Британски късокосмест котарак - Пловдив

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Британски късокосмест котарак - Пловдив

Мнениеот IRRITATING » Сря 13 мар 2013 12:38

Аз да ти кажа още не съм виждал котки и кучета за по 500-600лв да се разхождат безпризорни по улиците

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 13 мар 2013 12:39

IRRITATING написа:Аз да ти кажа още не съм виждал котки и кучета за по 500-600лв да се разхождат безпризорни по улиците

нямаш представа, какво ли не се озовава на улицата. особенно ако нещо се обърка

лошото е че персефона няма да иска да сподели що за животни се изхвърлят в България и какво са преживяли.

Потребителски аватар
benzino
Автомобил: VW Polo 86c
Двигател: mix

Мнениеот benzino » Сря 13 мар 2013 12:40

IRRITATING написа:Ти да нямаш развъдник та ни обясняваш във всяка тема за кучета и котки колко е лошо да се продават? Аз не виждам нищо лошо човек да изкара някой лев от домашния си любимец

Колегата имаше друго в предвид :wink Просто има наистина много животинки, чакащи по приюти и семейства да бъдат подарени на някой. В това любимеца да си намери нов дом се изразява помощта, за която говори Petrolhead. :wink

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 13 мар 2013 14:53

Да но домашен любимец, означава да си вземеш животно което ти харесва, а не няква щурбава котка от улицата....то ако беше така, нямаше да съществуват ангорките, хъскитата, кралски догове и прочее...Разводнихме темата на човека...всеки си избира сам домашния любимец, дали е подарен, намерен на улицата или е 600-1000 лева, това е избор на собственика...все още животните не могат да си избират стопани, така че не цапайте темата на колегата и хубавата котка :th_up

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 13 мар 2013 15:03

ами не си съвсем прав.
щърбавите котки по улиците са дошли от нещърбави домашни и техните безотговорни стопани.

писал съм го и преди, тези животни които виждате на улицата не са се родили там, само 1 от 100 новородени на улицата оцелява до 1вата си година.

Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Сря 13 мар 2013 18:59

Доста наивно е според мене да смяташ, че някой като даде 4-500лв и повече за котка или куче, след време ще я хвърли на улицата. Поне толкова години в София и сега Пловдив, расов домашен любимец на пътя не съм виждал.
Друго нещо, което искам да отбележа е че ако исках да правя "банкомат" от котката си, щеше да е водя 3 пъти в годината на мъжки, а не веднъж. Също така щеше да й направя едно родословие с което цената й става двойно-тройно по-висока.

П.П. Тая тема е пусната с цел да намеря мъжкар, а не да давам някакви безсмислени обяснения, на безсмислени коментар. Не разбрахте ли, че красивите неща струват пари. Щото ако караме по тази логика в България можеш да си купиш кон за 1000лв., а в Англия може да стигне стотици хиляди, дори милиони само щото е расов, а не тегли каруца с мангали на околовръстното.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 13 мар 2013 19:22

Колега темата ти противоречи на моите разбирания.
Някак си ми е трудно да повярвам че никой не изхвърля расови животни. Най малкото такива съм приютявал в дома ми. Просто като се разболее едно животно или просто спре да кефи стопанина си, то заминава на улицата. Има хора за които сумите които цитираш са дребни суми.

Потребителски аватар
kikata
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Сря 13 мар 2013 19:40

Не не, аз не толерирам изхвърлянето на домашни любимци на улицата. В тава предполагам, че повечето тука сме единодушни или поне се надявам да е така. Аз също съм имал коте от улицата, но това преди години, но се разболя и си умря в къщи. А докато живеех в София съм взимал котка от пътя и я карах на село, на бабичката :Mr Green Fun
В край на сметка не можем да променим хората, винаги ще се намират такива които да хвърлят животни, както и такива които си хвърлят боклуците през балконите :screwy
Аз с моята котка съм взел решение, като тръгна да правя деца, котето отива при майка ми :mrgreen ама временно!

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 13 мар 2013 19:45

интересен план.
какво ще им направи котката на децата?

Потребителски аватар
kikata
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Сря 13 мар 2013 19:57

Не е препоръчително при бременна жена да има домашни любимци, става но не е желателно. Може би хигиената трябва да е желязна, не съм на ясно с тези неща. Мненията са противоречиви и са много. За всеки случай 2 години след като забременее, без домашни любимци.
Имам позната която преди години загуби дете заради пудел :screwy може и за това да ме е страх, не знам.

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Чет 14 мар 2013 0:46

A аз не съм ветеринар просто казвам това което ветеринар ми е казал за кастрирането специално. А за хапчетата изобщо не съм се интересувал не ми се е и налагало просто имам приятели който дават на тяхната до колкото знам... Ставаше дума че мисля че след като 1 път вече се е била разгонила не е препоръчително да се кастрира или поне както казах аз така знам тая работа не е за форумни гурота :Mr Green Fun Съветваш се с ветеринар ако каже че няма проблем значи няма все пак за какво е учил толкова години човека :biggrin

Потребителски аватар
kikata
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Чет 14 мар 2013 17:39

Ами приятелката ми беше до ветеринара миналата седмица за хапчета, щото вече сме пред изтрещяване и той обяснил, че не е препоръчително да се дават хапчета, можело едно да доведе до рак, може и повече от едно. Ние никога не сме я тъпчели с хапчета, просто си я търпим, ветеринара каза, че така е най-добре.
За кастрацията няма проблем да се направи, даже има развъдници, който продават малките вече кастрирани с цел да не се развъждат след достигане на полова зрялост.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Чет 14 мар 2013 18:01

kikata написа:Ами приятелката ми беше до ветеринара миналата седмица за хапчета, щото вече сме пред изтрещяване и той обяснил, че не е препоръчително да се дават хапчета, можело едно да доведе до рак, може и повече от едно. Ние никога не сме я тъпчели с хапчета, просто си я търпим, ветеринара каза, че така е най-добре.
За кастрацията няма проблем да се направи, даже има развъдници, който продават малките вече кастрирани с цел да не се развъждат след достигане на полова зрялост.

или са малки или са кастрирани.
кастрира се след определена възраст и води до удължаване на живота и на мъжките и на женските животни.
избягва се проблема с разгонването, миризмите, различни контузии и фрактури от лазене по покриви, нежеланото поколение и не на последно място самото животно придобива по-благ и спокоен характер.

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Чет 14 мар 2013 18:03

Petrolhead написа:
kikata написа:Ами приятелката ми беше до ветеринара миналата седмица за хапчета, щото вече сме пред изтрещяване и той обяснил, че не е препоръчително да се дават хапчета, можело едно да доведе до рак, може и повече от едно. Ние никога не сме я тъпчели с хапчета, просто си я търпим, ветеринара каза, че така е най-добре.

или са малки или са кастрирани.
кастрира се след определена възраст и води до удължаване на живота и на мъжките и на женските животни.
избягва се проблема с разгонването, миризмите, различни контузии и фрактури от лазене по покриви, нежеланото поколение и не на последно място самото животно придобива по-благ и спокоен характер.

с две ръце :th_up

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 17 мар 2013 23:43

kikata написа:... щеше да е водя 3 пъти в годината на мъжки, а не веднъж. Също така щеше да й направя едно родословие с което цената й става двойно-тройно по-висока.....

Колегата, буквата Я е от нашата азбука! Освен това, слушай петролния, прав е човека!

Това за Я-то явно не само мене вбесява :banghead

Върни се в “ОФФ-Топик - други”