НБУ...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Нед 11 фев 2007 23:50

VW_FEN написа:
tr0ll написа:...

Да бе, верно ли? Я преди да говориш, проучи малко нещата ;) След три години в Софийския ми дойде до гуша от подкупи под масата, от връзкари преподаватели и от дебели злобни лелки в администрацията. За тези три години мога да ти кажа, че нищо не научих там, въпреки голямото ми желание. Направо ми разбиха представите за вишето образование като цяло у нас... Първо виж колко народ се прехвърля от другите в нбу и тогава пиши. Самия факт, че мога да записвам семестъра online (и така ми спестяват една седмица чакане по опашки) е достатъчен, за да си направиш сметка.

Завършил съм меи-то и записах второ в нбу-ами чесно да ти кажа 1 семестър не можах да разбера във вуз ли съм или гимназия. имам чувството че и глупости да бях писал на изпитите на които се явих пак щях да ги взема - скъсат ли ме нбу губи финансов донор :)
в унсс,ту и су и другите подобни университети не придобиваш толкова знания, колкото начин на мислне ако имаш желание научаваш страшно много от преподаватели които имат сериозен опит.
за 5 години не ми се е налаголо да подкупвам никой за да взема изпит - учил съм и съм си взимал изпитите /някои и след 5-то явяване :)/ а за прехвърлянето -обикновенно студенти които не могат да се справят прекъсват и заминават към нбу, където дипломирането е гарантирано стига да издържат финансово.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пон 12 фев 2007 0:11

За 4 години в УНСС не съм платил нито един изпит, даже се дипломирах без проблем :!:

Вярно, е че се дават пари и някой ги взимат, ама става и без кинти, даже и учебници почти не съм купувал :D

Ако човек има мерак да учи няма значение дали е в УНСС, МИ, НБУ, СУ и т.н

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Пон 12 фев 2007 12:50

тая година кандидатствам за 2-ри път.сега се записах за изпита в НБУ на 25 фев.искам само да си помислите за това-ако е толко гадно и скъпо защо все поваче хора желаят да учат там.университет като всички останали само таксите са по скъпи ма има защо.влизал съм в СУ с сестрами която учитам и се едно влязох в лош епизод на Хари Потърррррр.НБУ е добър университет които просто не е като останалите.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 13 фев 2007 0:49

tr0ll, най накрая пак стигнахме в началото - който иска да учи, учи и няма значение къде учи. Това, че ти си доволен от Техническия е хубаво ;) аз за него нямам претенций. Но СУ губи пред НБУ с доста. Това, че ти си учил и знаеш доста работи от факта, че си се интересувал допълнително, не значи, че университета ти го е дало това знание. И идваш в един момент в НБУ сред първокурсници, и знаеш повече от тях ;) нормално е да не могат да различават хъбове и суичове ;) освен това навсякъде има гадни и готини преподаватели. И на мен просто ми писна от кампанията на другите университети против НБУ, защото докато бях в СУ, постоянно ни дрънкаха колко скапан бил, колко некадърни били всички (нищо, че половината от тях преподаваха там в същото време) и такива работи. Та който си учи, учи и се стреми да постигне нещо. Който не учи, и в Оксфорд да го пратиш, все тая. А ти се радвай, че знаеш нещата до такава степен, че вземаш изпитите без усилие.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 13 фев 2007 13:55

Скоро гледах някакви обяви за работа в някакъв вестник и под обявата пишеше без завършилите НБУ. :? Не мага да си обясня защо.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 13 фев 2007 14:11

Щото знаят как завършват повечето хора там. Мама и тати и бати ... нещо имат фирми ... Всички поп фолк звезди и мутри са завършили там. То само този факт говори ... :lol:
Да не говорим че има хора там, като тая сатенената, дето за 5 години не може да си вземе 1 изпит... :shock
Чудно ми е как ги пускат да влизат такива даже ако е толкова добър колкото говорят. :roll:
На всеки му е ясно, че повечето там са мама бачка, тати цака ... 8)
Пък и тия тестове там с моливи и гумички за пръв път виждам такова нещо. :shock Пишат се финикииски знаци само. :lol:

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 13 фев 2007 14:36

а защо огромна част, или поне от моите познати като завършат СУ и си карат магистратури в нбу? иначе вярно е, че богаташчета и т.н. са се набрали там, има и малко, на които им се налага да бачкат и затова са избрали нбу-като мен. ако искаш да научиш нещо със сигурност ще го направиш, защото преподаватели 99% са от УНСС, ТУ и СУ, а се държат къде къде по-възпитано и културно, без комплексарски номера. просто няма кой да те натиска да учиш много/зависи от специалността, някъде е хич/, но ако искаш да учиш не е проблем да си на много по-високо ниво от някой от СУ например.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 13 фев 2007 14:40

Щото особено ако са я забавили магистратурата с някоя годинка, там ще я вземат от въздуха, без много усилия. :idea: Докато в истински университет ще се потрудят доста повече. :idea:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 14 фев 2007 12:41

Грънци .... екстра си е университета ... не дават много зор, но ако искаш хубави оценки трябва да се потрудиш, трябва да си идиот да не вземеш изпит там ....... сядаш, четеш, готово .... абсолтно същите неща учих и в щатите и нивото на образованието беше абсолютно същото .... има условия и удобства за студентите ......... те за мен са по важни от нивото на образованието защото аз си уча нещата който ми трябват сам и ако човек иска да научи нещо няма значение в кой вуз учи....... там съм за тапията ..... ценза е важен доста в днешно време

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пет 20 апр 2007 10:08

А я кажете кой с колко точки е влезнал.И как сте се подготвяли за теста?

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Пет 20 апр 2007 10:16

Аз когато взлизах в НБУ беше 2000г, тогава теста за влизане беше за обща култура, сега не знам как е. Моето беше продължаване на обучение след Датския колеж, само там можех да продължа, за мен теста беше специализиран. Държа да отбележа, че нивото на обучение беше доста високо (таксите също:) , но успяха да ми вменят желание за учене, което преди това ми липсваше в голяма степен :) Завърших с успех над 5.50 и 6 на дипломната работа, бях специалност Стопанско Управление.
Преподавателите в по-голямата си част бяха много добри и имаше наистина смисъл да съм там :)

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пет 20 апр 2007 10:30

А реалните тестове на изпита различават ли се по трудност от тези които са дадени като примерни?И горе-долу материала от кои класове е включен?(9,10,11?)

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Пет 20 апр 2007 10:55

Аз изкарах една магистратура по телекомуникации-3 семестърах600 лева, това преди 4.5 години

Потребителски аватар
mitzaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitzaka » Съб 21 апр 2007 9:17

Ами аз съм завършил ТУ компютърни системи и технологии, а сега съм магистър в НБУ мевдународен бизнес и да ти кажа всичко си зависи от тебе- дали е добре или зле, всеки сам си го прави. Базата е супер, единствено ме дразни , че университета е на майна си:) Но според мен - нивото на бакалаврите там е ниско, заслужава си само магистратура!

Потребителски аватар
Miteto
Автомобил: Фейтън
Двигател:

Мнениеот Miteto » Съб 21 апр 2007 10:29

Зависи си от преподавателя, някои изискват повече.Моля се текущата ми оценка по финанси да е 3, а съм се скъсал да уча и преписвам,че да освободя изпита иначе до живот ще го влача просто защото преподавателя е мега взискателен, друг курс даже не го усетих - преподавателя не му дремеше.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”