Не зарежда Windows?!?!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 25 яну 2007 22:00

Wong Fei Hung написа:BIG FOOT L:)

Голямата стъпка рулз :) Проблема им беше, че в БГ се продаваха само фабрично рециклирани такива, очевидно заради цената, иначе съм виждал биг фуут на много години да си бачка кротко :wink:

Докато тънките наистина имат някакъв проблем с охлаждането и се прецакват ужасно бързо, особенно 40-ките. За мое щастие, всички които съм продал се счупеха след като им изтече гаранцията :wink:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Чет 25 яну 2007 22:04

musura написа:Докато тънките наистина имат някакъв проблем с охлаждането и се прецакват ужасно бързо, особенно 40-ките.

:shock :cry:
Аз съм с Maxtor 40GB от дебелите + вентилатор към него :roll:
Пета година работи и нямам никакви проблеми,даже и не чегърта,много безшумен е :roll:
Охххххх,ся ме хвърлихте в размисъл :roll:
Я кажете тогава при евентуална кончина към какъв хард да се насочвам :cry:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 25 яну 2007 22:07

цъкни тук

това е задната страна на диска, където са закачени кабелите, джъмперите са м/у захранването /най-дясно на картинката/ и интерфейсния кабел /ляво на картинката/

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Чет 25 яну 2007 22:12

VWGT,благодаря и на теб за помощта :roll:
Наистина ми е...........сложно :oops:
Ако беше Дъмбел вместо Джъмпер лесна работа :lol:

п.п както и да е,значи проблема идва от не добре поставени кабеляци или пътуващ към небитието хард :cry:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 25 яну 2007 22:17

Даскала написа:п.п както и да е,значи проблема идва от не добре поставени кабеляци или пътуващ към небитието хард :cry:

Проблема е, че Асрок са се направили на много мъдри и държат задължително стартиращия харддиск да е "primary master", което лично мен ме озадачава, ама така решили хората, че искат и затова не ти тръгва в момента компа, защото най-верятно диска ти вобще няма джъмпер (дъмбел mhihi) отзад и биос-а го разпознава като "primary slave" :wink:, a това се получило, най-вероятно, защото въпросния младеж явно го е закачал на друго PC за да си преточва нещо и е забравил да върне джъмпера на правилното място.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Чет 25 яну 2007 22:27

musura написа:Диска ще се строши да знаеш, просто тези са големи ментаци, те заради тази серия фалираха maxtror. Просто имай едно на ум и не друж ценни работи по него и мисли за нов :idea:

musura сори, че се меся но да не би да си искал да кажеш Quantum вместо Maxtor :roll:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Чет 25 яну 2007 22:27

Мусуре,нема ли скоро да минаваш през Перник :bowdown mhihi
Пуснах му да проверява томовете за грешки mhihi ,провери ги и не спомена за проблеми :roll:
Дяловете са на FAT32,дали с Партишъна да не ги направя на NTSF :roll:
Странното е,че понякога вземе та захапе,а друг път...праас червения надпис и :cry:
Са да ходя да се разправям с продавача.........незнам,виде ми се ненормален :roll:
Явно наистина е преточвал,щото D е чист като сълза :roll:
Уфффф,дано е проблема в кабеляците :bishop
Благодаря ви момчета :bowdown :beer

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 26 яну 2007 19:03

tyo написа:
musura написа:Диска ще се строши да знаеш, просто тези са големи ментаци, те заради тази серия фалираха maxtror. Просто имай едно на ум и не друж ценни работи по него и мисли за нов :idea:

musura сори, че се меся но да не би да си искал да кажеш Quantum вместо Maxtor :roll:

:) Те и quantum имаха една фалшива серия от 8GB дискове, които сигурно 100% се строшиха (поне през мен каквото мина) и после ги купиха веднага Maxtor :wink:

А на Maxtor фалшивите дискове са тънките, като общо взето 10;15;20 и 30ГБ що годе работят, но 40ГБ пак поне 50% се счупиха веднага след изтичането на едногодишната им гаранция. Тогава от Дел им върнали една мнооого мазна партида (ставаше въпрос за милиони долари) и завалиите затънаха. Сега ги купиха seagate и като гледам вече новите модели maxtor са си seagate само че с 36 месеца гаранция, вместо 60 :wink:

Потребителски аватар
baTkoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baTkoTo » Пет 26 яну 2007 19:30

Здравейте ето ме и мен е темата :)
значи братовчет ми имаше също доста проблеми с хард-дисковете първо на стария му комп беше с поредицата quantum 8 ГБ и 2 месеца държа и замина после мина на макстор тънкия там успя да задържи на 7 месеца и беше много разочарован мина на Seagate, ATA/100, 7200, 2048k и с него нямаше никакви проблеми компа го продаде и си купи нов с хард-диск Samsung, ATA/100, 7200, 8192k за сега да чукнем на дърво няма проблеми аз лично съм преди 2 години си купих компа с хард Баракуда пише на него не съм го чувал не съм го и виждал но 2 години си ги ударжа и нищо му няма

П.П Даскале братле по добре го дай на майсторче да го оправи ако мислиш че няма да се справиш в никакъв случай не се ядосвай и недеи да го удряш компа

Имам въпрос компа зглобен готов ли го зе или по поръчка беше направен и си го отнесал

П.П Масура леле брат ти си ми доста голям конкурент и почвам да се плаша

Върни се в “ОФФ-Топик - други”