Търся да наема необзаведен апартамент в квартал Люлин, София
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Търся да наема необзаведен апартамент в квартал Люлин, София
Ще го преживееш, голям човек си, почти завършил право.
И като такъв е доста странно как така си чел закона, а не знаеш какво пише в него. Предлагам да си опресниш знанията.
Сега кажи честно, колко животни гледаш, колко искаш да гледаш, с каква цел, имаш ли регистрирана фирма, отчиташ ли дохода от продадените животни, имаш ли разрешително за тази дейност и не на последно място с какво ще гарантираш на бъдещите си клиенти, че животните, които продаваш са здрави без генетични болести ?
И като такъв е доста странно как така си чел закона, а не знаеш какво пише в него. Предлагам да си опресниш знанията.
Сега кажи честно, колко животни гледаш, колко искаш да гледаш, с каква цел, имаш ли регистрирана фирма, отчиташ ли дохода от продадените животни, имаш ли разрешително за тази дейност и не на последно място с какво ще гарантираш на бъдещите си клиенти, че животните, които продаваш са здрави без генетични болести ?
- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
Предлагам ти да си опресниш знанията, защото на всичките ти въпроси има отговор в Закона за защита на животните и в правилниците за развъждане. Да не мислиш че специално за теб ще се занимавам да вадя всеки законов текст и да го аргументирам, при положение че е отдавна известен? Просто ги прочети и сам ще си отговориш на въпросите, които задаваш.
Освен това, животните минават всички необходими ветеринарни прегледи. Това лесно може да се установи и да се направи всякакъв вид изследване, което е необходимо.
Доход няма пред кого да отчитам, защото нямам такъв. Нито печалба
Покрил съм си грижите, каквото е изискването на закона, включително и всичките надлежни ветеринаромедецински прегледи, които обезпечават здравето на животните.
Между другото съм приютявал бездомни животни, от които съм печелил всичко друго, но не и пари.
В БГ няма данък печалба за продажба на котка, поради простата причина че не можеш да имаш доход от нея, затова няма пред кого да се отчиташ. Не е необходимо да си вадя разрешително, защото нямам дейност за която да ми трябва фирма
Освен това, животните минават всички необходими ветеринарни прегледи. Това лесно може да се установи и да се направи всякакъв вид изследване, което е необходимо.
Доход няма пред кого да отчитам, защото нямам такъв. Нито печалба

Между другото съм приютявал бездомни животни, от които съм печелил всичко друго, но не и пари.
В БГ няма данък печалба за продажба на котка, поради простата причина че не можеш да имаш доход от нея, затова няма пред кого да се отчиташ. Не е необходимо да си вадя разрешително, защото нямам дейност за която да ми трябва фирма

- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Е нали нямаше да развъждаш? Нали бяха мъжки?
Кажи за данъците и дали мислиш да правиш фирма. Не за друго, ами да знам от къде да не си взимам животни
И стига променя стари мнения. Не ме карай да те цитирам
Кажи за данъците и дали мислиш да правиш фирма. Не за друго, ами да знам от къде да не си взимам животни
И стига променя стари мнения. Не ме карай да те цитирам
- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо не доказва по безспорен и несъмнен начин че ще развъждам, че съм развъждал, че възнамерявам да развъждам, че съм сънувал че развъждам, че лицето Х развъжда. Всичко са теоретични постановки и разиграване на отделни варианти.
Приканвам те отново да си прочетеш закона и да отговориш къде в него е визирано че човек трябва да плаща данък за това че гледа котка?
Приканвам те отново да си прочетеш закона и да отговориш къде в него е визирано че човек трябва да плаща данък за това че гледа котка?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Абе ти направи тоя ба'йлярник в апартамент в моя вход, пък тогава ще видиш как ще ти бъде доказано по абсолютно безспорен начин
!
Видите ли, наистина сме много търпеливи хора, до глупост дори, няма да се очудя ако това го има някъде, но всичко си има граници!
Остави данъците и защита на животните, това не ме интересува толкова и не е толкова важно. Развъдник на бълхи, тении и какво ли не!

Видите ли, наистина сме много търпеливи хора, до глупост дори, няма да се очудя ако това го има някъде, но всичко си има граници!
Остави данъците и защита на животните, това не ме интересува толкова и не е толкова важно. Развъдник на бълхи, тении и какво ли не!
- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа:Абе ти направи тоя ба'йлярник в апартамент в моя вход, пък тогава ще видиш как ще ти бъде доказано по абсолютно безспорен начин!
Виждал съм в един не лош квартал на София едностаен апартамент с над 10 котки вътре и поне още няколко малки кучета. Все още в него се случва същото, пък доколкото знам още "функционира" и никой не се е оплакал.
Не е развъдник на бълхи и тении, защото животните се поддържат и нямат такива неща. Бълхи можеш да имаш и ако гледаш само едно куче вкъщи или само една котка, която излиза и влиза постоянно.
Много ми е любопитно в какво живееш в момента, дали е стерилно чисто и дали без да подозираш нямаш някоя бълха в чаршафите, в които се валяш ежедневно.
Ако направя развъдник в апартамент в твоя вход и има някакъв проблем, трябва да се произнесе Общото събрание на блока и тогава евентуално да се вземе решение да се изгони наемателят, разбира се при достатъчно мнозинство и основателни причини.
Всеки друг начин на решаване на проблема, включително със скрити намеци, заплахи, нападения, опити за нападения, нанасянане на вреди и щети се санкционират от закона, така че..... само се пробвай. И на теб ще ти бъде доказано че не можеш да правораздаваш, ако това е целта ти.
- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм един млад и любопитен човек. Ходил, съм, ВИЖДАЛ СЪМ, правил съм си изводи, оставал съм с определени впечатления. Да, това ме съм ВИЖДАЛ ме прави добре информиран тарикат, но не ме уличава в нищо. Утре ако видите да блъскат някой на пътя, значи ли че вие сте го сгазил?
Между другото, едно куче, гледано вкъщи, но зле обслужвано и хигиенизирано може да смърди повече от 1 милион котки, затворени на 10 квадратни метра. Ако хигиената е навременна и адекватна, миризми няма да има, а оттам и оснавания за възражения и протести.
Между другото, едно куче, гледано вкъщи, но зле обслужвано и хигиенизирано може да смърди повече от 1 милион котки, затворени на 10 квадратни метра. Ако хигиената е навременна и адекватна, миризми няма да има, а оттам и оснавания за възражения и протести.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Kaква хигиена, бре млади любопитни човече, след като:
Мммм?
Такси притежание на животно ще им плащаш ли?
Котки и кучета в апартамент... Галфониада тотална!
Student_pravo написа:ще отсядам от време на време, но рядко.
Мммм?
Такси притежание на животно ще им плащаш ли?
Котки и кучета в апартамент... Галфониада тотална!

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Student_pravo написа:....
Баш тарикатче

Аз имам котка вкъщи, не живея стерилно. Даже съм убеден че не е правилно човек да се отделя от нормалната (нестерилна) среда. Човек е роден на тази планета и живее сред всичките и твари, движи се сред природата и така е здрав, иначе боледува.
Но ти вземаш и изхвърляш котките далеко от своя апартамент, така че нямаш въобще правото да ми обясняваш какво си видял и къде и други подобни глупости.
колегата ме изпревари, но е пак в тоя смисъл
- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
Това че АЗ ЛИЧНО няма да съм там денонощно, значи ли че няма да помоля някой приятел да ми направи услуга и да почиства? За такса притежание на котка вече съм писал по-горе.
- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа:Student_pravo написа:....
Но ти вземаш и изхвърляш котките далеко от своя апартамент, така че нямаш въобще правото да ми обясняваш какво си видял и къде и други подобни глупости.
колегата ме изпревари, но е пак в тоя смисъл
А ти нямаш правото без да си запознат и осведомен да ми държиш сметка и да правиш необосновани предположения на база свои собствени превратни виждания и тълкувания. Никой не изхвърля котките, даже напротив. Както писах по-горе, това е проява на отговорност и грижа към тях. Изхвърлените са по улиците, до контейнерите.
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Чл. 176. (1) (Изм. - ДВ, бр. 84 от 2007 г.) Собствениците на обекти, в които се отглеждат, развъждат и/или предлагат домашни любимци с цел търговия, на пансиони, изолатори и приюти за животни ги регистрират по реда на чл. 137, като към заявлението прилагат и удостоверение за завършен курс по защита и хуманно отношение към животните.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 36 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 41 от 2010 г., в сила от 01.06.2010 г.) Изискванията към обектите по ал. 1 се уреждат с наредба на министъра на земеделието и храните.
Наредба за придобиване, притежаване и отглеждане на животни - домашни любимци /кучета и котки/ на територията на Столична община
Раздел ІV. Придобиване, отглеждане и размножаване на котки - домашни любимци. Функциониране на обекти с търговска цел за временен престой на котки - домашни любимци
Чл.16.
(1) Придобиване на котки - домашни любимци се извършва и съгласно чл. 2, т. 1, 2 и чл. З от настоящата наредба.
(2) Придобиването на безстопанствени котки може да се извършва посредством регистрационен документ - ветеринарномедицински паспорт с вписана идентификация.
Чл.17.
(1) При отглеждане на котка - домашен любимец, собственикът е длъжен да спазва принципите, посочени в чл.7, ал.1 от настоящата наредба.
(2) Собственикът е длъжен да вземе мерки за предотвратяване на нежелано размножаване, съгласно разпоредбите на чл.10, ал.1 от настоящата наредба.
(3) Функциониране на обекти с търговска цел за временен престой на котки -домашни любимци се осъществява съгласно изискванията на чл.19 от настоящата наредба.
това е за кучета, но за котките важи същото.
Чл.10. Размножаване на кучета - домашни любимци
(1) Собственикът на куче - домашен любимец е длъжен да избягва нежеланото му размножаване чрез осигуряването на:
1. изолация по време на размножителния период;
2. кастрация.
(2) В случаите, в които собствениците не са в състояние ,а отглеждат новородените или да ги представят на нови собственици, животните се настаняват в приют, а собственикът задължително кастрира своето куче - домашен любимец.
(3) Собствениците на кучета - домашни любимци, които ги използват за развъждане, ги регистрират на основание чл.137 от ЗВД и освен таксата за притежаване на куче, заплащат в районната данъчна служба такса, съгласно чл.35, ал.5 от ЗЗЖ, в размер на 300лв.
(4) Таксата по ал.З на чл.10 от настоящата наредба в размер на 300 лв. не се заплаща от развъдници и членове на киноложки клубове, членове на Български и международни организации, които извършват развъдна дейност на чистопородни кучета, удостоверено със съответните документи за регистрация.
а сега и за мястото.
Чл.19. Функциониране на обекти с търговска цел за временен престой на кучета -домашни любимци
(1) Хотелите за кучета - домашни любимци, училищата за дресура и приютите за безстопанствени кучета се регистрират в ОБДХ, съгласно изискванията на чл.137 от ЗВД и в търговските регистри към районите.
(2) Настаняването на кучета - домашни любимци в обектите по ал.1 на чл. 19 от настоящата наредба е възможно, съгласно чл.150 от ЗВД и Наредба 41 на МЗХ за изискванията към обекти, в които се отглеждат, развъждат и/или предлагат домашни любимци с цел търговия, към пансиони и приюти за животни, обн. ДВ. бр.1 от 06.01.2009 г., в сила от 01.07.2009 г.
(3) Забранено е функционирането на обекти по ал.1 на чл.19 от настоящата наредба в жилищни сгради в режим на етажна собственост.
(4) Дресьорите на кучета - домашни любимци трябва да притежават документ за правоспособност.
(5) Собствениците на обекти по ал.1 на чл.19 от нас ящата наредба са длъжни да притежават удостоверение за завършен курс по защита и хуманно отношение към животните.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 36 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 41 от 2010 г., в сила от 01.06.2010 г.) Изискванията към обектите по ал. 1 се уреждат с наредба на министъра на земеделието и храните.
Наредба за придобиване, притежаване и отглеждане на животни - домашни любимци /кучета и котки/ на територията на Столична община
Раздел ІV. Придобиване, отглеждане и размножаване на котки - домашни любимци. Функциониране на обекти с търговска цел за временен престой на котки - домашни любимци
Чл.16.
(1) Придобиване на котки - домашни любимци се извършва и съгласно чл. 2, т. 1, 2 и чл. З от настоящата наредба.
(2) Придобиването на безстопанствени котки може да се извършва посредством регистрационен документ - ветеринарномедицински паспорт с вписана идентификация.
Чл.17.
(1) При отглеждане на котка - домашен любимец, собственикът е длъжен да спазва принципите, посочени в чл.7, ал.1 от настоящата наредба.
(2) Собственикът е длъжен да вземе мерки за предотвратяване на нежелано размножаване, съгласно разпоредбите на чл.10, ал.1 от настоящата наредба.
(3) Функциониране на обекти с търговска цел за временен престой на котки -домашни любимци се осъществява съгласно изискванията на чл.19 от настоящата наредба.
това е за кучета, но за котките важи същото.
(1) Собственикът на куче - домашен любимец е длъжен да избягва нежеланото му размножаване чрез осигуряването на:
2. кастрация.
(2) В случаите, в които собствениците не са в състояние ,а отглеждат новородените или да ги представят на нови собственици, животните се настаняват в приют, а собственикът задължително кастрира своето куче - домашен любимец.
(3) Собствениците на кучета - домашни любимци, които ги използват за развъждане, ги регистрират на основание чл.137 от ЗВД и освен таксата за притежаване на куче, заплащат в районната данъчна служба такса, съгласно чл.35, ал.5 от ЗЗЖ, в размер на 300лв.
(4) Таксата по ал.З на чл.10 от настоящата наредба в размер на 300 лв. не се заплаща от развъдници и членове на киноложки клубове, членове на Български и международни организации, които извършват развъдна дейност на чистопородни кучета, удостоверено със съответните документи за регистрация.
а сега и за мястото.
Чл.19. Функциониране на обекти с търговска цел за временен престой на кучета -домашни любимци
(1) Хотелите за кучета - домашни любимци, училищата за дресура и приютите за безстопанствени кучета се регистрират в ОБДХ, съгласно изискванията на чл.137 от ЗВД и в търговските регистри към районите.
(2) Настаняването на кучета - домашни любимци в обектите по ал.1 на чл. 19 от настоящата наредба е възможно, съгласно чл.150 от ЗВД и Наредба 41 на МЗХ за изискванията към обекти, в които се отглеждат, развъждат и/или предлагат домашни любимци с цел търговия, към пансиони и приюти за животни, обн. ДВ. бр.1 от 06.01.2009 г., в сила от 01.07.2009 г.
(3) Забранено е функционирането на обекти по ал.1 на чл.19 от настоящата наредба в жилищни сгради в режим на етажна собственост.
(4) Дресьорите на кучета - домашни любимци трябва да притежават документ за правоспособност.
(5) Собствениците на обекти по ал.1 на чл.19 от нас ящата наредба са длъжни да притежават удостоверение за завършен курс по защита и хуманно отношение към животните.
- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
Но в началото на темата казваш че няма да развъждаш а после .. на всяка котка и трябвало определено пространсто само потвърждаваш думите на колегите.
- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
Petrolhead написа:Чл. 176. (1) (Изм. - ДВ, бр. 84 от 2007 г.) Собствениците на обекти, в които се отглеждат, развъждат и/или предлагат домашни любимци с цел търговия, на пансиони, изолатори и приюти за животни ги регистрират по реда на чл. 137, като към заявлението прилагат и удостоверение за завършен курс по защита и хуманно отношение към животните.
Чл.16.
(2) Придобиването на безстопанствени котки може да се извършва посредством регистрационен документ - ветеринарномедицински паспорт с вписана идентификация. - котките не са безстопанствени
това е за кучета, но за котките важи същото. Не, не е същото
2. кастрация.
а сега и за мястото.
Чл.19. Функциониране на обекти с търговска цел за временен престой на кучета -домашни любимци(1) Хотелите за кучета - домашни любимци, училищата за дресура и приютите за безстопанствени кучета се регистрират в ОБДХ, съгласно изискванията на чл.137 от ЗВД и в търговските регистри към районите.
(3) Забранено е функционирането на обекти по ал.1 на чл.19 от настоящата наредба в жилищни сгради в режим на етажна собственост. става въпрос за КУЧЕТА, не е същото.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”