260лв за 1 зъб
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Re: 260лв за 1 зъб
Колега, Петров точно това искам да кажа, че като е скъпо може след един месец или една година да се извади ако не е пролекуван както трябва. В БГ няма гаранция, че като е скъпо ще е качествено. Убедил съм се, че не само за автомонтьори и зъболекари е така, а за абсолютно всичко.
- yordannnnnn
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 93
а така е то всеки иска кожен салон,но...така че 260 лв за зъб с 400-500-600лв заплата няма как да стане,затова ходим със развалени зъби,всеки чака до последно...да не може да трае от болка,но няма как цените европейски а заплатите български,и вярно е че има некадърни зъболекари,но не е вярно че важи "качеството според цената"-абсурд
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Тая цена се връзва и с ценоразписа на Влад777,там пише по 50 лв. на канал+пломба+умъртвяване и т.н. значи е нормално.Но явно е нормално за София,разни градове-разни мнения.
При моя заболекар такава манипулация ако нямаш здравни осигуровки излиза към 45-60лв. на канал със всичко.Със осигуровки пада на половина.
Умъртвявах предкътник,с 2 канала.Платих 120лв за 2 ходенета по 60.
В първото ходене ми влезе упойка,отваряне,вадене нерви,почистване канали и лекарство.
Второ ходене -почистване,запълване канали и пломба.
Цената можеше да е малко по-голяма в зависимост от пломбата.Ако имаше нужда от допълнително лечение също щеше да набъбне.
Има и по-евтини зъболекари,както и по-скъпи от моя,така че...
При моя заболекар такава манипулация ако нямаш здравни осигуровки излиза към 45-60лв. на канал със всичко.Със осигуровки пада на половина.
Умъртвявах предкътник,с 2 канала.Платих 120лв за 2 ходенета по 60.
В първото ходене ми влезе упойка,отваряне,вадене нерви,почистване канали и лекарство.
Второ ходене -почистване,запълване канали и пломба.
Цената можеше да е малко по-голяма в зависимост от пломбата.Ако имаше нужда от допълнително лечение също щеше да набъбне.
Има и по-евтини зъболекари,както и по-скъпи от моя,така че...
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
batmit написа: Това е каото да ти сменят съединителя, един ще ти вземе 100, друг 150, трети 200 - избираш при кого да ходиш, не че като дадеш 200 след 150 000 няма да го смениш.
Доста неуместно сравнение!
Аз например сам си смених съединителя на Аудито преди няколко месеца. Дали ще успея сам да излекувам зъб?!
yordannnnnn написа:няма как цените европейски а заплатите български
Колега, в Европа цените са доста по-високи от тези тук. Не случайно чужденците идват в България да си правят зъбите. Защото ако тук една коронка е 100 евро, там е 500 евро.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, Vlad777 кое сравнение е неуместно, че немога нещо да схвана. Ако не си разбрал ще обясня още един път - казвам, че за едно и също нещо при различни майстори или зъболекари цената е различна и цената не е определяща за качеството.
- yordannnnnn
пределно ми е ясно но идват с европейски заплати,а не с нашето нямане,в крайна сметка те и на почивка идват затова 

- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Аз пък мисля, че не е точно така. Ако един майстор работи 2 дни за смяна на съединител, а друг 2 часа - това много много не те бърка. Освен това сменяш съединителя и готово. Като завърши смяната се проверява - работи ли или не работи. Ако работи - всичко е ОК. Ако не работи се разглобява и се сглобява както трябва. До сега не съм чул някой да е монтирал съединител по-добре от друг.
Докато при зъболекаря нямаш право на повече от един опит. Като не стане няма как да се почне отначало. Също така резултатът не е еднозначен. Т.е. един може да ти направи зъба като те боли по-малко и бързо, при друг може да позеленееш от болка. Един може да ти го направи по-добре от друг. Т.е. качеството на оборудването и на използваните материали и технологии е от съществена важност. Както и квалификацията и опита на зъболекаря. Затова и цените са различни.
Докато при зъболекаря нямаш право на повече от един опит. Като не стане няма как да се почне отначало. Също така резултатът не е еднозначен. Т.е. един може да ти направи зъба като те боли по-малко и бързо, при друг може да позеленееш от болка. Един може да ти го направи по-добре от друг. Т.е. качеството на оборудването и на използваните материали и технологии е от съществена важност. Както и квалификацията и опита на зъболекаря. Затова и цените са различни.
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
yordannnnnn написа:пределно ми е ясно но идват с европейски заплати,а не с нашето нямане,в крайна сметка те и на почивка идват затова
повярвай ми, че за един германец със заплата 1500 евро, 500 евро са също толкова много там, колкото и за един българин са 200 лв с 600 лв заплата.
- yordannnnnn
затова идват тук и на зъболекар и на море чужденците,защото с тяхните пари при нас е безценица,като на морето-меню за чужденци и меню за бг...аз правя мебели и мога да дам цена 50% за труд,мога и 100%...така че работата е относителна...според клиентите трябва да е ...лека нощ
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
На мен всъщност от 1 месец насам ми се плащат здравни осигуровки,но преди това имам голям период без ЗО.Мога ли да ползвам някакви намаления в моя случай?
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
stypkata написа:На мен всъщност от 1 месец насам ми се плащат здравни осигуровки,но преди това имам голям период без ЗО.Мога ли да ползвам някакви намаления в моя случай?
Питай зъболекаря, по принцип доста работят по здравна каса и ти приспадат част от сумата. Иначе ако на сайта на НОИ се водиш с непрекъснати здравноосигурителни права значи си ок. Ако са ти прекъснати...
Виж да е някой свестен, да имаш отзиви от пациенти, има ли нужните уреди (примерно онова досадното дето плямпа при почистването на каналите) и т.н. Иначе като цена за нерв, канали и коронка е съвсем ок според мен. Аз на моя му давам към 300 само за почистване, изграждане (ако трябва) и коронка.
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
stypkata написа:На мен всъщност от 1 месец насам ми се плащат здравни осигуровки,но преди това имам голям период без ЗО.Мога ли да ползвам някакви намаления в моя случай?
няма значение кога не си плащал, важно е да не си с прекъснати права!За целта си проверяваш
здравноосигурителния статус ей тука https://inetdec.nra.bg/freesrvinfo.html
Според мен са много парите но както ти казаха, зависи от лечението което се налага!
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
За да си подновиш здравно осигурителния статус,трябва да платиш за 18 месеца назад
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
stypkata написа:До последния колега- ако знаех отговорите на всички тези въпроси щях да съм достатъчно информиран за да не пускам темата.Зъба е заден,мисля ,че е с 3 канала.Лечението е първично ( до скоро си беше жив зъба).Зъболекаря наистина е много добър никакви оплаквания към работата му.Въпроса ми беше дали изобщо е възможно и дали е нормално да струва толкова тази манипулация.
Еми да де
Питай зъболекаря си защо струва толкова, питай после друг зъболекар (второ мнение), после питай първия защо неговото мнение (цена) се различава. Така ще получиш повече информация отколкото тук, защото истината е че, ние не знаем и не може да знаем какво ще получиш за тази цена. Затова ти посочих малко въпроси, за да покажа колко неизвестни има. Иначе към колегите, които ти дават за пример своите си зъболлекари със ниските цени - всеки ден оправям коренови канали, лекувани за по евтино и да ви кажа - 110 лв. на канал, без пломба без нищо

Малко офф - много обичам сравнението между зъболекарите и автомонтьорите, защото има много общо между отношението към клиента/пациента в двете професии и това е доверието. Като отида на автомонтьор обикновено оставям колата си с проблем и си я вземам оправена. Не знам и не мога да проверя дали всичко по ремонта е извършено както трябва, всички болтове затегнати, частите сменени с нови, и то тези които съм купил/платил. Същото е и при зъболекаря - оставяш се в ръцете му и се надяваш всичко да е направено както трябва, без да ти е ясно дали е така. Разбира се горното е приложимо, когато майстора/зъболекаря си разбират малко-малко от работата. Не става въпрос за случаите когато пломба ми падна на другия ден или ангренажа не е зацепен правилно.

To cut things short - като нямаш доверие на зъболекаря си - смени го. Ако имаш доверие - говори с него, той ще ти обясни най добре. Ако обяснението не те удовлетворява - питай още и още. И тогава питай и тук
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
За толкова пари си направих 4 зъба,два бяха стандартни кариеси но другите 2 бяха с чистене на канали и изградени наново от останали 30-40% процента от тях. Това при зъболекар който дава часове за минимум седмица напред понеже всичко е пълно. С 2-3 идвания до Поморие пак ще ти е по-евтино,само дето не знам кога ще може да те вземе 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”