Може ли малко помощ за гледането на малко Ротвайлерче

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
pakumba
Автомобил:
Двигател:

Re: Може ли малко помощ за гледането на малко Ротвайлерче

Мнениеот pakumba » Пет 30 ное 2012 11:45

Това с марките храни е малко като с маслата при колите. Аз на моя съм му купувал всякакви прехвалени, по 12 кинта килото и то преди 5 години, когато свинско кило беше 6-8, купувал съм му от дистрибутор за развъдници и т.н. и все нямаше апетит, докато не почнах да му купувам дарлинг от метро 15 кила 35 лв :screwy И агнешка и бебешка и каквато и да е, не я искаше, хапва си само долнопробния дарлинг с голям кеф :lol: Но първата година и нещо задължително висок клас, не мога да знам дали има наистина каквото му трябва в нея, че отдавна цената не е 100% гаранция з акачество, ама аз поне съм направил каквото мога.
Според мен не е толкова важно конкретната марка, колкото да е от висок клас и да е за подрастващи

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Пет 30 ное 2012 12:58

Не знам защо повечето мислят че Роял Канин е върха на сладоледа при храните :?:
Колега мислиш ли че Роял Канин голдън ретрийвър,немска,ротвайлер или там каквото и да пише са храни с различен състав?
Аз съветвам автора да пробва с Orijen Puppy Large Breed.Има малки и разфасовки по 400 гр. Още на първия ден ще "надушиш разликата" mhihi

Последна промяна от Ivan_GT на Пет 30 ное 2012 13:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 30 ное 2012 13:42

аз пък се чудя защо храните животните си с боклуци.

имам 3 котки и куче, всички ядат само сурово месо. Пилешко, свинско, телешко, риба, дреболии, всичко с костите.

от 3 години са на такава диета и са доста по-здрави, нямат проблем с теглото, зъбите, козината или каквото и да било друго.

пускам една статия, моля имайте търпение да я прочетете, домашните ви любимци ще са ви благодарни.
http://bg.myletsadopt.com/?p=1955
ако имате въпроси с удоволствие ще отговарям.

ПС. виждали ли сте хищник да яде ориз?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 30 ное 2012 14:13

Petrolhead написа:...

Прочетох написаното, беше ми интересно.
Не гледам в момента куче, не планирам и да гледам скоро.
Но имахме едно кученце, порода - смесена някаква, не някоя изискана порода.
Какво ми направи впечатление, докато го гледахме (17 години живя, не е боледувало или страдало от нещо, като изключим, че умря вероятно от тумор) - харесваше телешко месо,черен дроб,пилешко, сухари или филия хляб.

Не ядеше свинско, никакви колбаси, кренвирши, шунки, филета и подобни, нито пък суха кучешка храна на известните марки (пробвали сме всякакви). Посочените храни само ги подушваше и категорично отказваше да яде. Пред гореописаните храни предпочиташе хляб.

Не съм специалист, нищо не разбирам от кучета, породи, хранене и т.н. Само споделям.

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Мнениеот ivanovkbg » Пет 30 ное 2012 18:02

И така...
Аз също имам Ротвайлер, но вече доста по-голям-3 години(ей кога минаха :D).
Та като по-малко главно с попари от манджи и такива неща—никаква специална кучешка храна! Сега като по-голямо му купувам и кучешка храна, но сравнително малко му давам от нея. Предимно яде една пилешка кайма за животни—около 80ст. е килото, сварявам я и да яде и отделно там каквото остане от манджите.
Като по-малко винаги имаше храна в паницата му и си ядеше колкото иска и когато иска. След като порасна обаче, го храня от 1 до 2 пъти дневно—не повече(е ма т’ва стабилно хранене).
Нищо му няма, нека си яде кокали и манджи! Не му избирай много много храната. Не се препоръчва да се храни само с куч. храна, особено ако е мъжко!
Иначе, като малки са много игриви и палави, но с годините стават все по-лениви, не че не се лигавят пак де!

Кучета гледам от доста години и моят съвет е да не го храниш с гранули, ако имаш възможност! Да по-лесно е, да по-бързо е, да по-евтино е, но не е добре за животното. Особено ако пък е мъжко! Предната ми котка умря точно, защото я хранех само с гранули! Не можеше да ходи по малка нужда, именно от тях! И когато попитах доктора от какво е така, отговорът му беше „От това, че е хранена само с гранули.“. Пак казвам и сега му давам по-малко гранули, но това не му е основното ястие! Все пак всеки сам избира как да гледа любимеца си.
Щом яде супички—давай му! Купувай му и витамини и калции! Аз на моето първата година му давах редовно калции!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”