Тей, сега виждам темата и ми стана интересно с какви неща се сблъскват хората, дето ги правя по цял ден, та ако някой има нужда от помощ да драска на лично ще помагаме.
vwfena написа:Здравейте след доста време да по събудя тази тема.
Моля за малко насоки с WP. Искам да направя една от страниците в сайта да е "новини", където да публикувам разни неща. Та питането ми е има ли някакви plugin-и или просто си правя всяка новина нов пост и ги добавям към страницата. Мерси предварително!
Прост wordpress без каквито и да било модификации трябва да ти показва всички постове на началната страница, като за всеки пост има малко текст и линк към целия пост.
Идеята е че ти като добавяш нови постове те се показват в началото на страницата, следвани от по-старите.
Не ти трябват плъгини или нещо подобно всичко си работи само (все пак зависи каква тема използва и какво е пипано по нея.)
Страницата новини може да си я създадеш и ако искаш тя да ти показва последните постове (новини) трябва да отидеш на Settings->Reading и там има две полета в който избираш коя да ти е началната страница и коя да е тази на която ще се покзват новините, също така и по колко новини на страница да ти се показват. Плъгини има доста, както и такива за подреждане на новините. Този който препоръчвам на клиентите е
този.
ivanovkbg написа:Относно подредбата.
На някои теми и да искаш не можеш да си подредиш страниците! Просто самият код в темата така е написан.
Не съм съгласен, винаги може да ги подредиш, най-лесно е с плъгин ако не знаеш как, но общо взето има един филтър който се връзва точно преди да бъдат взети страниците/постовете , след кода който е написан в темата и от там може да се презаписва всичко което е написано като код в темата. Плъгините за подреждане правят точно това, като предлагам малко повече "шукарии" за подреждане в администрацията
Та тва е ако има нещо друго питай