Договор за реклама - негативи?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пон 08 яну 2007 13:37

nii написа:ще ти сменят талона, в него ще има текст "рекламни надписи"
ще ти струва пари (не знам колко)
след 2 год ако свалиш написите пак ще трябва да смениш талона.

Освен талона, ще трябва и гражданксата отговорност и каското да сменяш, щото и там обстоятелствата за рекламни коли са други...според мен изобщо не си заслужава...
И още нещо относно връзкарската работа- от цялата галимация не ти ще си на + гарантирам ти...
Ама ти си решаваш все пак!

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 08 яну 2007 15:36

Каско нямам ,а в договора ми за гражданската ми няма нищо писано за рекламни автомобили. За служебни ,учебни,таксиметрови и т.н. има но автомобила ,ще се изполлзва за лични нужди. Гражданската ми е в "Армеец", сигурен ли си ,че това не е изискване само на някои застрахователи.

П.П. Ако бях взел твоята на времето ,не бих я облепил никога :D :no-no

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 08 яну 2007 17:52

Преди малко представител от въпросната фирма ми огледа колата и каза ,че фолиото което залепвали за колата държало по добре ако се китоса първо.След като ме налетя градушка не я китосвах защото ми поискаха 400 лв за китосване и 300 лв за боядисване. Те щяли да я китосат без пари :shock . И ще получа документ издаден от КАТ с който няма да имам проблем с това ,че е рекламна колата. Имам право и да я продавам. Но новият и собственик,както и аз няма ме право да я бракуваме за период от 2 години след сключването на сделката. Не е задължително да махам фолиото след 2 години и ако нямам пари за боя тогава, ще сия оставя така. Показаха ми на снимка една направена кола : Планински зимен пейзаж(рисуван)светло-синьо,бяло с надписи на български

Ще се побъркам ,определено лапнах въдицата и трудно бих се разобедил вече. Просто се чудя къде може да има уловка. Може пък да е в това ,че не всеки би се навил? - или съм наивен? Но така или иначе ,ще мога да давам съвети и от такова естество :lol:

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Пон 08 яну 2007 18:06

Anbuch написа:Преди малко представител от въпросната фирма ми огледа колата и каза ,че фолиото което залепвали за колата държало по добре ако се китоса първо.След като ме налетя градушка не я китосвах защото ми поискаха 400 лв за китосване и 300 лв за боядисване. Те щяли да я китосат без пари :shock . И ще получа документ издаден от КАТ с който няма да имам проблем с това ,че е рекламна колата. Имам право и да я продавам. Но новият и собственик,както и аз няма ме право да я бракуваме за период от 2 години след сключването на сделката. Не е задължително да махам фолиото след 2 години и ако нямам пари за боя тогава, ще сия оставя така. Показаха ми на снимка една направена кола : Планински зимен пейзаж(рисуван)светло-синьо,бяло с надписи на български

Ще се побъркам ,определено лапнах въдицата и трудно бих се разобедил вече. Просто се чудя къде може да има уловка. Може пък да е в това ,че не всеки би се навил? - или съм наивен? Но така или иначе ,ще мога да давам съвети и от такова естество :lol:

Принципно наистина не всеки би се навил... Друго което се сещам - не е задължително да махаш фолиото, но как се маха - лесно ли е оставя ли следи - кой ще поеме разходите по махането след 2 години (б.а. тогава може да ти предложат нови 1000 лв. за да остане за още толкова - аз така бих направил на тяхно място, така и така съм направил първоначална инвестиция), но ако решиш да го махаш отдоли как ще е и колко ще струва?

Нямаш право да я бракуваш - а ако потрошиш колата недайси боже, ще и плащаш данъците 2 години, и чак след това ще я бракуваш? Има интересни моменти ...

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Re: Договор за реклама - негативи?

Мнениеот Volkov » Пон 08 яну 2007 18:50

emdless4 написа:.............По-важното според мен (!!!) - какво става ако през този 2 годишен период не караш автомобила с рекламните надписи.... Междудругото имаш ли клауза къде да го караш и по колко, някакъв минимум време или километри на ден? Та да е върна на мисълта си - какво става ако бракуваш колата по една или друга причина преди този срок да изтече - например ако е тотално унищожена от пожар, ПТП.. или блокира двигателя и разни прочее неща (да не дава господ де!). Дефакто автомобилът престава да съществува, но ти имаш договор според който трябва да го караш още Н на брой месеца... Какво става тогава? Според мен трябва да има клауза, в която да са описани тези събития, макар че може в такива случаи да важи и клауза за форсмажорни обстоятелства, но според мен е по добре да са описани ...

Успех!

Колега, това ще го види в договора който ще подпише!!! Наистина бъди внимателен какво подписваш!!!!

П.С. и на мен 1000 лв. за 2 години, ми се вижда леко малко!!! Защото колата ти е личен автомобил (имам предвид ще се набиваш на очи, каквато е и целта, просто искай пари сега и пари накрая на договора)!!

Колега съветвам те да искаш и пари след 2-те години, защото като махнеш лепенките по колата ще останат сенки от слънцето върху боята и според мен трябва да вземеш некви пари за щети!!!

Успех!!! :)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 08 яну 2007 20:40

Малко ОФФ-така с лепенките вероятността да я откраднат е по малка понеже е много шарена и лесно се забелязва:) Само че може да я разбият някой път за да проверят да няма стока вътре :wink:

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пон 08 яну 2007 21:42

...

Последна промяна от tyo на Чет 05 юли 2007 22:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 08 яну 2007 22:21

tyo написа:Хехе..въпросната фирма е от нашия град :D

Мммм даааа!! Бе доста внимавам да не ме затрият модераторите заради някаква реклама. Ама ти позна и спирам с подсказките до тук

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Пон 08 яну 2007 22:43

Абе аз търся такава оферта. Мойта кочинка дори е с по-голяма рекламна площ щото е комби. Държа обаче офертата да е от фирма с лилава крава щото много обичам точно този шоколад и ми тича на ника :wink:

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Вто 09 яну 2007 13:09

Anbuch написа:Каско нямам ,а в договора ми за гражданската ми няма нищо писано за рекламни автомобили. За служебни ,учебни,таксиметрови и т.н. има но автомобила ,ще се изполлзва за лични нужди. Гражданската ми е в "Армеец", сигурен ли си ,че това не е изискване само на някои застрахователи.

П.П. Ако бях взел твоята на времето ,не бих я облепил никога :D :no-no

Незнам дали е за всички компании или само за някои, но съм виждал такава клауза и затова гго написах....
А ако беше налепил моята така идвах и си я взимах да знаеш...нямаше да го преживея :!:

ПП. щом ще ти поемат и разходите, и КАТ, и китосването(след китосването ще трябва и да я пръснат иначе фолиото върху кита направо няма да хване здраво) според може да се съгласиш...стига наистина да няма друга уловка- седем пъти чети, един път подписвай :wink:

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Re: Договор за реклама - негативи?

Мнениеот Nadya_ » Вто 09 яну 2007 13:54

Anbuch написа:Ще получа 1000 лв за това.

...............................
Anbuch написа:Не е задължително да махам фолиото след 2 години и ако нямам пари за боя тогава, ще сия оставя така...:

Тези пари, които ще получиш сега са точно толкова, че да ти покрият цалостното пребоядисване на колата след тези две години, когато решиш да махнеш лепенките...
2 години е дълъг период, а 1000 лв. са малко...

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 09 яну 2007 14:18

тъй кат гледам, човека няма намерение да маха лепенките и след 2 години и фирмата това го знае.... и просто няма да иска да му плаща повече след две години, а човека няма да има пари за пребоядисване, та реално ще рекламира повече време.....
и на това според мен разчита фирмата

п.с. и да пуснеш снимки като ти я налепят :wink:

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Сря 04 юли 2007 16:34

batmilko написа:п.с. и да пуснеш снимки като ти я налепят :wink:

:да:

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Чет 05 юли 2007 10:30

Абе това за пребоядисването не е сигурно карах бял служебен пикап, целия налепен с реклами на алкохол и като влезе забраната за реклама по колите на спиртни напитки точно за един следобед отлепих всичко и в една автомивка я минаха за 15 кинта с некви химий и грам не личеше.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 05 юли 2007 10:33

Горките мивкаджий, сигурно цял ден са я търкали :предавам се

Върни се в “ОФФ-Топик - други”