Става нещо с принтера... :| Помагайте!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 16 яну 2007 13:51

wili98 написа:жицата за чистене на барабана, или самият барабан..

При копирните машини се получава тази гадорийка когато споменатата "жица" е скъсана или силно зацапана от опадал тонер. Не знам дали на твоя принтер има местенце, където да се почиства тя. Иначе представлява проводник, който образува електростатично поле, така, че да 'дръпне' останалия на барабана тонер след като мине листа и се отпечата образа.
Печката е след това, на изхода на принтера и служи за фиксиране на изображението в/у листа. При някои машини е с барабан, при други се нагрява лента.
Провери има ли близо до тонерния барабан някакъв процеп, където да се вкара четчица и да се почисти това от запрашаване. Ако трябва, искарай касетата, защото обикновенно са комплект. Не натискай в никакъв случай, защото жичката е 0.7, 0.7 мм
Проблема обаче е, че при теб се повтаря неколкократно и ми се струва, че тази жица ще да липсва вече /скъсана/, най-вероятно от набрал лист :(

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Сря 17 яну 2007 0:47

radotom написа:
wili98 написа:жицата за чистене на барабана, или самият барабан..

При копирните машини се получава тази гадорийка когато споменатата "жица" е скъсана или силно зацапана от опадал тонер. Не знам дали на твоя принтер има местенце, където да се почиства тя. Иначе представлява проводник, който образува електростатично поле, така, че да 'дръпне' останалия на барабана тонер след като мине листа и се отпечата образа.
Печката е след това, на изхода на принтера и служи за фиксиране на изображението в/у листа. При някои машини е с барабан, при други се нагрява лента.
Провери има ли близо до тонерния барабан някакъв процеп, където да се вкара четчица и да се почисти това от запрашаване. Ако трябва, искарай касетата, защото обикновенно са комплект. Не натискай в никакъв случай, защото жичката е 0.7, 0.7 мм
Проблема обаче е, че при теб се повтаря неколкократно и ми се струва, че тази жица ще да липсва вече /скъсана/, най-вероятно от набрал лист :(

Да преди 1 път ми набра лист и едвам го извадих... и след като го извадих цапаче с черно :x

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Сря 17 яну 2007 1:17

Вариантите са три. Първо в този принтер и в предните 100 модела от последните 10 години няма жица (коротрон или корона). НР забрави тази технология отдавана поради високото количество озон отделян при коротронния разряд. За тази цел се използват вече контактни ролки от токопроводящ материал подобен на дунапрен или едропореста гума. Когато се зацапа ролката в касетата, тя не може да разреди барабана и да го подготви за новата разпечатка и той остава частично зареден със старата. За отпечатване на една страница тази ролка прави малко по-малко от 10 оборота. Ако първото повторено изображение е на разстояние 38мм от оригиналното, дефекта трябва да се търси в тази разреждаща ролка или в магнитния вал. И двете се намират в касетата с тонера така, че подмяната и е най-лесния вариант. Проблема е, че трябва да минат 4-5 бели листа за да се изчисти тефлоновата лента на печката която се е налепила с огромното количество излишен тонер.
Самата тя е евентуалния втори проблем. Ако е повредено тефлоновото покритие на тази лента, тя започва да лепи тонера от копието и да го пренася на всеки свой оборот. За едно копие тя прави около 6 оборота. Проблема се установява като след пробна смяна на касетата дефекта остане. Има и трети вариант, но специалистите като мен трябва също да хранят семейства :wink:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 17 яну 2007 9:25

My написа:... но специалистите като мен трябва също да хранят семейства :wink:

Обаждане в център за продажба/сервиз на всякаква техника, включително и принтери:
Клиент: - ... принтера не работи ...
Техник: - Има два варианта - да Ви кажа да си го оправите сами, и да не ви струва нищо, или да го донесете тук, да му направим това, което Ви описах в предния вариант и да Ви вземем Х лв.
К: - Ами кажете да видим дали мога да се оправя сам - не съм вързан в ръцете.
Т: - ...
К:/с благодарност, че техника го е спасил и му е спестил Х лв./ - Момче, а шефа ти знае ли какво правиш, и че му изяждаш от бизнеса ?
Т: - Знае, а Вие знаете ли на седмица колко принтера идват за ремонт след опити за такъв от страна на клиентите ?
:wink:
Не искам да се заяждам с никого, просто това беше виц, който четох преди време, и сега преразказвам.

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Сря 17 яну 2007 11:18

Почти всички машини които ремонтирам са претърпели поне един неуспешен опит за ремонт. Къде от клиента, къде от неквалифицирани (неграмотни) сервизи. Лошото е, че всеки който може да държи отверка се пробва и неминуемо увеличава цената на последвалия ремонт или довежда техниката до много лош външен вид. Новата техника е 90% на щипки които са отлети с капаците. Нито една не се подменя. Това е най-малката злина :twisted:

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Сря 17 яну 2007 13:27

My Прати ми на ЛС някакви координати и къде може да се срещнеме(къде работиш) и да ти донеса принтера да кажеш какво що и за колко :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 17 яну 2007 14:39

oSViRePql написа:My Прати ми на ЛС някакви координати и къде може да се срещнеме(къде работиш) и да ти донеса принтера да кажеш какво що и за колко :wink:

колегата май Му е от Плевен :roll:

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Сря 17 яну 2007 20:19

Pichaga написа:
oSViRePql написа:My Прати ми на ЛС някакви координати и къде може да се срещнеме(къде работиш) и да ти донеса принтера да кажеш какво що и за колко :wink:

колегата май Му е от Плевен :roll:

Да май има нещо такова ама кой да гледа :lol: Обадих се на човека от който съм го купил и той каза същото... или е от тонера или от "печката" утре ще го нося и ще се разбре ;) Благодаря Ви колеги за съветите и че се отзовахте! :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - други”