Айде и аз да понапиша малко.
Скоро почина едно момче, което беше 1 месец в окр. болница. След катастрофа го приемат там, правят му операции и т.н. Два пъти са му отваряли главата и след време започват да го лекуват с антибиотици и тъй като от катастрофата са били засегнати дробовете /черния и белите/, черния дроб не понася антибиотиците и изхода е ясен........
Говори се но не може да се докаже че е лекарска грешка, но все пак съмнението за такава е голямо.
И сега друг случай но за по-добри лекари който се случи на мене.
Миналата т.е. по миналата година получих някъкво сърцебиене с което се мотках 2-3 дни без да му обърна внимание, но след като започна да не ми стига въздух, приятелката ми ме заведе насила при личния лекар, а от там с направление в 25-а поликлиника в Младост. Там попаднах на страхотен доктор който се отнесе с мене като със собствено дете. Лошото беше това че не можех да обясня какво точно чуствувам, но пък се получи така че пак получих сърцебиене /тахикардия му е докторското име/ и го хванаха в момента на ЕКГ-то, след което ми сложиха една джавка /която трябваше да ми записва пулса/ и ме омотаха целия в електроди и ме пуснаха да си ходя по живо по здраво за 24 часа. Сега да не паднете след като свалиха джавката и разчетоха инфото се оказа че пулса ми е достигал до 300 - 300 и нещо /продължително/ и мисля че беше над 800-900 удъра /краткотрайно/. Доктора като видя това ми каза какво трябва да се направи, но каза че било и рисковано /поне тука в БГ/, а можело да ме пратят във Франция където се правели по 3-4 такива операции на ден, но излизало 7-8 хиляди евро - така и не се направи нищо по въпроса защото операцията е следната: през артерията на левия крак се вкарва катетър с електроди и камера във сърцето където чрез електродите се предизвиква сърцебиене и се гледат някъкви връзки и ако има такива се отстраняват и т.н.
Та от цялото написано искам да направя следния извод: Много зависи от човека на когото ще попаднеш и не всички са лоши и корумпирани. За всичките пъти които съм ходил при въпросния доктор съм си плащал само потр. такса от 1.20 и никой и по никакъв начин не ми е направил дори намек за пари.
По същото време и за същия случай един познат каза, че ще ме прати за консултация във Военна Болница. Отидох и наистина направиха ми за 15 минути изследванията който в 25-а ми правиха няколко часа за което трябваше да "почерпя" по думите на доктора бутилка водка, Кола и "някъкви" бонбони + нещо за сестрите + нещо за рентгена.
Ей улях съ......
болести...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 20:17, променено общо 1 път.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Между другото заради личния ми лекар който е готин тип /като човек/ изкарах преди години една гадна пневмония. Бяха ми направили задника на цедка - 10 дни на инжекции, сутрин от ляво, вечер от дясно. Още се чудя дали не можеше да мине по друг начин - отидих при него и му казах че имам температура и кашлям, човека ме преслуша, видя ми гърлото и каза: "бегай да пазиш стаята и ще пиеш еди кво си...." и дума не стана за снимка, но след 3 дена се влошиха работите и отивам и му казвам, а той вика "а нямаш проблем той антибиотика не може да подейства за 3 дни". Аз си исках талонче за снимка и като я направиха се оказа пневмонийка.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”