п.п това бе преди 34г и колата от снимката не е нашата, но нямам снимки от онова време за съжаление!

На колко години сами подкарахте кола?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: На Колко Години Сами Подкарахте Кола?
На 10год. с помоща на баща ми карах уникалното Рено 4. Жалко, че го продаде на някакъв човек от Враца и от тогава съдбата му не ми е известна, но помня, че бе с 3 скорости и много харесвах тази кола!

п.п това бе преди 34г и колата от снимката не е нашата, но нямам снимки от онова време за съжаление!
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
За първи път се качих зад волана на 16 години с инструктор. На 18 за сефте подкарах автомобил сам, а понеже нямаше кой да ми купи автомобил и семейството ми не разполагаше с такъв... закупих първата си кола 6-7 години по-късно и едва тогава започнах да шофирам активно.
От тогава в общи линии не слизам от колата (личната или служебната).
От тогава в общи линии не слизам от колата (личната или служебната).
- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
На 15г. VW Jetta 2 1.6ТД 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
На 18, Зил 130 на курсовете, след това първия ми дефорсиран кавказки мерцедес. Преди да стана на 18 не знаех какво е това скоростен лост
- Ikov_VR
- Автомобил: Vw Passat b5.5
- Двигател: AVF
- Контакти:
На 13 бях когато бащата ме пусна да карам сам Форда (Мондео Комби) за Леденика.Той само седеше на дясната седалка и нареждаше
.След това вече карах каквото има. На 17 си купих първата собствена кола , а именно Пежо 106 Kid 45к.с Бяло с Дънков салон и люк
(не знам как се побирах в него). Спомням си,че само ми говореше,че като взема книжка ще ми купи Голф 3 TDi,а пък аз не исках и да чуя за VW.Само в 12-ти клас смених около 6-7 коли,после ми подари Фичо (Пунто 2 1.9 JTD HLX ) за бала. След него се почна манията по VW :) Пассат Б5 седан , Пассат Б5 Комби , Голфове 4-ки,Първата Голф 5(не ,че беше за мен де) във Враца и тн.

- gogata1982
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: 1995 - 101
- Контакти:
На 13 гепих московеца на леля ми ама бързо ме хванаха та не стана беля иначе карам от 15 годишен а на 17 си взех 1-вата кола Фият Уно :)
- golf_1
- Автомобил: Audi Q7
- Двигател: CJWE
Ехее готина тема, колко спомени ми навя, а и предполагам не само на мен
Аз бях на 9 когато за първи път подкарах сам на шофьорското място, не какво и да е, а бялата единичка която 5 години по-късно попадна изцяло в моите ръце. След това на 10-11 се донаучих на един Фокус дизел и от тогава бащата ми даваше какви ли не коли по полигоните

Аз бях на 9 когато за първи път подкарах сам на шофьорското място, не какво и да е, а бялата единичка която 5 години по-късно попадна изцяло в моите ръце. След това на 10-11 се донаучих на един Фокус дизел и от тогава бащата ми даваше какви ли не коли по полигоните

на 12 - насила
, Лада 1600, после не исках да слизам
ПП: оправих заглавието

ПП: оправих заглавието
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
На 14г. с един съученик купихме/подариха ни една ЗАЗ-ка от гърбавите. След неколкодневни издевателства над нея една поляна съединителя се предаде. Съответно последва смяна на съединител - от нас 2-та (от тогава имам сериозен белег на ръката). На следващата година докато сглобявах Шкода-та на баща ми (105Л) с един приятел почнах да си я покарвам на паркинга зад блока, което доведе до съставен акт на баща ми, който трябваше да платя аз. Резултата беше, че решихме като ше ни пишат актове, поне да е по улиците..... и те така! Има още доста истории за управление на автомобил ПРЕДИ да взема книжка, но няма да стигне страницата.
П.П. Курсовете изкарах на 17г и 2-3 месеца и чаках да навърша 18г, за да си взема книжката.
П.П. Курсовете изкарах на 17г и 2-3 месеца и чаках да навърша 18г, за да си взема книжката.

- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: На колко години сами подкарахте кола?
На 15год. гепих ключовете от ВАЗ 2105 на бащата
и се возихме с приятели из квартала.
Най-забавното беше, че като тръгнахме да се прибираме мястото на което беше спрял бащата беше заето, от младо момче и момиче
сецнахме ги, и помолихме пича да премести колата. Той се посмя доволно и премести неговата кола.
Обаче шах и мат с пешката, никой от нас 4 пишлегара не можа да паркира колата. От там пак на същия пич на джама, който отново беше
с молбата този път да паркира колата. Той изпадна в истерия от смях, и я паркира... а ние червени кат доматито, забравихме даже да му се извиним и побегнахме по домовете.
А на сутринта, бащата влита в стаята и почва да крещи - "що си пипал колата, толкова ли не може да ме попиташ да ходим събота и неделя някъде на безопасно място..." лекция 20мин. Накрая събрах смелост да го питам как е разбрал, а той ми вика - "е как няма да разбера като я бях паркирал с муцуната към градинката, а като станах я видях паркирана на обратно!"
сега като си спомня винаги се смеем и се забавляваме изключително много на тази случка...пубери

и се возихме с приятели из квартала.
Най-забавното беше, че като тръгнахме да се прибираме мястото на което беше спрял бащата беше заето, от младо момче и момиче

Обаче шах и мат с пешката, никой от нас 4 пишлегара не можа да паркира колата. От там пак на същия пич на джама, който отново беше

А на сутринта, бащата влита в стаята и почва да крещи - "що си пипал колата, толкова ли не може да ме попиташ да ходим събота и неделя някъде на безопасно място..." лекция 20мин. Накрая събрах смелост да го питам как е разбрал, а той ми вика - "е как няма да разбера като я бях паркирал с муцуната към градинката, а като станах я видях паркирана на обратно!"
сега като си спомня винаги се смеем и се забавляваме изключително много на тази случка...пубери

- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
На 30 години. До тогава не исках и да чуя за кола, но в крайна сметка се наложи да изкарам курсовете.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Аз за пръв път на 13г. Трактор Владимировец Т25 и ЮМЗ на курс по ДВГ
.След това послеваха Вартбург 353 дърт като света.От тези дето отпред са с барабанни спирачки и километраж до 160 наподобяващ на Фиат 125p.И след това какви ли не бангии 

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз сефте се учих на 11 години на такъв туч
Баща ми ме оставяше да въртя по поляната самостоятелно, докато местният активен партиец не повика един ден милиционерите.
Не се сетих после да се пиша репресиран 
Баща ми ме оставяше да въртя по поляната самостоятелно, докато местният активен партиец не повика един ден милиционерите.

- Vladimirov26
- Автомобил:
- Двигател:
На около 12-13 ......., ЛАДА 2107, няма такъв кеф, със 130 между две села,мислех, че летя 

- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
13год. - Голф 2 1.6D C-версията(даже и часовник нямаше като екстра, нито барче дори хах
)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”