравните осигуровки.. щото друг работи на 200 кинта а взима 1000..
тва за противоконституционната партия... ми напомня на един последовател на Хитлер...повярвай ми няма нищо противоконституционно там...
за всяко нещо си има нормално обяснение..
за да започнем да бягаме, първо трябва да се научим да пълзим, да ходим, да скачаме.. и после бягаме...
не става хоп чук и готово..
замислял ли си се защо, косвените данъци към преките данъци при нас са 4:1 а в "развитите" държави са около 2:1 ...
защото единственият начин да хванеш "протестиращият" българин да плати данък е чрез косвен данък... демек акциз.. ддс.. прочее..
та... помисли...
има си финансови модели, доказали се успешни... ама при определени условия, част от които са народопсихологията.. и "полицайщината"
темата е много обширна... и засяга много аспекти..
но да кажеш с лека ръка "скапана" държава... е лекомислено....
щото някой протестира, и не ще да си плати здравните осигуровки.. щото друг работи на 200 кинта а взима 1000..
тва за противоконституционната партия... ми напомня на един последовател на Хитлер...повярвай ми няма нищо противоконституционно там...
за всяко нещо си има нормално обяснение..
за да започнем да бягаме, първо трябва да се научим да пълзим, да ходим, да скачаме.. и после бягаме...
не става хоп чук и готово..
замислял ли си се защо, косвените данъци към преките данъци при нас са 4:1 а в "развитите" държави са около 2:1 ...
защото единственият начин да хванеш "протестиращият" българин да плати данък е чрез косвен данък... демек акциз.. ддс.. прочее..
та... помисли...
има си финансови модели, доказали се успешни... ама при определени условия, част от които са народопсихологията.. и "полицайщината"
- OldSchoolPassat
- Автомобил:
- Двигател:
Вадите ми думите от контекста. Беззаконието е навсякъде около нас. Ако на теб ти е кеф да си затваряш очите пред него, на мен не. За мен решението е отнеманеот на пълната безконтролност на съд и прокуратура, омбусмен и здрав контрол над начина за разпределение на средствата. Хубаво го каза човека горе, слагат външни асансиори, а хората умират без лекарства.
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
wili98 написа:...Глупости на квадрат...
къв протест кви пет лева...
His latest book "The Federal Mafia - How it Illegally Imposes and Unlawfully Collects Income Taxes", exposes every facet of the government's illegal collection of this tax.
His current book "The Federal Mafia" shows you:
1.How you can immediately stop having income taxes taken from your pay;
2.How to get back every dime you paid in income taxes this year;
3.How to stop IRS agents from seizing your property... a power no IRS agent possesses;
4.How to break "offer and compromise" agreements you might have with the IRS, since these agreements were entered into on the basis of fraud and intimidation;
Remember, "The power to tax involves the power to destroy" and that's what those drunken sailors in the U.S. Congress have been doing, destroying America with your tax dollars, and its your patriotic "duty" not to let them get away with it any longer.
- Nadya_
- Автомобил:
- Двигател:
Ама, хайде спрете се вече!
Вили е прав...
...но явно нищо не е в състояние да успокои духовете!
Знаете ли...
Не ни прави чест вечно да се оплакваме, вечно някой друг да е виновен за състоянието, чувствата и моментите на слабост!
Не ни прави достойни поведението на вечните жертви!
Не ни дава сили, нито пък подобрява ситуацията...
Има една много стара поговорка..."Това, което сам си направиш, никой друг не може да ти причини...!"
Нещата са свързани, събитията си следват някаква последователност, а ние нямаме магически пръчки, за да променим всичко ей така- с един замах...
Но можем да работим по въпроса
...вместо да страдаме и да се самосъжаляваме,
вместо да обвиняваме държавата, управниците, съседите или продавачката в магазина, ако щете...
вместо да се тръшкаме, все едно са ни вързани ръцете и да гледаме в чуждата чиния и да си задаваме въпроса: Ама защо Пешо е успял, а аз не...Ами да се замислим- защо??!- Защото Пешо не е седял огорчен и разярен, а е ДЕЙСТВАЛ!
Начинът на мислене е важен!
Важно е и как гледаш на себе си и на всичко около себе си!
Важно е да имаш цел и да се стремиш към нея!
Важно е да СИ ВЯРВАШ!
Важно е и да се радваш на всичко, което си постигнал, в резултат на собствените си сили и стремеж!
...Дори и да можеш още...А винаги МОЖЕШ!
И на края...айде стига, че се улях
..Само да напомня
Вили е прав...
wili98 написа:за всяко нещо си има нормално обяснение..
...но явно нищо не е в състояние да успокои духовете!
Знаете ли...
Не ни прави чест вечно да се оплакваме, вечно някой друг да е виновен за състоянието, чувствата и моментите на слабост!
Не ни прави достойни поведението на вечните жертви!
Не ни дава сили, нито пък подобрява ситуацията...
Има една много стара поговорка..."Това, което сам си направиш, никой друг не може да ти причини...!"
Нещата са свързани, събитията си следват някаква последователност, а ние нямаме магически пръчки, за да променим всичко ей така- с един замах...
Но можем да работим по въпроса

...вместо да страдаме и да се самосъжаляваме,
вместо да обвиняваме държавата, управниците, съседите или продавачката в магазина, ако щете...
вместо да се тръшкаме, все едно са ни вързани ръцете и да гледаме в чуждата чиния и да си задаваме въпроса: Ама защо Пешо е успял, а аз не...Ами да се замислим- защо??!- Защото Пешо не е седял огорчен и разярен, а е ДЕЙСТВАЛ!
Начинът на мислене е важен!
Важно е и как гледаш на себе си и на всичко около себе си!
Важно е да имаш цел и да се стремиш към нея!
Важно е да СИ ВЯРВАШ!
Важно е и да се радваш на всичко, което си постигнал, в резултат на собствените си сили и стремеж!
...Дори и да можеш още...А винаги МОЖЕШ!
И на края...айде стига, че се улях

т.7 Като допълнение към т.6 не са допустими дискусии с явна политическа тематика
Последна промяна от Nadya_ на Чет 04 яну 2007 1:08, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”