Едно кафяво куче и човешкото в човека

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Re: Едно кафяво куче и човешкото в човека

Мнениеот Ivailo » Пет 30 ное 2012 23:41

Защото "деградиралите гадове" получават единственото внимание и компания по този начин, сети се от кой би трябвало да го получат, вместо от уличните кучета :012:
Пожелавам ти да станеш нещо повече от един "деградирал гад".

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 01 дек 2012 0:25

Не ги защитавай,знаеш,че не визирам 100% от старците,които ги хранят.Не говоря полюсно,говоря за точно тези "деградирали типове",на които им липсва внимание от семейство и пр. а за ония,които безпредметно хранят котките във входовете и кучетата с кокалчета и комати през терасата !

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 01 дек 2012 0:34

Човек,знаеш ли колко пъти съм виждал подобни гледки и са ми потичали сълзите!?Остави ги тези дето говорят за стари хора и деца!?/Ако бяхме нормална държава нямаше да говорим за такива работи.То е много сложно!Как това куче се е озовало на улицата?И ние имаме вина!Защо моето куче което се извежда постоянно не е ухапало никой?В същото време това куче е супер пазач ,особено към цигани.Но навън не посяга дори и на най гадният мангал!!

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Съб 01 дек 2012 1:10

feikot написа:Не ги защитавай,знаеш,че не визирам 100% от старците,които ги хранят.Не говоря полюсно,говоря за точно тези "деградирали типове",на които им липсва внимание от семейство и пр. а за ония,които безпредметно хранят котките във входовете и кучетата с кокалчета и комати през терасата !

:shock Безпредметно? И те душа носят, но просто те са там - на улицата. Ти имал ли си домашен любимец някога? Хранил ли си го? Дали би го оставил гладен? И с какво би бил по-различен от другите, освен, че си има теб и дом, освен че някой го обича? Ти някога бил ли си гладен, или не знаеш какво е?
Четох и плаках. Аз нямам куче, имам котка вече 13 год. и много скоро ще си отиде :cry: Може би след това никога няма да имам друга, но това няма да ми попречи пак да сложа на улицата купички с вода и храна за бездомните.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Съб 01 дек 2012 2:02

храненето на улични животни е изключително гадно нещо. честно казано по-добре ги застреляйте или ги сгазете с колата. сериозно говоря.

знам че да нахраниш гладно животно оставя едно такова добро чувство. погрижил си се. да но само за себе си и за собствената си съвест.
знаете ли че от 100 родени на улицата животни оцеляват по-малко от 10, доста по-малко.
като храните бездомните, само усложнявате проблема. специално кучетата стават териториални, създават глудници и нападат хора. да, агресивните кучета са тези, които биват хранени.
вие които им давате храна ги обричате на мизерия и смърт и разбира се придружени с нахапани хора.

ако ви пука за животното, приберете го, намерете му дом, не му купувайте сандвич.
ако само за това имате сили, по-добре го подминете. нека умре от глад и болести поне няма да създаде потомство, което да се мъчи.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Съб 01 дек 2012 8:26

Променяте идеята на темата! Това куче убедено е имало дом до скоро, но се е озовало на улицата. Как ли, ами благодарение на добри стопани, които са се погрижили животното или да бъде изхвърлено на улицата, или животното е избягало, благодарение на липсата на внимание към него.
Това куче има място на улицата, колкото и един градски жител като повечето тук има място насред някой пущинак из Стара планина!
Аз говоря за проблема у човека, как може да е най-малоумното същество и да изхвърли на улицата домашното животно, ей така, понеже е старо, доскучало му е, вече не го кефи или кой знае защо. Проблема с нехайния стопанин, който няма проблем да разхожда кучето си без каишка, но има проблем с това да го научи да отговаря на команди.
Замислете се, че това е съдбата на много животни и не допускайте вашето да стане едно от тях!
Най-лесното нещо на света е да кажете - те кучетата са виновни, те хапят хората, те това, те онова...
А ако не бяхме ние и нашите съседи и съседите на нашите съседи и т.н., то тия кучета щяха ли да са на улицата?!
Към всяко куче, което се опита да ме нападне, бих подходил с не по-малка агресия от неговата, но животно, изоставено от някого, което търси нарочно близост с хората, защото помни, че те дават храна и топлота, това какво общо има с другото, с кучето, родено на улицата, озлобено, гладно, полу-диво, което пази територия ?!

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 01 дек 2012 10:04

Petrolhead написа:храненето на улични животни е изключително гадно нещо. честно казано по-добре ги застреляйте или ги сгазете с колата. сериозно говоря.

знам че да нахраниш гладно животно оставя едно такова добро чувство. погрижил си се. да но само за себе си и за собствената си съвест.
знаете ли че от 100 родени на улицата животни оцеляват по-малко от 10, доста по-малко.
като храните бездомните, само усложнявате проблема. специално кучетата стават териториални, създават глудници и нападат хора. да, агресивните кучета са тези, които биват хранени.
вие които им давате храна ги обричате на мизерия и смърт и разбира се придружени с нахапани хора.

ако ви пука за животното, приберете го, намерете му дом, не му купувайте сандвич.
ако само за това имате сили, по-добре го подминете. нека умре от глад и болести поне няма да създаде потомство, което да се мъчи.

Е точно за това говоря.Ели,имал съм и имам МНОГО домашни любимци,ако искаш и снимка на всеки по отделно мога да ти дам :screwy Разбира се че и аз се натъжих докато четох.Да,БЕЗПРЕДМЕТНО е,защото не трябва да ги има ! Знаеш ли,че котките се размножават с геометрична прогресия и ако ти е трудна сметката използвай калкулатора да сметнеш при средно родени 7-9 котета,какво се получава.Пак казвам,че няма човек,който да не обича животни,но уличните са сериозен проблем.Друг е въпроса,че трябва да има приюти,но бягаме от темата...

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Мнениеот ivanovkbg » Съб 01 дек 2012 10:41

feikot написа:
Petrolhead написа:храненето на улични животни е изключително гадно нещо. честно казано по-добре ги застреляйте или ги сгазете с колата. сериозно говоря.

Е точно за това говоря.Ели,имал съм и имам МНОГО домашни любимци,ако искаш и снимка на всеки по отделно мога да ти дам :screwy Разбира се че и аз се натъжих докато четох.Да,БЕЗПРЕДМЕТНО е,защото не трябва да ги има ! Знаеш ли,че котките се размножават с геометрична прогресия и ако ти е трудна сметката използвай калкулатора да сметнеш при средно родени 7-9 котета,какво се получава.Пак казвам,че няма човек,който да не обича животни,но уличните са сериозен проблем.Друг е въпроса,че трябва да има приюти,но бягаме от темата...

Те, че са проблем—проблем са, спор няма!
Но, ние стоим в основата на този проблем!

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Съб 01 дек 2012 12:07

По темата- тези, които си изпъждат домашните любимци не са по-добри от тези, които искат да ги убият, макар някога да са ги гледали.
Когато имахме къща взехме куче бебе точно от улицата, но я продадохме с уговорката да ни оставят ключ за пътната врата, за да ходим да си храним животното. Всеки ден до другия край на града някой ходеше и му се радвахме. Кучето умря от старост. Така, че мисля всеки който е решил да напъди животно е по-добре да премисли варианти, а не да му отваря вратата.
Petrolhead написа:..... или ги сгазете с колата. сериозно говоря.....

И това са думи на един и същ човек. Чак не ми се вярва какво чета.
Не мога... Не мога да сгазя животно, нямам възможност и да прибера. Тук пред нас има 2 кучета-кастрирани са явно. Спинкат върху нападалата шума точно на паркинга. Дори когато се прибирам ми става съвестно, че стават, макар и да не пречат. Едното дори е с ампутиран заден крак. Все съм се чудела от какво. Може би като мъничко кученце някой се е опитвал да го сгази... Още по-гадно е от това да го гледам, че е на улицата. А лятото видях как хора от приют стрелнаха кученце, едно дребно и хубаво, за да го приберат, а другите останаха. Повече не се появи. Явно избират. Все се надявам някой да си го е харесал и да го е взел да си го гледа, макар че виенето на животното и гледката как бяга между колите на посоки оставиха в мен неприятни чувства.
Идеята да ги тровим, газим и гледаме как умират от глад никак не е добра. Щом не можем да си приберем в къщи по-добре е да ги заведем при ветеринар за кастрация. Така
Petrolhead написа:..... няма да създаде потомство, което да се мъчи.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Съб 01 дек 2012 13:29

и така като ги гледаш и ти е жално, какво точно направи по въпроса?
след като ти пука, прибери го, намери му стопанин, направи нещо.

това дето са го стрелнали от приюта отдавна е на екирисажа. да не мислите, че там живеят кучета до дълбоки старини. ако не го е потърсил никой е евтанзирано.
разберете че ние сме проблема, ние изхвърляме животни, ние храним бездомните, ние заплождаме от комшийското. ако ние не променим отношението си, проблема няма да се реши.

не слушайте откачените лелки кучкарки-природозащитници. това тяхното е болест. бездомното животно е опасно, то не трябва да е на улицата. ако няма кой да се погрижи за него по-добре да се евтаназира. кофти е, но няма начин.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 01 дек 2012 14:01

Petrolhead написа:и така като ги гледаш и ти е жално, какво точно направи по въпроса?

не слушайте откачените лелки кучкарки-природозащитници. това тяхното е болест. бездомното животно е опасно, то не трябва да е на улицата. ако няма кой да се погрижи за него по-добре да се евтаназира. кофти е, но няма начин.

Винаги съм искал,на някоя лелка,с 4 реда гердани,кисело пуловерче,кални ботушки,седнала на горещия стол и обзета от невероятната човешка идея-да спасява пумияри,дето нахапват и гонят хора,такъв шамар да и извъртя,че да се сети за началната си учителка.Кучетата повече права имат от хората.Ама така е,те за това направиха от Джемини,педерасите да имат повече права от нормалните,от Евророма,циганите да са по-прави винаги от българите и пр. и пр. защото цоцат парички от европейските организации-майки,а със сигурност всеки обикновен човек като тия,които пишат тук,са направили МНОГО повече,от колкото описаната лелка.Това са глупави и луди хора.Като толкова са ви мили-заведете ги на ветеринар да ги кастрират и ги хранете пред блока докато не издъхнат или ги осиновете и си ги приберете вкъщи,ама не натрапвайте на нормално мислещите хора,вашите убеждения и криви идеи !

Потребителски аватар
oganisjan
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oganisjan » Съб 01 дек 2012 15:46

Кучетата и другите животни са част от Бога, в нашия квартал има 10 бездомни които ме лаят и ми драскат бронята на колата, но нали трябва да сме добри и да се грижим за тези Божи създания

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 01 дек 2012 15:50

oganisjan написа:Кучетата и другите животни са част от Бога, в нашия квартал има 10 бездомни които ме лаят и ми драскат бронята на колата, но нали трябва да сме добри и да се грижим за тези Божи създания

Ами на мен Кварталният помияр като ми заплоди кучката какво да кажа!!Не спах цяла вечер !!Подарих ги на приятели ,какво да се прави!

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 01 дек 2012 22:09

Petrolhead написа:и така като ги гледаш и ти е жално, какво точно направи по въпроса?

това дето са го стрелнали от приюта отдавна е на екирисажа. да не мислите, че там живеят кучета до дълбоки старини. ако не го е потърсил никой е евтанзирано.
разберете че ние сме проблема, ние изхвърляме животни, ние храним бездомните, ние заплождаме от комшийското. ако ние не променим отношението си, проблема няма да се реши.

:да:
100% истина, гледайте реално на нещата !!!

Аман от психопати с изкривено чувство за милосърдие и състрадание, да всички вие които сте много милостиви и състрадателни по-форумите но които никога няма да вземете измършавялото и пълно с бълхи псе и да го приберете в чистия си и подреден дом :не:

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Нед 02 дек 2012 11:36

Petrolhead написа:разберете че ние сме проблема.

Абе в този ред на мисли,не мислиш ли,че проблема може да се реши преди кучетата да излязат на улицата?
Да те гоним с колите си дори и по тротоарите?Взе да изпращява темата...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”