Изверги! Какво да кажа на детето?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Изверги! Какво да кажа на детето?
Провери дали евтаназирането не може да се избегне, има сумати котки и кучета на инвалидни колички. За другото, по-добре да не казвам....
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
Благовест написа:Колега,постнал си някакав клип и?Ние боб ли да хвърляме каква е тази котка...Твоя,улична?Някой е влезнал в дома ти и я е осакатил?Какво?
-----------------------------
колега Благовест(което ще рече блага(добра) вест)
ако се бяхте огледали в данните ми щяхте да забележите ,че живея в с. мусачево тук жилищни блокове няма ,а домашните котки не спят в спалнята на стопанина си,те изпълняват една доста важна мисия ,не сте малко дете сетете се каква (ако ви е трудно сина ми 4г. ще ви каже),а ние полагаме грижи за тях почти като в апартамента само тоалени не им купуваме.Проблема е в това ,че както се отнасят с домашните животни на съседите си така ще започнат да се отнасят и с децата им.А всички котки които са дошли на паничката на нашата котка са били надлежно нахранени ,а при повторно завръщане и евентуално позволение да бъдат уловени биват ваксинирани и обезпаразитени.В дома ми са зимували и са лекувани: таралежи,костенурки,сови,соколи и доста други за които не се сещам в момента само лястовички и щъркели още не сме отглеждали.
Аз бих го пребил тоя...съвсем сериозно!
7 котки казваш?На 2-рата щеше да е изчезнал тоя "съсед"!
Само че аз нямам дете,нито жена...сам си нося кръста,може би за това разсъждавам така.
7 котки казваш?На 2-рата щеше да е изчезнал тоя "съсед"!
Само че аз нямам дете,нито жена...сам си нося кръста,може би за това разсъждавам така.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Еми каквото и да кажем все тая, нито е първия нито ще е последния случей на подобна идиотщина, тотално изпростели хора
Колега, и аз от няколко години живея на село, и понеже нямам куче в двора през него постоянно гастролират всякакви животни
Имал съм възможност да накажа по-подобен начин много от тях, но това че минават от там на мен реално не ми пречи по-никакъв начин
Стоя си на верандата, пия си бирата и им се радвам, последно се беше заселила една бялка (пор) която редовно вечер минаваше по-асмалъка и по-первазите на прозорците.Хубава животинка, за разни плъхове и дребни гризачи е страховит хищник, на мен реално ми прави огромна услуга като ги ловува и гони.С котките е същото, редовно ги засичам комшийските с по-някой мишок в уста
Та така, не се ядосвай излишно, свят широк глупаци много, за съжеление в България преобладават, та ако можеш и имаш желание и помогни ако ли не закарай я на ветиринар, да и сложи една инжекция че да и спестиш мъките и това е!
Саморазправата и отмъщението са също толкова безмислени колкото е и самото деяние с животното !

Колега, и аз от няколко години живея на село, и понеже нямам куче в двора през него постоянно гастролират всякакви животни

Имал съм възможност да накажа по-подобен начин много от тях, но това че минават от там на мен реално не ми пречи по-никакъв начин

Стоя си на верандата, пия си бирата и им се радвам, последно се беше заселила една бялка (пор) която редовно вечер минаваше по-асмалъка и по-первазите на прозорците.Хубава животинка, за разни плъхове и дребни гризачи е страховит хищник, на мен реално ми прави огромна услуга като ги ловува и гони.С котките е същото, редовно ги засичам комшийските с по-някой мишок в уста

Та така, не се ядосвай излишно, свят широк глупаци много, за съжеление в България преобладават, та ако можеш и имаш желание и помогни ако ли не закарай я на ветиринар, да и сложи една инжекция че да и спестиш мъките и това е!
Саморазправата и отмъщението са също толкова безмислени колкото е и самото деяние с животното !
Ауе как така не се ядосваи уе?Ти полагаш грижи за тва животинче,привързал си се към него малко или много,гледаш си го и т.н. и някой кретен ще му причини такова нещо...без никаква причина и знаейки на кой принадлежи????Еми утрешния ден ако някой такъв психопат посегне на детето ти пак ли ще кажеш "не се ядосвай" ???
Имам куче.Чувствам го като мой брат...сродна душа...абе както искате му кажете,много ми е скъп.Ако някой му посегне
Имам куче.Чувствам го като мой брат...сродна душа...абе както искате му кажете,много ми е скъп.Ако някой му посегне

- forski
- Двигател:
- Контакти:
Ivan_GT написа:Ауе как така не се ядосваи уе?Ти полагаш грижи за тва животинче,привързал си се към него малко или много,гледаш си го и т.н. и някой кретен ще му причини такова нещо...без никаква причина и знаейки на кой принадлежи????Еми утрешния ден ако някой такъв психопат посегне на детето ти пак ли ще кажеш "не се ядосвай" ???
И какво ще направиш колега, ще го убиеш ли ?
Ами ако твоето куче посегне на някой, тогава тебе какво да те правим, да те убием ли ?
- Ikov_VR
- Автомобил: Vw Passat b5.5
- Двигател: AVF
- Контакти:
Много гадна ситуация Колега.Преди 2-3 години намерих нашата котка застреляна
не успях да разбера с какво го е заслужила, при това беше в нашият двор и със скромните си 9 кг определено не изглеждаше улична.Много е кофти така ние го гледахме 7 години и изведнъж вече го няма..
Аз ако знаех кой е на 100% да съм му счупил главата,пък после нека смее да ме съди!

Аз ако знаех кой е на 100% да съм му счупил главата,пък после нека смее да ме съди!
forski написа:И какво ще направиш колега, ще го убиеш ли ?
Ами ако твоето куче посегне на някой, тогава тебе какво да те правим, да те убием ли ?
1.Ако няма кой да ме спре ДА!
2.Никаде не видях колегата да е написал че котката му е нападнала някого.Недей да извърташ нещата!
Явно не си бил стопанин на куче или котка....ако кучето ми нападне някого то вината е 99% моя!
Като негов стопанин аз знам какво да очаквам от него,в каква ситуация какво би направил и т.н.
А кучето много добре знае какво му е позволено и какво не и кое ще бъде одобрено и кое не от стопанина му.Но въпреки това е куче и дори за секунда да загубиш контрол над него той може да направи някоя беля,така че трябва винаги да си имаш едно на ум.
НЕДЕЙ ДА ИЗВЪРТАШ НЕЩАТА,НИКЪДЕ НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ПОСЕГАТЕЛСТВО ОТ СТРАНА НА ЖИВОТНО!!!
Казвам че както днес някой е решил да посегне на котката утре някой още по-издухал ще посегне на някое дете!Сития на гладния не вярва,но замисли се че утре това може да бъде твоето животно.... или още по-лошо!Тогава дали ще си кажеш "не се ядосвай"?И дали ще оставиш нещата просто така,все едно нищо не се е случило?
Последна промяна от Ivan_GT на Чет 27 сеп 2012 21:14, променено общо 1 път.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Aз и друго мислех да го питам колегата, дали е сигурен че някой го е извършил умишлено, животното може да е ударено от кола, случва се постоянно!?
Колега Ivan_GT не извъртам нещата, евала и дано има повече стопани като теб на които любимците им знаят кой е шефа и къде им е мястото.Тук не става въпрос за това, все пак говорим за осакатена котка а не за побеснял питбул който е изял някого!
Ясно е за всички че в БГ освен саморазправа друг начин за решаване на междуличностни взаимоотношения няма, което обаче не виждам по-какъв начин ще помогне в дадения случей
Няма нужда от силни изказвания, ако това се случи на този или онзи аз бих направил еди какво си, моли се да не ти се случва, че в повечето случеи нищо не можеш да направиш
Колега Ivan_GT не извъртам нещата, евала и дано има повече стопани като теб на които любимците им знаят кой е шефа и къде им е мястото.Тук не става въпрос за това, все пак говорим за осакатена котка а не за побеснял питбул който е изял някого!
Ясно е за всички че в БГ освен саморазправа друг начин за решаване на междуличностни взаимоотношения няма, което обаче не виждам по-какъв начин ще помогне в дадения случей

Няма нужда от силни изказвания, ако това се случи на този или онзи аз бих направил еди какво си, моли се да не ти се случва, че в повечето случеи нищо не можеш да направиш

Последна промяна от forski на Чет 27 сеп 2012 21:36, променено общо 2 пъти.
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Ако всички стопани бяха като Иван_ГТ,то нямаше да има проблеми с бездомни кучета,нахапани деца и прочие!Но... нека не изместваме темата,понеже е доста наболял проблем,от който институциите отдавна са абдикирали!Говоря за града,на село е малко по-друга бирата!Съжелявам за домашния любимец на автора,но има Кой да гледа!
Айде със здраве!
Айде със здраве!

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Не бързайте с евтаназията!!!Ще сгрешите.Животните имат невероятна жизненост и са в състояние при адекватни грижи да преживеят изключителноп тежки травмо.спасвал съм 3 пъти улични кучета със счупени гръбнаци....поживяха си след това доста дълго. А колкото до убийците и мъчителите на животни....бих ги изтезвал с огромна наслада!!!!
- Soze13
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APR
В такива случаи съм привърженик на "око за око..." На полиция и съд е ясно, че не може да се разчита, намери начин да им го върнеш подобаващо. Няма да реши проблема, но не трябва да остават ненаказани.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
ok-стига.
не е приятно, нищо не може да се направи...
има говеда, които са садисти и това, че ще ги спукаш от бой не решава нещата, за съжаление... иначе да ги лупаш и днеска и нощеска.
има хора, които причиняват това на хора... за удоволствие...
мисля че понататъшното обсъждане е безпредметно.
на детето може да обясниш как е устроен този свят и какви живеят в него. колкото и да ти се иска-няма да можеш да му го спестиш. то ще го научи така или иначе-по добре да го разбере от тебе...
казвам го като дете, на което се наложи да разбере много неща само, и сега не мога да понасям т. нар. си баща...
ениуей.
всяка коза-за свой крак!
не е приятно, нищо не може да се направи...
има говеда, които са садисти и това, че ще ги спукаш от бой не решава нещата, за съжаление... иначе да ги лупаш и днеска и нощеска.
има хора, които причиняват това на хора... за удоволствие...
мисля че понататъшното обсъждане е безпредметно.
на детето може да обясниш как е устроен този свят и какви живеят в него. колкото и да ти се иска-няма да можеш да му го спестиш. то ще го научи така или иначе-по добре да го разбере от тебе...
казвам го като дете, на което се наложи да разбере много неща само, и сега не мога да понасям т. нар. си баща...
ениуей.
всяка коза-за свой крак!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”