Ксенон, Китаец и Европа ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Ксенон, Китаец и Европа ?

Мнениеот icoico » Чет 21 фев 2013 19:24

Ако словенци/маджари не са на кеф спират заради китайски електрожени още на границата. Ако минеш през тях безпрепятствено рискуваш ей такава изненадка (мисля, че вече съм я показвал някъде тук):

xenonstraff.JPG

P.S. Имайте предвид, че човекът е бил спрян и глобен след оплакване на насрещнодвижещ се до полицията, за заслепяване...около 12 часа на обяд :mhihi

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 22 фев 2013 0:44

Еби му меча :stumm :eek :eek :eek Така трябва ! През деня :mhihi оня е бил на 100w 100% ... Благодаря колега и на тебе :) Хубаво е човек да получи съвет.

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Пет 22 фев 2013 9:17

Де да беше и тук така...Още като изляза на улицата и засичам поне 3ма "тарикати" с такива ксенони...Снощи пак един щеше да ме запали направо-светеше все едно е пуснал 6 дълги фара срещу мен и като му светнах тоя взе че светна с дългите-е*ало си майката.Викам си дай да го настигна тоя,ще карам зад него да видя как му се вижда пътя-еми виждаше се съвсееем малко повече,от колкото с мойте си обикновени халогенни крушки. :thumb_down

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 22 фев 2013 9:51

toshara написа:Де да беше и тук така...:thumb_down

Винаги има начин :mhihi

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 22 фев 2013 9:58

И какво искаш да кажеш - че всеки трябва да си сложи по 12 100-ватови ксенона, за да може да свети по-силно от отсрещния тъпак, който е само с два обикновени на рефлектор ... и всички да сме едни задружни заслепяващи се един друг тъпаци?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 22 фев 2013 10:24

жестоко!
най после наистина брилянтна идея!

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 22 фев 2013 22:06

myrshavija написа:И какво искаш да кажеш - че всеки трябва да си сложи по 12 100-ватови ксенона, за да може да свети по-силно от отсрещния тъпак, който е само с два обикновени на рефлектор ... и всички да сме едни задружни заслепяващи се един друг тъпаци?

Спокойно пич това е просто клип, хвани иронията ;) Но за Извън пътя и за лов чудесно :)

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Съб 23 фев 2013 1:08

Значи не знам кога ще проумеете , че това дали някой ви заслепява не зависи толкова от това дали е с китайски ксенон. Аз карам с депо с рефлектор и h1 ксенони вече втора година. Никой никога не съм заслепил. Късите си светят на черта точно където трябва. Просто си поиграх доста да настроя фокуса и тн на рефлектора. Винаги ми гледат фаровете по прегледи и всичко е ОК и в норми. Настроени са перфектно. Когато някой си е вдигнал фара в небесата дори с халогенка ще ви заслепява !

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 23 фев 2013 1:41

Stoi написа:Значи не знам кога ще проумеете , че това дали някой ви заслепява не зависи толкова от това дали е с китайски ксенон...

В контекста на темата "афтърмаркет ксенон в чужбина":
Почти никакво значение няма колко добре си настроил фаровете. Аз не току-така споменах, че моя колега го обръснаха 113 евра в 12 часа на обяд, фаровете си му бяха съвсем добре регулирани и в тоя слънчев ден беше ЪпСурт да е заслепил когото и да било. Просто комбинацията от чужди регистрационни номера и ксенонови крушки в рефлекторни фарове действа разслабително на полицаите и гражданите на нЕкои държави... :rolleyes

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Съб 23 фев 2013 2:01

Stoi написа:Значи не знам кога ще проумеете , че това дали някой ви заслепява не зависи толкова от това дали е с китайски ксенон. Аз карам с депо с рефлектор и h1 ксенони вече втора година. Никой никога не съм заслепил. Късите си светят на черта точно където трябва. Просто си поиграх доста да настроя фокуса и тн на рефлектора. Винаги ми гледат фаровете по прегледи и всичко е ОК и в норми. Настроени са перфектно. Когато някой си е вдигнал фара в небесата дори с халогенка ще ви заслепява !

Колега съгласен съм с Вас относно автър маркет ксенона но наистина може би Вие сте един от малцината които са вложили усилия за да сте безупречни спрямо другите водачи. :)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 23 фев 2013 10:30

Stoi написа:...

бях привърженик на твоята теза.
вече не съм...
положих същите усилия за същото нещо и постигнах същите резултати-затова и аз мислех като тебе...
след като се заговори за закон по въпроса, започнах да търся информация кое, какво, защо...
фактите, които изкопах, по отношение на това, какъв трябва да бъде модела и защо, ме накараха да си променя мнението коренно...
няма шанс да не светиш гадно!
знам че мога да те заслепя и с халогенки, но светлината, излъчвана от ксенона, начина по който се произвежда тая светлина, самата характеристика на светлината-единствено волво ХС90 и мерцедес в220 мисля беше, направиха такъв фар без допълнителна оптика, но и те направиха само по един модел и минаха на оптика... но не и каква да е оптика... тука е друг гъдел, ама не за това говориме.
защо, мислиш, се върнаха на оптика, след като имаха успешен модел без? защото е много добър ли? водещи автопроизводители! или защото оптиката им излиза по евтино ли?...
заставам твърдо зад минималните изисквания за такъв светлинен източник!
ти ли си най големия инженер и направи най голямото нововъведение, с което обесзмисли всички разработки до момента?
хах...

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Съб 23 фев 2013 12:04

vaskoto1 написа:ти ли си най големия инженер и направи най голямото нововъведение, с което обесзмисли всички разработки до момента?
хах...

да :cool И моето "изобретение" е много по-добро от "изобретенията" на пишман настройчици на фарове с халогенки.
Никой , никога не ми е просветвал дълги за това, че съм го заслепявал - ФАКТ в който мога да се закълна. Щом водача отсреща е доволен всичко е ОК. А относно фирмените политики на автопроизводителите не са ни по акъла да ги разискваме тука. Точка.
Да не говорим пък, че най-много съм псувал именно коли с лупи настроени на границата и като карат по неравен път се получава ефекта на светкавицата. Поради специфичното устройство на ретината на човешкото око ефекта е много по-гаден от постоянното заслепяване към, което тя се приспособява.

Потребителски аватар
Soze13
Автомобил: Passat B5
Двигател: APR

Мнениеот Soze13 » Съб 23 фев 2013 14:02

Чакам с нетърпение закона, с който ще смъкват по три кожи за ксенони на рефлектори и твърдо обещавам да съм като унгарците. Няма да пропусна нито един "самороден талант". :th_up
Пичове, има едно устройство, изобретено преди векове, нарича се очила. Много помага и не пречи на околните!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 23 фев 2013 17:55

Stoi написа:Да не говорим пък, че най-много съм псувал именно коли с лупи настроени на границата и като карат по неравен път се получава ефекта на светкавицата. Поради специфичното устройство на ретината на човешкото око ефекта е много по-гаден от постоянното заслепяване към, което тя се приспособява.

браво!
ето че току що разбра защо се налага едно от изискванията-автоматично регулиране на нивото на светлините.
поздравления!
сега остава да откриеш само още 2. дерзай! аз вярвам дълбоко в твоя инженерен изобретателен талант! :bowdown

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Съб 23 фев 2013 19:54

vaskoto1 написа:
Stoi написа:Да не говорим пък, че най-много съм псувал именно коли с лупи настроени на границата и като карат по неравен път се получава ефекта на светкавицата. Поради специфичното устройство на ретината на човешкото око ефекта е много по-гаден от постоянното заслепяване към, което тя се приспособява.

браво!
ето че току що разбра защо се налага едно от изискванията-автоматично регулиране на нивото на светлините.
поздравления!
сега остава да откриеш само още 2. дерзай! аз вярвам дълбоко в твоя инженерен изобретателен талант! :bowdown

няма начин :idea3 :) по-скоро ще помисля над автоматична носна избърсалка в сезона на грипа за всички жигули без такава функция . :a014

А за всички които искат да имат по-добри светлини на 20 годишния си голф да се обърнат към най-близкия космодрум за монтаж на супер специалните лупи заедно със супер специалните регулиращи автоматични нивомери. :screwy Може ако се помолите и са на кеф да ви сложат и компенсатори за дните на пълнолуние.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”